Helgen

I helgen hade jag tänkt passa på att rida när jag hade gott om tid.
Men Lördagen blev dedikerad till friskvård istället, Deluxen hade blivit lite stelare så det känns guld värt om man kan underlätta för honom när man ska ladda igång inför träningen sen.

Söndagen var lite gränsfall, egentligen hade nog behandlingen tagit bättre om han fått vara utan ryttare en dag till. Brukar märka det på att han knäpper i lederna och har lite sämre koll på kroppen. Men han var fin, rörde sig mycket trevligare, ingen märkbar stelhet (fast lite känslig i hovarna av röta tror jag, det är hopplöst den här årstiden).
Det blev väl ärligt talat mycket för mattes skull, jag tappar snabbare än hästen. :P

Det blev lite repetition på passet innan; halter och försöka fokusera på min egen stabilitet, försöka att inte "vicka med" i Deluxens speciella rörelsemönster. Flytta in framdelen från spåret i bogen in/öppna-position och sen tillbaka ut igen för att känna om bogarna är fria nog att flytta på (och om jag själv sitter utan att låsa bogarna). Lite galoppansatser tidigt, sen lite "rulla på i trav" som även denna gång blev ganska snabb trav i början men jag inväntade att han skulle hitta in i bättre takt och tempo. Sen ett par gånger med samma flytta in framdelen och sen ut igen och lite flytta in-ut på volt. Fast snarare på olika krumelur-böjda spår för det var så mycket hinder ivägen.
Avslutningsvis ett par galoppanslag till från skolskritt när han var mer igång och man kunde be om lite mer.

Idag får det bli vilodag, eftersom han som sagt inte kändes riktigt färdig i kroppen igår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0