Årliga ponnyridningen

Deluxen har varit duktig ponnyridningshäst två gånger nu på sistone.
Brorsan och hans yngsta dotter Klara (12 år) har varit och hälsat på i stallet. Klara har börjat på ridskola och var väldigt ridsugen! :)

Klara fick rida själv i ridhus under uppsikt, och med instruktioner för att kommunikationen ska fungera något sånär mellan häst och ryttare (Deluxens knappar är ju inte riktigt som på en ridskoleponny! :P ). Båda var jätteduktiga! :)

Roligt också att dom instruktioner jag gav första gången som verkade väldigt svåra att ta till sig, dom märktes det att polletten trillat på plats för andra gången! Snabblärd tjej! :)

Idag fick brorsan också prova åka häst. Kanske aningens för tung, men inte så tung att inte herrn ska klara att skritta runt lite med honom på ryggen. Var mest i starten man märkte på tabac att det blev tungt, hade man stannat och skulle gå igen blir det lite intressant teknik där han knappt hinner med sig själv.
Både brorsan och Deluxen var väldigt duktiga! :)
Modig bror jag har!
Lite dåligt samvete

Den här veckan har det inte blivit mycket ridning alls. Ibland får man prioritera om, även om jag normalt sett brukar ha hästen i högsta prio har det varit skönt att tillåta sig att göra andra prioriteringar någon gång ibland.
Jag ska försöka hitta lägenhet i Timrå/Sundsvall och lämplig stallplats till pålle. Kommer bli en STOOOR förändring för både mig och herr häst. Men förhoppningsvis mer tid över att pyssla med pålle med närmare till jobbet!

Komma igång

I Måndags blev det ett ridpass i ridhuset. Andra passet nu efter "vilan". Oj vad ouppfostrad min häst kändes! :S Dels kanske man får lite mer objektivt perspektiv efter ett uppehåll, dels tror jag han blivit mer kaxig/hingstig sen han gått ut på bete och dessutom fått ny tjejkompis. Överhuvudtaget när rutinerna förändras kan han bli lite knasig.

Det mest (förhoppningsvis) konstruktiva under dagen blev att se till att han stod stilla när jag skulle göra iordning honom. Har grejerna nere i ridhuset så jag inte ens behöver gå upp till stallet utan kan gå direkt från hagen.
Kan tyckas bekvämt, men när man har pålle som inte kan stå still och bara vill till öppningen för att spana efter damen sin, samtidigt som man ska greja med annat, då blir det väldigt ineffektivt. :P

Jag fick vara ganska hård mot honom. Men så blir det tyvärr när han "stänger av" och går in i den där hingstaktiga rollen. Han höll för sjutton på att gå rätt över mig flera gånger. Någon gång blev han riktigt sur, tyckte nog jag betedde mig aggressivt när jag behövde gå upp ännu något snäpp i fas för att få reaktion.
Men när han väl accepterat läget så blir han lugn och förmodligen tryggare med situationen.

Ridmässigt är vi lite ur form. Senaste passet blev det bara skritt och ett par travövergångar (mer som belöning än träning), mycket skolskritt (eller korta skritten, om vi inte kom så långt) och vändningar, tänkt som piruettvändningar men anpassat utifrån att han ska klara belasta bra. I vänster t ex kan det vara klurigt nog att hålla bra belastning på en större volt, "riktiga" piruettvändningar kräver jag då max ett steg och fortsätter sen på en större volt.
En bra dag kan han mer, men man får ju gå efter dagsstatusen!


Sommarvilan fortsätter

Men idag hade jag tänkt försöka rida!
Hoppas karln har vilat sig i form lite också, inte bara fyllt på fettreserverna. ;)

Nu har han en flickvän i hagen. Jag hoppas ju att stallägaren ska fixa icke-gräshagen med vindskydd snart, Deluxen håller på att bli riktigt tjock, men eftersom han måste gå kvar där just nu tycker han det säkert är mycket trevligare med sällskap.
Det är ganska ovanligt att han faktiskt umgås nämnvärt med sitt hagsällskap, han kan vara lite av en enstöring eller kanske lite kräsen med vilka han umgås "nära" med. Men han och nuvarande damen ser man hittills alltid stå nära varandra! :)

RSS 2.0