Långdag

Det blev länge i stallet idag, eller med stalljobbet överlag. Fick hjälp av farsan att åka och köpa hö, och han hade varit snäll och köpt med sig pappersströ som jag skulle prova byta till åt Tabben.
Tog lite tid att rensa ur allt ur boxen (behövdes ändå, han har varit inne så lite så det var så dammigt och äckligt i gammel-spånet).Skulle ha behövts skuras också men det brukar vi göra på sommaren så man kan använda högtryckstvätt. Förstår tyvärr varför Granngården skulle sluta sälja pappersströet (nu vet jag iofs inte att det är av den anledningen) för ströet kostar mer än mitt (dyra!) kattströ till marsvinsburen! :S

Efter 5 säckar såg det ut såhär: 

 

Fast det ser nog mindre ut än det är, där det är som tjockast är det ca 3dm djupt.


Deluxen var dock inte direkt tacksam över mattes insats, det första han gjorde var att bli skitskraj för förändringen och vilja kasta sig ur boxen! :S
Men han vänjer sig. Gjorde samma sak när jag hade köpt ett nytt hönät!Hö blev det som sagt också. Hittills är jag nöjd med det, själv är jag ju dammallergiker och kan egentligen inte pyssla så mycket med torrhö utan allergitabletter, men trots att vi grejat med det en del idag så har jag inte märkt några allergireaktioner. Har t o m kört upp näsan i höet och andats in som test.
Kvot på 7,8 känns också bra om man ska köra diet under sommaren, behövs inte ges en massa proteintillskott!
Ska faktiskt prova att inte blöta höet nu för att provocera fram OM han reagerar på höet så jag vet, då får jag såklart börja blöta det.


Pålle tyckte det var hårt i backen idag! :P Får dra på honom boots fram nästa gång vi ska ut på vägen. Jag är alldeles för blödig känner jag för att härda hovarna på hästen!
Det blev en kort tur ut där jag satte små delmål att sikta på och när vi kommit dit så bad jag hästen om något, för att ge mig själv en uppgift, något att tänka på. Funkade faktiskt bra, fast pålle var som sagt skeptisk ändå för att underlaget var jobbigt.
Dressyrpasset gick kanonbra! :)
Jag provade korta stiglädren ett hål. Kändes jättekonstigt men jag tror pålle tyckte det var skönt att slippa skump i ryggen, traven kändes mer lättriden! Jag hade egentligen tänkt nästan bara träna trav, ändå blev det först lite öppna/sluta i skritt och lite skolskritt, sen på slutet när jag tänkte prova samla tänkte pålle galopp. Han var så duktig på det så jag ville inte gärna rätta honom, vi får ta det en annan dag! ;)


Köpgalen!

Har gått och haft rejält köpsug på allt möjligt, kläder till mig själv, grejer till Tabben, med mera. Säkert för att jag sålt iväg så mycket grejer så man upptäcker sånt som "behövs" *host* ;)

Vissa grejer behövs ju faktiskt så jag försöker lägga band på mig själv och tänka efter ordentligt, måste hålla hårt i slantarna! Och se till att inte dra på mig grejer i onödan nu när jag precis försökt rensa bort en massa!


Är fortfarande lite kluven till om jag ska satsa på rejält med flugspray/lotion inför man- och svansklåde-säsongen och hoppas på att det räcker, eller om jag ska investera i ett exemtäcke.


Hittade en intressant variant:


Boett Exemtäcke Light.
Jag vill ju ha ett slitstarkt täcke som förhoppningsvis hindrar från att skava av manen och svansen och lindrar klådan (men får såklart ändå kombinera med flugmedel och klådstillande lotion), detta är dels lite billigare än vanliga Boett´s exemtäcken och kanske lite mindre otympligt för mig själv och hästen, när det ändå bara är relativt lindrig klåda i man och svans.

Vad tror ni?

Alternativet är väl Börjes exemtäcke för lite över tusenlappen billigare!Finns massor mer jag är sugen på... Hjälp mig lägga band på mig själv, eller åtminstone prioritera! ;)

Jag som har otur tro?

...eller är det många bilister som inte vet hur man beter sig i trafiken? :S

Skulle ta en kortis-uteritt idag tänkte jag och sen träna lite i ridhuset. Pållen började titta på en vattenpöl, eller kanske två fåglar precis bredvid vägen, och fick för sig att vända, först tänkte jag såklart vända tillbaka och fortsätta gå en liten bit iallafall (egentligen hade jag tänkt vända hemåt ganska snart ändå) men sen hörde jag att det kom mopeder mot vårt håll så jag tänkte att det nog var bäst att vända hem ändå, tror inte min häst är moped-säker (inte med mig på ryggen och i nuvarande dagsformen iallafall).
Mopedisterna var väldigt artiga, jag höll upp handen och dom stannade och slog av mopederna och stod stilla hela tiden medans jag skyndade mig in på avtagsvägen så dom kunde åka förbi.
Men under tiden körde det förbi en bil i kanske 70 som passade på att rivgasa precis bakom häststackarn. :/ Dålig stil! Tyckte pålle skötte sig bra ändå, han fick trava/galoppera när han blev skraj för att göra av med lite stressenergi, men jag tog tillbaka så att det fortfarande var kontrollerat, och sista biten till ridhuset kunde han faktiskt skritta.

Bläh, det är ju nog illa med alla helt ofarliga grejer att titta på, men bilister/trafikanter som inte tar hänsyn på smala vägar är läskigt. Gör så att man funderar på om det är klokt att inte rida ut ändå! :P

Till lite mindre roliga saker

Herr Deluxens hosta har tyvärr blivit mycket värre! :(
Senaste veckorna bara. Så jag spånar såklart på vad som kan tänkas trigga det. Överlag har han jättemycket bättre förutsättningar nu än när han hostade mycket mindre.

Enda sätten att få till mer utevistelse än nu skulle vara att rykta och sadla ute i hagen (just nu känns det tyvärr inte som något alternativ så geggigt som det är i hagen! Men hoppas kunna flytta honom till en större hage snart) och helt låta bli att rida i ridhuset utan bara rida ute. 
En period kan det helt klart vara värt att prova skippa ridhuset, men det känns tråkigt för det är stället han överlag är coolast på, och enda stället där underlaget är bra nog för att kunna träna utan att behöva anpassa efter ben/hovar.  Har jag ridit ut och/eller på utebanan flera dagar i rad märker man att lederna knäpper mer och man får härda försiktigt annars blir han öm i hovarna.
Men för att kompensera lite för boxen tänkte jag skaffa pappersströ och byta ut spånet mot det. Så han iaf slipper dammet som yr av spånet när han själv rullar sig.

Måste snart börja ge hö istället för hösilage, vilket väl inte heller känns så bra. Men att ge hösilage mitt i sommaren känns inte som ett alternativ, och jag vill inte släppa på riktigt bete för då blir han så tjock.


Mycket att tänka på nu! :P Hovarna får man ju inte glömma heller, särskilt nu i värsta gegg-perioden.


Bilder från träningen

Sara Thörnblad var snäll och skickade bilder från Birgitta-kursen! :)


Min raggige underbara pålle! :D


Igår fick jag arslet ur vagn och skaffade ett par ridskor! Jag är så kräsen med skor eftersom jag jättelätt får skavsår och allmänt ont i fötterna, samtidigt som jag är för snål för att spendera vad bra ridskor faktiskt kostar! :P Tror rekordet innan var 500kr för ridskor/-stövlar.
Men nu tog jag mitt förnuft till fånga och köpte nya innan läderridstövlarna hunnit gå sönder av att användas varje dag (synd om dom går sönder, för läderridstövlar är jag defenitivt för snål för att köpa nya! :S )
Köpte ett par Mountain Horse fodrade stallskor från ridsportaffären här i stan. 795kr efter 100kr i rabatt. Vad slösaktig jag känner mig nu!
Skulle behöva lite andra grejer också, samtidigt som man vill hålla hårt i plånboken nu, spara pengar tills att lönen slutar komma. :P


Satsa på kür kanske? ;)

Var någon som hade lämnat radion igång i ridhuset igår. Normalt sett tycker jag bara det är störigt men nu lät jag den vara på.
Lekte lite med att (när det gick) anpassa takten efter musiken, jätteroligt hur mycket skritt-takten gick att anpassa nu när han blivit snabbare att svara på förhållningar/halvhalter, kunna få ett ben att dröja kvar lite i luften t ex. :) Att hinna anpassa övergångarna eller galoppanslag var svårare!
Det var kul, gav variation eftersom låtarna var så olika varandra!

Pålle var grymt duktig tycker jag. Igår var han inte så energisk men använde den energin han hade på ett bra sätt. Inte varje dag man har sån lyx!

11 frågor 11 svar*Varje taggad person ska svara på 11 frågor.
*Sen välja 11 nya personer som ska svara
*Skapa 11 nya frågor till de nyutvalda personerna
*Gå till deras blogg & berätta om utmaningen
*Du får inte tagga den person som skickade utmaningen till dig
Såg att jag var utmanad så då kör vi! ;) Fast jag kommer inte på 11 personer att skicka vidare till, inte ens i närheten! :S Särskilt som ett par jag hade tänkt på redan var utmanade!

1. Har du några andra intressen än hästar?

Musik, mest metal, men tiden räcker till så väldigt lite annat än jobb/hästar/nödvändiga vardagssysslor att det blir alldeles för lite av sånt. Kan knappt kalla det intresse längre så skamligt lite tid som jag lägger ner på det!

2. Om du fick välja vem som helst i hela världen att träna för, levande eller död, vem skulle det då vara?

Svårt! Såna "stora" ryttare och tänkare som man läser böcker av t ex har man ju ingen aning om hur dom är som tränare. Perry Wood hade varit kul att prova. Tycker för övrigt det är en ära att få rida för både Ewa och Birgitta, tycker de borde klassas som drömtränare! :D

3. Varför skulle du vilja träna för henne/honom?

För att det vore roligt att få uppleva hans tankar i praktiken, tycker han verkar ha en trevlig inställning till hästar och ridning!
Skulle vilja lägga till också en tränare i USA som ridit mycket för J-C Racinet, tyckte ridningen och tänket är väldigt likt det vi pysslar med (och ändå en annan inriktning och nog en del som skiljer) så det hade också varit jättekul att prova och uppleva själv! :)

4. Vilken är din favorithästras?

Kallblodstravare såklart! Inte alls partisk! ;) Men jag gillar många raser, svårt att säga något omdöme bara om såna raser man är nyfiken på men inte har så stor erfarenhet av! T ex Connemara, Lusitano, m fl som hade varit roligt att få lära känna mer!

5. Beskriv din drömhäst?

Oj... Det är ju lite som människor- ibland kan man älska en personlighet som innan hade varit väldigt otippad att man skulle falla för! :) Eller "typ" för den delen!
Väldigt generellt så är min drömhäst iallfall samarbetsvillig, "ärlig" med sina åsikter (men på ett schysst sätt, att man inte behöver vara rädd om livhanken för att hästen uttrycker sig.. Fast det är ju mycket hur människor påverkat hästen inklusive jag själv!), ej aggressiv, trygg överlag och säker i terräng och trafik (hehe, tycker jag nog för att jag saknar det lite! ;) ), känslig men mottaglig kanske är ett bättre ord för känsliga är ju alla egentligen, en häst som har kommit långt inom sin grej - vissa är ju nätta och graciösa, andra blir mer maffiga och pampiga och utstrålar styrka. Det var det jag kunde komma på nu!  


6. Hur många par ridbyxor äger du?

Kommer säkert märka i efterhand att jag räknat fel (är precis på gång att rensa i garderoben) men jag tror det är 5 par! Använder typ två par.

7. Om du fick förändra vad som helst inom hästvärlden idag, vad skulle du då förändra?

Inställningen överlag hos hästmänniskor, fast jag själv är inget undantag även om det finns dom som är värre! Jag tänker på det faktum att man är väldigt dömande och värderande och ofta har svårt att sätta sig in i andras tänk och varför man gör som man gör, jag tror det skulle vara lättare att ta emot kritik och råd om man inte är van vid att utsättas för andras värderingar utan man vet att det är pga välvilja, och jag tror dito det skulle vara lättare att kunna inverka positivt på andra med det man faktiskt kan om man har en tillräckligt ödmjuk och respektfull inställning gentemot andra!

Visst önskar man såklart att kunskapen vore högre och att alla djur skulle skötas väl, men man får ju inte glömma bort människan heller! Det är ju vi som kommer avgöra hur djuret mår! Blir väldigt lätt "vi och dom" trots att vi alla i grunden är hästmänniskor! :)


8. Om du tänker dig all hästkunskap som du idag besitter, och vi säger att du skulle få minnesförlust & bara fick behålla en kunskap, vilken kunskap skulle du då behålla?

GAAAH, hemska tanke!!!
Om man får uttrycka sig flummigt och luddigt; förmågan att lyssna på hästen.

9. Varför får hästar dig att må bra?

Dels för känslan av att vara behövd, det går inte att sunka ner sig eller deppa ihop på samma sätt när man har ett ansvar att ta hand om sin häst. Dels för stimulansen det ger när man försöker utvecklas, hästar och ridning blir man ALDRIG fullärd inom så det kommer ju alltid finnas stora och små utmaningar! Om man inte har det ändå så ger det som ett syfte i livet. Sen är det väldigt skönt att umgås med djur, dom är väldigt ärliga - inte dömande, och de har inte åsikter/värderingar på samma sätt som oss, men känslor! De reagerar på här och nu och lever här och nu, vilket är bra att bli smittad av. Sen om jag ser till mitt nuvarande läge så är hästen en form av stabilitet och trygg kompis som har hängt med länge, det blir som en trygg punkt när mycket annat har hunnit ändras under tiden. Hästen styr ju jag över (usch, det lät lite fel... men den gör inte slut eller flyttar till annan ort t ex! ;) ) bortsett från sånt man självklart inte kan styra över, dess egna känslor, om olyckan är framme osv.
På sikt får den mig att vilja utveckla mig själv, mycket av det jag lär mig för hästens skull har jag ju nytta av som person också! Och core-träningen jag *host* försöker hålla igång, är kanon-friskvård för mig själv!

10. Berätta en hemlighet om dig och hästar som ingen annan vet?

Nu blev det till att tänka till! :S Oftast finns det ju någon som vet om allt även om det är många olika personer. Men att jag har drivit en egen webshop med hästutrustning (tillsammans med en kompis) kanske det inte är många som läser bloggen som vet! :)

11. Om du blev tokallergisk mot hästar, vad skulle du då fylla dina dagar med?

Massor med antihistaminer. Är ju allergisk mot damm så när jag har haft torrhö blir det redan nu stora allergireaktioner sådär att man knappt hinner återhämta sig förrän man ska greja med hö igen, lite mindre ofta och mindre reaktioner om man ska borsta häst med intorkad lera, sopa stallet om det är riktigt dammigt, med mera. Om jag blev tokallergisk mot hästar skulle jag få bli bättre på att ta allergitabletter men det skulle inte hindra mig från att hålla på med hästar så länge det inte är livshotande, knappt ens då!
11 nya frågor:

1. Vad är din allra högsta dröm inom ridningen/hästhanteringen?
2. Vad är ditt mest pinsamma hästrelaterade minne?
3. Vad för hästutrustning respektive ridkläder är det fulaste du vet?
4. Om du skulle kunna köpa vad som helst men bara EN sak för obegränsat med pengar, vad skulle det bli?
5. Vad är din största rädsla?
6. Vilka är dina tre största styrkor inom ridningen eller hästrelaterat i allmänhet?
7. Bortsett från den gren du själv pysslar med nu (inte någon av dom om du tränar flera inriktningar) vad skulle du kunna tänka dig prova satsa på?
9. Rider du med sporrar och/eller spö?
10. Har du simmat med hästen någon gång?
11. Nämn tre citat eller tips som har hjälpt dig markant framåt i ridningen!


Skickar vidare till Linda och Johanna (bullerbacken) och till alla som läser som känner sig manade! ;)
Upp och ner

Tog en till sväng på utebanan för några dagar sen, då hade pållen nerverna utanpå. Det blåste, så herrn tyckte man skulle överreagera på lite saker. ;)
Försökte att bara tänka positivt och göra det bästa av situationen, ibland får man nästan skratta åt pålle som först verkar lite lömskt lugn och sen exploderar i någon sidogalopp eller hoppar i luften för minsta lilla! :P
Kan ha varit att han tyckte underlaget var jobbigt och visade det på sitt eget lilla vis, fast det är annars en klassiker vid kombinationen ute + blåsväder.

Dagen efter inne i ridhuset däremot var han cool och fin men med energi när man bad om det, koncentrerad och rolig att rida! :)
Det blev lite väl mycket skrittjobb känner jag i efterhand, får se till att kompensera det till nästa gång och inte skritta lika mycket, lägga in travjobbet tidigare, rida lite fler av övningarna i trav. Det är ju svårare för mig att hinna med så jag blir lätt lat med det! :P

Härligt med sol! :)

Igår kände jag mig tvingad att rida ute, det var så fint väder! :) Blev till att inviga uteridbanan för i vår.

Det låg några bommar ute så vi passade på att knata över bommar emellanåt som variation, försökte göra det intressant för honom.
T ex korta skritten ordentligt - piruettvändning - längre tyglar och knata över en bom som vi precis vänt mot, korta igen och vända mot nästa bom, korta igen - travuppgång osv. :)  

Han var faktiskt väldigt cool och fin för dagen. Underlaget var ingen höjdare fast inte katastrof heller, det är grusigt och i kombination med lite hårt/ojämnt/sluttande så är det nog lite jobbigt för hovarna och man får anpassa sig till ojämnheterna. Men det gick hyfsat ändå, tror vi har börjat vänja oss vid mer ojämna underlag.
Blev ett ganska kort pass men det kändes konstruktivt och det är huvudsaken!

Pysslig

För ovanlighetens skull har jag känt mig riktigt pysslig idag! :D

Har ju ett fint handsytt schabrak som Johanna (www.bullerbacken.com) varit snäll och sytt till mig! Men dels var den lite i minsta laget till förra sadeln och dels måste jag ha något fäste så den inte glider omkring, alla schabrak har en tendens att göra det på herr T. Därför har det knappt blivit att jag använt det. Så idag kom jag mig äntligen för att väldigt enkelt och provisoriskt sy fast remmar för sadelgjordsstropparna! :) Tror det kommer ligga bättre under nuvarande sadeln!
För att vara mig så var det pyssligt! ;)Jag ska iväg och praktisera hos Birgitta http://www.enhet.nu/ är det planerat! :)
En provvecka till att börja med i Maj och funkar och känns det bra från båda håll så blir det ett halvårs praktik från och med Juli! :D
Det ska bli jättekul!!

Det är ju mycket att lösa praktiskt och kommer oavsett hur det slutar bli en stor förändring för mig och pållen. Tusen grejer att försöka hinna fixa och inte många dagar med tid över när man jobbar heltid och ska hinna sköta pållen. Men det kändes som att det är dags att ta steget, försöker beta av lite allteftersom och förhoppningsvis hålla de deadlines som finns.
Sen är det vissa grejer som känns läskiga, jag är dålig på att köra bil långt (blir så trött i ögonen) och stressad i nya miljöer när man ska försöka hitta vart man ska och samtidigt försöka hålla sig laglig. Behöver ha med mig bilen så jag får ta tjuren vid hornen och räkna med tio sovpauser eller så! :P Ska se till att skaffa GPS.  Det blir lite spännande att åka med hästen så långt, vet inte om han har åkt fullt så långt någon gång tidigare. Snålt ekonomiskt vilket såklart känns konstigt när man haft fast inkomst varje månad senaste 8 åren, med mera!

Men när jag väl tagit mig ner tror jag helt klart det kommer vara värt det! :DVår-ruggigt
Ja det var ju det där April-vädret!
Brorsan med två av sina döttrar, Ebba och Klara, var med ut till stallet i Tisdags. Men då blåste det storm och regnade/haglade så jag tyckte inte det var någon idé att försöka sig på att rida. Herr Delux var väldigt upprörd över blåsvädret så han fick komma in, verkade väldigt nöjd över det (trots att han inte är direkt köldkänslig eller den som bryr sig om vädret vanligtvis) vi pysslade lite och visade upp ett par tricks vi håller på att lära in. :)
Trevligt med besök iallafall!

Sen tänkte jag att herrn skulle få gå ut igen efter några timmar, men en stallkompis ringde och undrade om han skulle få komma in, för han var tydligen orolig i hagen och sprang omkring. Så det blev första natten hittills han fått sova inne på egen begäran så att säga (sen han blev ute-häst). Igår fick han också sova inne för att han verkade så nöjd med att vara inne. Måste vara tråkigt nu med ruggigt väder, mörkt när snön är borta, och en massa gegga överallt!Igår kväll var jag väldigt seg, noll motivation egentligen till att rida. Men det var ok väder, regnade lite bara och vi har ju ridhus så det är ingen ursäkt, och pålle behövde säkert röra på sig. Så typ 21:30 masade jag till slut iväg oss ner till ridhuset och det gick kanonbra! :)
Kändes som att jag börjat hitta balans mellan att vara konsekvent och höja ribban för kraven, och ändå få det till att bli positivt för mig och hästen. Birgittas och Ewa´s prat tillsammans blev en väldigt bra kombination.
Halterna som "öppna-stänga dörren"-tänk, ibland kanske man inte behöver göra en full halt, men så att man får motsvarande respons från hästen- att man stänger dörren när det bär iväg åt fel håll eller att hästen behöver forma sig bättre t ex, och sen ger eftergift och gör det bekvämt när den börjar hitta rätt. 

Jag började med lite skritt-krumelurer med piruetter ganska tidigt, sen korta-länga skritten, tog hjälp av någon travövergång också ganska tidigt för att få lite mer energi och framåttänk, provade sen tänja gränserna lite mer för att försöka få till något steg tramp och halva steg. Sen var jag så nöjd med pålle att han fick sträcka ut lite i trav och sen avslutade vi passet! :)  


Bildbomb

Syrran med make var med till stallet för några dagar sen och var bussiga att knäppa lite kort! :)
Vi (eller jag snarare) hade ingen höjdardag, eller så var det fenomenet att man blir distraherad när kameran kommer fram... Och pålle fick (som vanligt...) för sig att det var något läskigt som lurade utanför den öppna porten. Så lite spänd häst och matte med kass sits. Annars gick det bra! ;)

Hade såklart helst velat ha bild på galoppen, men det är toksvårt förstår jag att hinna med om man inte har systemkamera. Det blev faktiskt en galoppbild men den ser inte klok ut så det vågar jag inte visa upp! Men någon förberedelse till det fick hon med iallafall! :)Ser ni det läskiga i fjärran? Det gör Tabben iallafall! ;)

latmanstrav


Mer belastande trav


I samband med att jag tänkte fatta galopp misstänker jag.Men som sagt, ni får ha lite överseende med lite spänd pålle och matte med kass sits! :P Känns som jag hukar mig för att jag är nervös över åskådare... Får tvinga ut åskådare oftare tror jag så man blir härdad igen!

Vårkänslor!

Jag tror att min herr Pålle har både fått extra sprutt i kroppen och hingstbeteende den gamle gubbtjyven! ;)
Han fick stå två hela dagar när jag hade fullt upp med att flytta grejer /försöka hinna umgås med kompisar i påsk trots att jag jobbat, normalt sett brukar det inte generera någon större humörskillnad hos herrn men nu hade han laddat igång mer och mer för varje dag i hagen tror jag! :P 

Hur detta har visat sig; 
I hanteringen så har han halvt kastat sig på tjejerna när vi gått förbi boxarna (för att han vet att matte kan vara lite sisådär med om man får hälsa på dom och vilka isåfall, så att inte matte ska hinna med antar jag) och flåsat upp sig ordentligt. Han hittade en bajshög från ett sto i stallet, ställde sig och nosade och andades häftigt, sen krafsade han runt med framhoven i bajshögen. 

I ridningen har han varit som en fiolsträng, sprätta till för minsta lilla. Om det är ganska lindrigt brukar man kunna rida bort det genom att aktivera honom och få honom jobba ännu mer när han själv har mycket energi, nu vågade jag ärligt talat inte be om max eftersom jag inte ville ha ännu häftigare brallar/sidoskutt än han ändå bjöd på ibland från skritt! ;) 
Lite synd för det hade säkert lättare gått över till nästa gång om jag kunnat be om max och trötta ut honom ordentligt. Matte var inte på topp heller. 

Men vi hoppas väl att värsta vårkänslorna går över snart!   

Aprilväder

Tabben i vinterklänning och extra spån-isolering!Till mitt försvar skulle det enligt prognos snöa i 6 timmar och bli minusgrader framåt natten. Men det är bara halsen som är fodrad, tyckte det var lite väl elakt att stå med varmfodrat täcke när det ska vara 6 plusgrader och snöfritt nu på dagen! :P Klurigt när vädret kan variera såpass!


Herr T har börjat visa vårkänslor, kommer travandes (eller t om galopperande) när man tar in eller släpper ut honom från hagen, och häromdagen var han mycket missnöjd över att matte inte tog ut honom igen direkt efter att han hade fått kraftfoder, han ville minsann inte stå inne i tråkboxen! Annars brukar han vara lugn och fin med att vara inne så det är bara kul att han visar lite åsikter! ;)


Häromdagen gjorde han faktiskt något levad-aktigt som lite missförstånd när jag skulle be om galopp. Kul att han provar sig fram! :) Jag skulle prova stanna honom istället för att han rinner iväg och sen be om galopp från stillastående så han inte hinner bli så lång när vi ska fatta galopp (och att man slösar transportsträckor) och då blev han väl lite väl lite framåt men förstod att matte ville ha uppåt. Då sänkte han lite bak, lyfte lite fram och hängde kvar ett ögonblick i luften.
Jättekul även om det är långt kvar innan man kan träna på sånt!
För övrigt försöker matte pussla ihop saker och ting i ridningen, försöka integrera det nya i systemet så att säga. Tycker det är klurigt att tänka att man ska höja kraven och se till att man får svar, utan att samtidigt riskera att tänka att det är svårt och spänna sig/göra för mycket, får försöka hitta balans i tänket!

Köpsugen?

Jag håller på att rensa bland hästgrejerna och har lagt ut massor med grejer på Blocket, kolla gärna! :)

http://www.blocket.se/vasternorrland/Ridjacka__bett__och_mer_hastutrustning_39539491.htm?ma=1

http://www.blocket.se/vasternorrland/Tillbehor_bomlosa_sadlar___mer_hastutrustning_39539361.htm?ma=1

http://www.blocket.se/vasternorrland/Sadel_Chezz_Iberico_17_5__laderbom____mer_39538479.htm?ma=1By the way så har jag ett hyfsat kort videoklipp för en gångs skull från träningen (ca 4 minuter, annars brukar jag ha från hela pass och ingen orkar ju kolla på 25-30 minuter i ett videoklipp! :P )
Vill inte höja folks förväntningar för det är inte direkt från höjdpunkterna i passet, tvärtom tycker jag att jag gick ner mig och började göra gamla klassiska missarna igen när vi skulle prova nytt mot slutet, men traven är fin tycker jag! :)  

Skriv om ni vill se så skickar jag länk! :) 


RSS 2.0