Uppdatering

Har varit lite tyst från min sida och det är nog för att jag tagit det lite lugnt med hästeriet på sistone. Försökt rida 1-3 gånger per vecka men lite utifrån hur han har känts, ett tag hade han dragit på sig en rörelsestörning och då ville jag inte rida. Försvann efter behandling tack och lov men det var lite klurigt eftersom det var nacken som visade sig vara problemområdet trots att det såg ut som SI-leds problem eller liknande.
Under tiden hade han blivit tjock(are), eller om det bara sett ut så för att musklerna använts mindre, och backat tillbaka lite i fysiken.
Så nu jobbar vi försiktigt med att hitta tillbaka en bra användning av kroppen, inte så höga krav men försöka trigga honom att använda "bra" tonus och på olika sätt under varje pass iallafall.
Det märks att han inte pallar så mycket press än, men lite måste man ju för att komma över tröskeln och komma igång!
Börjar han bli missnöjd får han vila några steg och så provar vi igen, lite mindre, helt enkelt och ser om man kan tänja på den gränsen så småningom.


Stallplats-jakt

I tisdags och igår spenderade jag (och farsan på tisdagen) en del tid på att åka runt och leta/titta på stallplatser. Ska väl erkännas att jag är ganska kräsen. Å ena sidan kan jag nog "stå ut med" mycket, anpassa sig, bara vissa förutsättningar finns där, å andra sidan vill jag inte behöva göra det i längden. Och jag vill ju inte hålla på och flytta runt hästen i jakt på något bättre sedan.
 
Till slut har jag faktiskt hittat en stallplats! :) Det finns ett par nackdelar men fördelarna överväger med råge! Ridmöjligheterna t ex men också att det mesta lutar åt att hästen kommer må bra där också, bra rutiner. Man vet såklart aldrig 100% i förväg men jag tror vi kommer trivas kanon där både jag och hästen! :) Nu är det preliminärbokat att hästen flyttar 1:a Augusti och själv satsar jag då på att ha flyttat klart mina grejer till nya lägenheten strax innan.

RSS 2.0