Ofrivillig vila

...för pållen ett litet tag, inget allvarligt tack och lov! Idag är det igångsättning igen ska träna för B i eftermiddag. :)
Skönt att komma igång igen med pållen men ibland är det skönt att inte behöva försöka hitta tid och energi till att rida när man har mycket annat på gång, även om man skäms lite över att skriva det. :P

Igår var premiärdagen för mig och Ann-Christin (som bor på gården där träningarna hålls) inom voltige! :D
Väldigt spännande var det, jag som aldrig direkt pysslat med gymnastik, bara aningens smidigare än ett kylskåp känns det som, och balansen är ju svårt att säga när man inte är van att sätta sig i såna situationer på hästryggen.
Det gick bättre än väntat att bara sitta och sträcka ut armarna (grundsits) i skritt och trav, traven var såklart lite klurigare men sen hittade jag rytmen och då var det plättlätt i jämförelse. Gjorde knästående med händerna utåt (i skritt än så länge) vilket också var lättare än väntat, sitta i damsadelsits likaså.
Klurigare med när man ska vända helt runt ett varv och när jag skulle svinga med benen. Dels var ju pålle väldigt bred så ljumskarna stretchades och det var svårt att hitta styrka i benen i det läget, dels har jag ju knappast hittat tekniken än. Vi fick göra någon övning i par också där Ann-Christin fick sitta baklänges framför gjorden och vi lutade oss från varandra i ett V.
Mycket roligt hade vi! :) Hoppas såklart det ska ge lite annan känsla för egna balansen och kroppskontrollen!Upp och ner

Man kanske ska vara tacksam för dom där riktigt jobbiga dagarna då man behöver skärpa till sig själv och börja tänka på sin egen del i det hela. :P
För ett par dagar sen när jag skulle rida Tabben var han riktigt laddad redan under rykt/sadling, kanske lite på grund av väder (och att det var mörkt ute) och störningsmoment som trissade upp det. Det gick att rida ändå, som sagt så har vi höjt lägstanivån ordentligt på den punkten i ridningen, och jag hade lite mer explosiv energi så vissa saker gick t o m lite bättre än vanligt.

Men jag kände det att jag behöver lära mig att sluta ta på mig av hästens bekymmer och oroligheter. Det kommer ju inte göra det lättare för honom, tvärtom, om matte lider varje gång pålle är orolig.
Så jag har tagit upp det lite taskiga mantrat "det där är ditt problem, inte mitt" för att påminna mig själv om det, att jag bara gör min grej liksom och såklart anpassar det efter hästen, men ser till att inte påverkas själv.
Nyttigt!

Vet inte om jag bara hade tur eller om resultatet visades direkt (troligen det första, är ju olika förutsättningar från dag till dag) men igår var han jättecool och ovanligt lättsam.

En av många grejer att jobba vidare på! :)Sitsen, det evighetsprojektet, tyckte jag också jag fick till bättre igår. Öppna upp höfterna och se till att magen får balansera, särskilt när jag vill samla lite. För honom räcker det ibland som signal till att samla sig. En sån där liten sak som jag ofta glömmer bort men kan göra rätt stor skillnad.

Inte tid att skriva mer nu, men hoppas ni har det bra allihop och att ni hinner njuta av sensommaren! :)


Bildbomb

Lite bilder från resan nerLångpisken är med för att farsan hade missat packa med den, inte för att använda vid lastningen! :P
Nya hemmet

Lösdriften, ridbanan

Vägen till ridbananHubbe & Bellman, hagkompisarna till Tabben i dagslägetTittut!Hästarna i hagen. Dom har en del till med lite gräs i, fast när det är broms ute på dagtid håller dom sig helst nära eller i lösdriften. Sen kommer dom få öppnat ännu större del till hösten/vintern när det ska gå fler hästar i samma hage.
Hemma och hälsar på

Blir lite hästsemester för mig nu, även om det väl inte var det jag var ute efter, är hemma och hälsar på i Härnösand 5-6 dagar.

Som ni kanske märkt så har det inte blivit så mycket bilder på bloggen. Dels för att jag inte haft tillgång till internet från min dator utan har åkt nästan 1,5 mil till biblioteket ibland för att låna dator, men dels för att jag slarvade bort kameran det första jag gjorde när jag hade kommit fram till Sörmland! :S
Först imorse när jag packade för att åka till Härnösand så hittade jag den, gömd i en väska med en massa kläder (på ett bra ställe, som man brukar säga...) så jag passade på att ta några bilder på pållen i hagen iallafall. Kommer troligen imorgon!


http://www.stall-angen.se/
Man kan nog säga att jag har praktik där också eftersom jag är där ungefär lika mycket som hos Birgitta, och försöker passa på att kika på lektioner emellanåt, men tanken från början var mest att jobba för att betala av stallhyran. Jättemysig liten ridskola med många roliga aktiviteter och trevlig inställning till hästarna!
Uppvisningen 1:a September som det står om på hemsidan ska jag och Tabben vara med på! Det ska bli jättespännande! :) Första gången vi gör något sånt.

Annars är det alltså hos Birgitta jag i huvudsak praktiserar.
Den här veckan blev det ingen vanlig lektion eftersom jag åker bort, men jag fick en liten lektion för hand med Karamelle så jag ska börja lära känna henne lite bättre.


Sen har vi haft turen att hitta en bra hovvårdare! Så skönt, det är ju så himla viktig del!


Herr Delux verkar sakta men säkert göra sig lite mer hemmastadd. Ibland får han tillockmed stå inne i vindskyddet med dom andra hästarna! :P Och även om han ibland fortfarande kan kännas lite tittig med nerverna utanpå så har han sina bra dagar också ibland då han känns jättecool. Hänger nog lite ihop med vädret också, klart man är mer loj när det är varmt. Sist jag skulle rida däremot så råkade jag tajma in att det åskade. Det drog förbi snabbt och lät långt borta men blåste väldigt mycket också i samband med det.
Överlag har han varit lite lättsammare så snart jag kommit upp på ryggen och ska rida, jämfört med när man går på backen. Han är ju inte "svår" från backen heller men lite osäker och ska stanna och titta eller sprätter till emellanåt, och kan behöva lite övertalning (eller övertygande kanske är bättre ord) ibland för att gå igen.
Men jag förväntade mig inget annat heller när jag vet hur han är, det är ju en stor omställning trots allt!

RSS 2.0