Geografiska skillnader

Kan såklart vara inbillning, men jag tror det är sjukt mycket mer broms här i Sörmland än i Västernorrland. Säkert för att det är lite varmare överlag, och kanske extra mycket nu när det har varit regnigt och sen blir soligt och varmt.
Mindre mygg och knott däremot. Men jag tror nog hästarna tycker bromsarna är värre än mygg och knott! :P
För jag kom att tänka på att jag sällan har valt flugmedel t ex utifrån att det ska skydda mot broms, nu däremot känns det nästan överflödigt med flugmedel utom just för att skydda mot broms.
Igår hade vi jättehärligt väder, 25 grader varmt och sol, nästan vindstilla! :)
Men hästarna blev nästan svettiga av dom typ 4-5 bromsarna som konstant var på dom och behövde viftas bort, så jag sprang och sprayade broms- och flugmedel två gånger på min under dagen. (Hade nog gjort det fler gånger också om det inte vore för att det är så starkt, känns inte bra att ösa så mycket gift på hästen på en enda dag! :S )


I övrigt så har jag hunnit med en del. Har ridit Bellman (ardennern) ett par gånger till, följt med på uteritt med en söt islänning också, ridit en del på Tabben såklart och fått en dubbellektion för Birgitta. Det var väldigt bra att få en genomkörare, energin kom igång bättre och vi hade ett bättre utgångsläge till andra passet, han fick väldigt fin trav efter galoppen och visade fin skolgalopp! :)

Har kikat på avslutningsuppvisningen för ett voltigeläger som hölls där jag har min häst/jobbar, kul att se! Har faktiskt planerat att vara med i vuxengruppen för voltige till hösten när terminen sätter igång. Det ska bli spännande! :) Har blivit lovad att dom inte är så ambitiösa utan det är mest på skoj, man anpassar såklart efter sin egen förmåga.
Nu har det också varit ett annorlunda barn-ridläger där jag assisterat lite, det var jätteroligt att titta på. Har inte sett allt, men de har tränat bl a med en bana med koner/bommar/en ruta att stanna i, ridit med flaggor, pilatesbollar, kastat lasso (eller tja, rep snarare). Sånt läger hade man väldigt gärna åkt på när man var liten! :)

Och så har det blivit en del jobb såklart. Har inte riktigt varit förutsättningar nu för att rida min pålle så mycket. Men idag funderar jag på ett dubbelpass för att stilla samvetet lite. :P
Pålle går med ett par andra valacker nu i en lite roligare hage med lite bete och vindskydd, men än så länge kommer dom inte riktigt överens utan han blir bortjagad ibland av dom andra. Tror nog han trivs bättre men det är klart det är ju roligare när dom trivs bra med sällskapet också. Har stått en ponny där ett par dagar också under tiden dom hade lägret och den kommer han jättebra överens med. Så förhoppningsvis kommer han ha någon han trivs med iallafall! :)Senaste nytt

Jag har hunnit med en del sen sist. Oj vilken omställning från att mest sitta på arslet mest hela dagarna (förutom någon-några timmar per dag i stallet eller som nu på sistone flyttstädningen) jämfört med att pyssla med stalljobb mest hela dagarna! :S
Har ju inte direkt jobbat HÅRT eller stressigt, men fötterna är inte vana vid att vara ute och springa i stallskor hela dagarna och allt tillsammans har genererat träningsvärk mest överallt! ;) Men nu borde det värsta gå över snart tycker jag, att man blir starkare istället!

Har varit häst-, hund- och kattvakt i 2½ dagar när Birgitta var borta, har målat lite på lösdriften, mockat ur hagar, fått motionera en fin ardenner-herre vid namn Bellman två gånger - en gång på ridbanan och en gång uteritt hittills (jättemysig pålle, han tar det lugnt! ;) som en soffa att sitta på!), och igår så blev det lektion för Birgitta med Tabac. 

Hade hunnit rida två pass i hagen innan det också, kändes som en bra början eftersom där är staket, men han skötte sig riktigt bra på ridbanan också, hittade koncentrationen snabbt. Själv hade jag nog trott att han skulle försöka knata iväg från banan någon gång eller bli spänd/okoncentrerad av att vara på uteridbana. Så jag blev glatt överraskad! :) 
Övade lite krumelurer i skritt och trav, lite övergångar skritt-trav, och lite galopp. Han kunde hålla en lite mer samlad uppåt-galopp lite längre bit än vanligt, klarade en halv volt eller så någon gång. Vänster var klurig, kanske fick till någon enstaka fattning i rätt galopp bara. Annars kändes han faktiskt inte särskilt ojämn eller stel att rida, vilket man väl annars hade förväntat sig när han kändes lite så redan innan vi åkte och sen fick resa så långt.


Nu blir det att vara hästvakt igen tre dagar från imorgon mitt på dagen. Måla mer lösdrift, kolla vatten till hästarna och lite annat smått och gott!


Hoppas ni har en trevlig sommar! :)

På plats!

Nu har jag gått och blivit Sörmlänning för ett tag framöver! :)

Jag och Tabben kom på plats söndag kväll, resan gick bra, första biten tyckte nog Tabben var jobbig för att det var så varmt men sen blev det svalare.
Han är ju lite stressad i nya miljöer och särskilt vid flytt, så jag försöker göra så lite som möjligt nu i början, skynda långsamt. Men på söndag ska vi rida lektion, får se om det hinner bli något prov-pass innan det.

Själv har jag haft fullt upp, ganska skönt att ha något att göra när man är på nytt ställe och inte hunnit skaffa sig så mycket annat att fördriva tiden med. (Btw så kommer jag ha svårt med att få tag på internet, är på biblioteket och lånar en dator nu men det är ju minst en mil dit... :( )
Har rivit/byggt staket, mockat, sopat, hjälpt till lite att mocka ur en lösdrift, tittat på lektioner, allmänt skött om hästar, smörjt träns, med mera.
Är kanske tänkt att jag ska motionera en stor ardenner som behöver gå ner i vikt, det kan bli kul!

Stor omställning blev det, både för mig och pålle tror jag. Det är ju lite ovant att vara inneboende när man är van att ha egen lägenhet t ex. Men det är väl inte så konstigt att det känns omtumlande eftersom det ju faktiskt är en stor omställning! Man vänjer sig väl ganska snabbt hoppas jag!

RSS 2.0