Själv-pedagogik

Man vill ju gärna kunna allt på en gång, och göra allt rätt på en gång så att säga. Särskilt om man vet hur det borde vara, hur man borde göra.
Men så funkar det inte i praktiken (särskilt inte för tröga jag? :S) utan det bästa är att ha ett fokusområde per pass, även om det är sånt som borde vara självklart.
Idag och igår har jag försökt vara hård med att först hålla koll på mig själv FÖRST och sen rätta hästen. (Som sagt, känns som en självklarhet egentligen.)
Pålle gick kanon idag i traven, kände verkligen hur han "följde fötterna" och kunde gå i fin linjering, form och balans! :) Men helt ok med lite kaos emellanåt för att ta sig dit!

Höst eller vinter?

Nästan så jag längtar till "riktig" vinter nu utan gegga, men man ska väl inte säga för mycket, isen är ju ingen hit heller! :P

Pålle mår bra, fast lite känslig i fossing av röta, matte är skadad i tummen och slappade ett tag därför, sen ofrivillig ridbrist pga tidsbrist, så det har nog bara blivit ett ridpass på 1½ vecka. Så kan det gå!
Var och tittade på kvällsträning för B tisdag förra veckan, det var kul, vi fick dansunderhållning och fika och allt! :) (Och se duktiga ekipage såklart!)
På Söndag ska jag åka och titta på Christoffer-träning. Känner ju säkert många som ska rida så det ska bli jättekul! :)

Trickträning

I Lördags var vi ett gäng som hade trickträning för Maria! :) Jätteroligt!
Vi övade början till buga, sidepass längs staketet med hästen mot oss och bort från oss, och piruett (eller "snurra" som jag brukar kalla det).
Början till buga har jag gjort lite annorlunda innan, men fastnat för att jag inte vetat hur vi ska gå vidare. Pålle gillar inte riktigt när man håller fast hans framben (inte när han ska verkas heller) med största sannolikhet för att han är kort i muskulaturen vid bogbladen, så han vevar mycket med benen. Största utmaningen är att lyckas hålla kvar, för då brukar nästa lösning från pålles sida bli att flytta vikten bakåt.
Men jag har beslutat att ta väldigt lite i taget och bara när jag har ridit innan så han är ordentligt uppvärmd, samt prova ett par veckor eller så och utvärdera om det går åt rätt håll eller om vi borde lägga ner buga-träningen överhuvudtaget. :/ Man ska ta det försiktigt med kroppen!

Sidepass blev mer som NH-träning för oss kan jag tycka än trickträning. Bra att öva på, att hålla koll på bogen blev det ffa för min del, så eftersom jag varit väldigt lat med kommunikationsträning var det ett klockrent inslag för oss.
Piruett/snurra har vi redan övat lite på fast lös, så även om det inte är perfekt på något vis var det inte alls svårt att få pålle göra det med t o m lina som hjälp. ;) Vet inte riktigt vad det ska vara bra för, men det ser säkert roligt ut när man kan det!

Hoppas på att hinna få till en till trickträning innan vi far hem, dom andra verkade också tycka det var roligt! :)

Sen har jag fått lite lektioner på Karamell, igår t ex en lektion i samling för hand. Väldigt nyttigt att öva på och K är så härlig läromästare!

Deluxen har annars gått ganska sparsamt, men framförallt lektionerna för B har gått kanon! :) Det är roligt att det händer lite från pass till pass, att vi inte alltid har samma styrkor och svagheter. Senast var han jätteduktig i galoppen och kunde göra flera anslag på samma långsida, nästan så han galopperade skolgalopp en hel långsida någon gång (fast bara nästan, det blev några skrittsteg emellan). Gången innan däremot var det lite tvärtom, då fick vi till sån kvalitet att han knappt orkade ett språng i taget, för att det hade krävt sån styrka och energi!Jag har svårt att tänka mig att det redan är November! :S Tiden går fort när man har roligt (och mycket att göra)!

RSS 2.0