WE-träning

Den här helgen vill jag gärna hinna få känna mig ledig, så jag tog veckans WE-träning ikväll istället. Det blev kanske inte så "ren" WE-träning och bara tre hinder, men det kommer ju fler veckor!
Pålle fick följa med när jag skulle bygga bana.

Det blev parallellslalom mellan hinderstöd, tog bara fem st den här gången, stanna mellan hinderstöd och flytta en kon, treklövern, och så satte jag en kon på ett av hinderstöden i slalomet också så tänkte jag att jag kunde öva på att ta konen och lämna den på nästa hinderstöd.
Jag lyckades faktiskt fånga konen i trav en gång! :D Sen fick pålle något hjärnspöke och spratt iväg, kanske hörde något eller såg konen i ögonvrån, men det var ju inte hela världen!
Det var inte så mycket sprutt i själva hindren från pålles sida, men han ville gärna brassa iväg när jag lät honom avlasta/vila.

Vi tränade en del dressyr också. Jag övade mycket skolskritt och provade ändra takten tills det blir mer åt tramp. Idag funkade det riktigt bra tycker jag, hade gasat igång honom med en del galoppanslag och några halter/ryggningar emellan och han kom igång att kunna höja tonus ordentligt och öka takten lite i fossingarna. :)
Tror det underlättar mycket när jag kan fokusera på att inte låsa honom framtill och samtidigt ha koll på mina höfter och min tonus, att det stämmer med hur jag vill att hästen ska röra sig. Jag hittar lättare höfterna om jag tar något stegs ryggning, det blir liksom samma ändring bara att jag öppnar höfterna aningens mer om jag vill att han ska rygga, vinklar dom mer (eller mindre kanske det blir?!) om jag vill ha bäckenvinkling av pållen.

Han var riktigt duktig på bäckenvinklingen idag! :) Sådär att det känns på gränsen att ryggen och helheten klarar hänga med, men i längden borde ju det också stärkas.
Vi hittade också tillbaka till att få galoppen ordentligt bakifrån kändes det som. Att han verkligen bär in mig i galoppen (märks också på att det inte är lika lätt för mig att trilla framåt). Jättekul!
 
När jag hade ridit klart och skulle bygga bort hinderstöd+koner så knöt jag upp tyglarna på pålle och släppte lös honom. Han var så söt för han följde med precis som han hade gjort när jag tog fram hinderstöden, fastän han var lös! :)Men eh, hur var det med det där att ta det mer basic nu igen? :P Idag blev det ganska tufft. Känns klurigt att få till samma kvalitet utan att kräva så mycket. Om jag rider imorgon ska jag iallafall försöka med det, får väl tänka ut lite travövningar eller så.

Stallmöte

Det är bra med stallmöten ibland för att snacka ihop sig! Nu var det väldigt länge sen för mig, dom hade stallmöte precis samma kväll som vi flyttade tillbaka i vintras, kom precis när dom var klar! :P Och sen har det inte varit fler förrän nu.
Det lutar åt att vi får ha "favorithagen" i sommar. Sen är jag kluven till om jag ska propsa på att han får gå själv av ekonomiska/praktiska skäl (om jag ska stödfodra hela sommaren med eget hö) eller om man ska hoppas att det funkar ändå på något vis till förmån för pålle som får sällskap. Får se hur det går med det!
Grabben ska alltså gå i en stor vinterhage där det kommer finnas gräs, men såpass lite ändå att det inte blir något sommarbete, möjligtvis att det råkar dra iväg några veckor eller så när det växer på som mest.

Blev ingen ridning ikväll men däremot igår kväll.
Nu har pållen coolat ner sig såpass i skallen att det inte gjorde något att vi red samtidigt som dressyrträningen i ridhuset.
Han lyssnar inte lika tokbra som det har känts vissa glimtar sådär (t ex efter WE-träningen) men tillräckligt för att det ska vara mycket lättare för mig att kunna gå in och slipa på detaljer. :)

Igår hittade jag tillbaka till känslan av att ha hästen "på sätet" och iom det bli noggrannare med mig själv hur jag inverkar på honom med kroppen. T ex att jag försöker möjliggöra att han blir lätt fram och kan lyfta manken, inte själv "hänga på framdelen" på honom (det är väldigt små marginaler men kan skilja mycket i känslan) eller i ena höften eller så, utan öppna upp för framdelen. Kräver väldigt mycket balans och kroppskontroll från min sida och att jag påminner mig själv hela tiden. Annars trillar jag lätt dit när pålle rör sig.
Det är häftigt hur stor skillnad det gör på hållningen och hur han rör sig!

En sak jag tar med mig till nästa gång är att jobba mer basic och mindre tänja på gränserna (vilja göra flashigare saker :P ) när jag väl kommer dit. Pållen kommer ju bli anti till slut om man kräver för mycket jobbigt, och ofta ger basic-jobbet i sig väldigt mycket om man har ett såpass bra utgångsläge.


Blåsigt

Vårblåsten kom till slut, igår blåste det rejält! Den var efterlängtad för att hjälpa till att torka upp i hagarna! :P

Lite opraktiskt att det blåser när man ska pyssla med hästarna däremot. Jag tänkte rida igår, hade ju inte ridit på tre dagar, men när jag skulle försöka dra igen porten (gick knappt för att den drog så mycket i sidled av vinden) lät det som sjutton i ridhusplåten. Tabben var duktig och skötte sig bra även om han blev spänd, men jag orkade inte rida under dom förutsättningarna, måste vara så hjärntvättad för att inte råka reagera själv när det plötsligt börjar låta.
Men jag hade ju klätt på pålle så vi passade på att inviga uteridbanan för i år istället. Inte så jättebra underlag, det var blött och tungt/mjukt, lite snö kvar i mitten. Men mitt mål var mest att kunna få pålle att koncentrera sig och få något gjort iallafall.

Det stod ett par halva traktordäck som gissningsvis används som hinderstöd på ridbanan. Dom har han varit skraj för någon gång innan när vi har varit där. Igår så försökte pålle nästan gå över dom ibland och nosa på dom ibland. :D Han kanske trodde att han kunde få godis för det! Så vi kunde använda dom och ett litet hopphinder i närheten att rida åttor och slalom mellan.
Jag tyckte att pålle skötte sig kanon!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen men har inte ens hunnit hälsa på pålle sen jag kom hem, ska åka till stallet strax. Hoppas pålle lever och mår bra! :S

Jag har haft mycket trevligt i Stallarholmen, alla är så trevliga och har underbara hästar! :)

Fick en liten trickträningslektion av Maria med en häst hon tränat som redan kan väldigt mycket. Tyckte det skulle vara kul att få uppleva momenten med en häst som redan kan. Och han kunde minsann! :) Kanske världens snyggaste och snällaste lille hingst! :D
Jag fick öva lite longering som uppvärmning, buga, sidepass utan väggen som stöd som jag annars är van vid, ligga, sitta och stegra. Häftigt!

 
 

Hej på några dagar!

Kommer vara borta några dagar över helgen så jag passar på att blogga en snabbis nu medans jag har tillgång till dator.

Igår var Tabben riktigt duktig, jag provade lyfta staven och rida runt med den för första gången (för att farsan var med och kunde hjälpa mig att ta den, vill undvika att göra pållen skraj i början om man skulle behöva släppa den) han tyckte väl det var lite konstigt men var ändå ganska cool! Jag provade sätta ner den i marken och lyfta upp igen och att dutta den mot stigbygeln så det skulle kännas lite konstigt resp. låta av den. Börja härda lite försiktigt!

Vi kunde också stanna emellan två hinderstöd och flytta en kon från ena hinderstödet till det andra. Han ville gärna gå så snart jag hade tagit konen, men sen kunde jag manövrera tillbaka honom för att sätta dit konen. Alltid en början!

Jag provade treklövern också och hade tänkt mig galopp i den. Han var lite smålat faktiskt, kom inte igång lika mycket i bjudning/energi som i slutet av förra passet vi tränade på den. Men han var duktig ändå! Så manövrerbar och trevlig! :)
Provade rida lite runt konerna också och korta/länga och leka lite med om man kan få till tramp/samlade galoppanslag/någon liten ansats till levad, och bara i allmänhet komma åt en bra muskeltonus i vänstervarvet t ex där det är lite svårare med teknik och rakriktning.
Han var jätteduktig! :) Det var inga synbart stora saker som hände men jag upplevde det som att det hände mycket bra i hästkroppen.
För övrigt var pålle pigg och glad och ville väldigt gärna rinna iväg i trav så fort matte inte var med för någon millisekund! ;) Som vanligt nu på sistone. Fast jag brukar ju låta honom göra det, använder det som avlastning för kropp och skalle när jag satt press på honom. Eller belöning kan man också kalla det.

Farsan hjälpte mig att putsa till hovarna lite också. Känns bra att ha lite koll på dom nu innan jag åker, kan ju gå så rackarns fort om dom börjar dra iväg åt något håll.

Ikväll blir det också ridning om det inte blir alldeles för sent. Måste hinna packa lite också.

Jag och Tabben önskar trevlig helg i förskott! :)

Uscha!

Det blev en lite spännande kväll i stallet idag.
 
Det första jag gjorde när jag kom ut till stallet var att ta pållen direkt i grimman i ena handen, ett halvfullt och ett tomt hönät i andra handen och gick in i stallet. Släppte in honom i boxen och babblade lite med en stallkompis. Någon/några minuter senare tyckte jag Deluxen betedde sig konstigt, han stod och skakade och frustade som han brukar göra när han är skraj (t ex om jag lagt in ett nytt hönät i boxen som han tycker är läskigt). Men vad sjutton kan han vara skraj för i boxen?! Tänkte jag. Öppnade och kollade, och då var det någon som hade ställt dit boxtavlan som har brukat sitta utanför hans box, (men som en i stallet hade skruvat loss så gick den sönder, sen dess hade den bara stått lutad mot väggen utanför boxen så jag skulle ha någonstans att skriva täckesinstruktioner m.m.). Jag tog såklart ut den ur boxen, dels så han inte skulle behöva vara skraj och dels så han inte skulle råka göra illa sig på den, konstigt ställe att ställa en sån sak tyckte jag.
 
Lite senare tog jag ut herrn på stallgången och såg att han blödde ur näsan! Nu vet jag ju att det var whiteboard-tavlan i boxen han hade skurit sig på (lyste upp i näsan och kollade, och blodet kom inte uppifrån så att säga utan från ett litet skärsår) men så kort tid som han hade hunnit vara inne i boxen innan jag tagit ur tavlan så visste jag först inte säkert. Och syrran skrämde upp mig med att näsblod kan vara allvarligt! :S Så jag hann ringa veterinär och rådfråga och ojja upp mig en del innan jag fick bekräftat att han "bara" hade skurit sig. Hann inte med någon ridning idag pga det. Men det är kanske inte så kul att motionera heller med ett färskt sår i näsan.
 
Till något helt annat så har Deluxen tyvärr blivit lite knubbig igen. Troligen dels pga några missförstånd mellan mig och ägaren till hagkompisen om hur höet ska packas, och att han motionerats lättare på sistone. Han Har varit mycket coolare i skallen så han har inte gjort av med en massa extra energi i onödan heller. Hursomhelst, så tog jag ett krafttag mot att pålle inte ska kunna sätta i sig för mycket hö, igår gjorde jag fyrdubbla(!) slowfeeding-nät till hagen, alltså först ett nät packat med hösilage och sen drar jag på tre st till nät utanpå så det ska bli riktigt svårt att komma åt höet inuti. Satte fast näten i underkanten också så det inte skulle vara lika lätt för hästarna att slänga ut det i leran. Det funkade faktiskt igår iallafall, dom hade bara ätit upp ca 9kg totalt. :) Och så har jag försvårat och skurit ner lite mer i boxen också. Hoppas det håller ett tag!

Hinder med mera

I brist på roliga ridbilder har jag tagit på några av dom primitiva WE-hinder jag byggt upp. Det kanske kan ge lite inspiration! :) (jag tycker det är jätteroligt att titta på andras tornerspelsmoment, brukshinder, WE-hinder m.m. som inspiration! )

Första gången då vi var flera och lite mer seriösa med att bygga hindren dog tyvärr kameran efter första bilden.

Här är iallafall fållan:
 
Några av mina latmansvarianter:
 
Flytta konen (istället för en mugg) från ena hinderstödet till andra.
 
Behöver visst rengöra kameralinsen ser jag! :P Treklövern ska det här föreställa med volter runt, blir proffsigare att använda tunnor.
 
"vanlig" slalom, i parallellslalom hade jag satt upp tre hinderstöd till på en egen linje ca 6 m ifrån. Tycker det är kanon att variera mellan dom båda, i parallellslalomen hinner man lättare med att vara noga med styrning/böjning/omformning tycker jag och att hinna ta något-några galoppsprång i bågarna, lite mer utmanande att hinna med i vanliga slalomen tycker jag.
 
Den kanske mest primitiva (och kreativa?) lösningen av dom alla; tänkt att jag ska öva mig på att rida med en stav i handen, plocka upp och sätta ner. Eftersom vi inte hade någon tunna eller annat jag kunde tänka mig som skaft-förvaring så fick hålet på pallen tjänstgöra som stav-hållare! ;)
Nackdelen eller fördelen beroende på hur man ser det är att min kuse har lite inpräntat i skallen att man inte ska stå bredvid pallen. Ganska svårt att komma i rätt position. Så vi håller fortfarande på att öva den biten, sen plockar jag bara upp pinnen såpass lite att jag kan sätta ner den igen direkt, vet inte än hur hästen reagerar om jag försöker rida med en stav i handen eller tappar den eller så. Sånt ska vi också prova på, men en sak i taget! :)
 
 
Bonusbilder! Såhär kan det se ut från hästryggen när man rider min lille springare! :D Massor med lurv!
 
 
 

Hästig dag

I stallet idag tänkte jag försöka ta igen det jag inte har hunnit med i veckan. Var borta nästan 6 timmar och ändå hann jag inte med allt. :P Utöver vanliga stallsysslorna blev det mockning 6 kärror bajs ur hagen, och jag byggde upp en WE-bana och tränade med pållen.
Nåja, 4 hinder iallafall. ;)

Jag ville prova rida med en stav/pinne (vad man nu kallar det?) , hittade ett kratt-skaft i stallet men sen var det klurigt att hitta något att ställa den i. Det enda jag kunde hitta som funkade var hålet på IKEA-pallen som vi brukar hoppa upp ifrån.
För att komma upp på pålle tog jag istället en liten lila barnstol som stod i ridhuset. Men pålle är ganska skraj för den stolen av någon anledning! :P Synd, för han blev väldigt på tårna så snart vi kom till den delen av ridhuset, och det var ju där jag hade satt upp lite "läskiga" hinder, är hästen på spänn redan innan är det svårare att härda, lättare när dom är coola som utgångsläge.
Hade ställt upp två hinderstöd bredvid varandra med en kon (istället för en mugg) som var tänkt att stanna emellan och flytta konen från ena hinderstödet till det andra. Det hade nog gått jättebra om inte pålle hade haft den rackarns stolen att stirra på! ;) Så vi tog det inte så seriöst, jag nöjde mig med att pålle stannade mellan himderstöden och kunde stå stilla några gånger medans jag bara lyfte konen några cm och satte ner den igen så det lät lite.

Lyfta pinnen gick inte så bra heller. Inte för att jag hade förväntat mig det heller när jag tänkte ut hindret, men när jag väl är in action och ska prova ett hinder tänker jag att det kommer gå bra.
Han ville inte gärna ställa sig i rätt position. Funderar på om det har att göra med pall = folk brukar försöka hoppa upp = folk brukar träna hästarna på att stå stilla vid pallen i rätt position, fast med tvärtom resultat att han bara blir mer benägen att inte vilja stå där pga tvånget/pressen. Kan mycket väl ha varit jag som orsakat det, så mycket som jag har försökt träna att han ska stå still när jag hoppar upp! Samma där, jag försökte vara cool och belöna försök i rätt riktning, och sen gå därifrån och släppa på pressen så det inte blir för mycket i taget. Nöjde mig med att han kunde placera sig rätt i förhållande till pallen, sen ville jag att han skulle kunna stå så ett par sekunder iallafall, sen provade jag lyfta pinnen några cm bara och sen ställa ner den igen. (Han vill gärna gå åt motsatta hållet när man förskjuter vikten så som man gör när man lutar sig och ska plocka upp pinnen. Vill träna bort den reflexen mer innan jag provar rida med något i handen.)

Och så blev det lite vanlig slalom och treklövern. Från början blev det i skritt och mest som avlastning ifrån de första två mer pressande momenten. Sen la jag till att jag tänkte galopp i övningen och försöka sitta som om han galopperade. Så småningom insisterade jag lite mer på att jag ville att han faktiskt skulle försöka galoppera åtminstone.
Det var jättekul när något plötsligt föll på plats för honom i treklövern och han hittade hur han kunde galoppera och svänga samtidigt! :) Enorm power, ganska rak häst som galopperar i sidled (ska man ta en tvär volt kan man ju antingen snedda eller böja jättemycket, vid en viss gräns klarar ändå inte hästen den böjning som skulle krävas, så det blir mer effektivt att tvära à la piruett). Oj vilken sprutt det blev på pållen! :D

Överlag är jag alltså väldigt nöjd med dagens träning! :) Det blir inte alltid som man tänkt, men huvudsaken är ju att man tränar så att det kan bli konstruktivt i längden, hellre än att man ska göra allt på en gång.


Nu är jag trött som en tok! :P Har varit på bio också efter stallet, fick fixa iordning mig och ta oss till bion på 20 minuter.

Ignorera klockan

Jag har lite dåligt samvete nu över en del som jag vill/borde hinna med men inte lyckas pussla ihop i schemat riktigt, när det gäller hästens skötsel. Har väl blivit bortskämd med att ha TID, bara man har ork och självdisciplin nog.
Helgens schema för min del i stallet börjar redan bli lite väl mycket för att hinna/orka med! Allt man borde sprida ut över hela veckan men helt enkelt inte har tid/ork till på kvällarna.

Ikväll satsade jag på ridningen, tog två inte så långa pass i ridhuset. Första passet var det en som kom utifrån och red i ridhuset, då tog jag inte fram några grejer. Nog för att det är hoppdag, men jag behöver ju inte ha grejer framme precis varje pass! :P Andra passet glömde jag faktiskt bort det tills jag precis var på g att hoppa upp. Hade ändå bara tänkt att ha en kon att rida runt, så jag flyttade pallen en bit in bara och hoppade upp därifrån. ;)
Grabben var duktig tycker jag. Gick inte riktigt jämnt fram, men med största sannolikhet pga fuktig sand som packades nästan som cement i hovarna, det går han och snubblar på till slut när det blir styltor under fötterna. Provade nämligen gå runt i stallgången för att se hur han gick, då trillade väl sånt ur efterhand, så efter bara någon vända var det borta liksom otakten fram. Sen när jag kom ner och hade ridit andra passet såg det ungefär likadant ut, kollade hovarna och mycket riktigt hade han samlat på sig en hel del i v.framhov. Lurigt!

Första passet övade vi lite allmänt det vi brukar och jag la in lite skrittpiruetter. Inte så krävande eller avancerat men på slutet testade jag gränserna lite i traven genom att tänka åt passage-hållet. Mer schwung och tonus fick han helt klart i traven! :)
Andra passet red jag runt pallen och svagt sidvärts från en stor volt till en liten volt tills vi var bredvid pallen i mitten (som i en sluta var tanken, minskar volten successivt). Pållen tyckte nog det var lite jobbigt, eller att matte var lite jobbig, men jag var noga med att han fick gå ur direkt efter. Antingen lång tygel eller länga på framåt i trav. Gjorde i princip bara det andra passet, i skritt och trav.
Egentligen skulle jag som sagt ha velat hinna med mer. Men jag kom hem kl 23 och ska upp före 7 imorgon.

Lite stressigare

Jag brukar alltid försöka låta bli att stressa ute i stallet, snarare jobba effektivt om jag har mycket att göra. Tyvärr kan ridningen eller överhuvudtaget att aktivera pållen bli lidande om jag har ont om tid (fast egentligen kanske skulle ha hunnit om jag inte varit lite väl noggrann med annat eller fastnat i snack med stallkompisar eller tagit mig iväg till stallet i tid).
Idag har jag lovat mig själv att jag ska se till att rida, och ta "ridvila" imorgon istället så har pålle gått två dagar i sträck iallafall. Men oj så frestande det är att låta bli... Inte för att jag inte vill rida utan för att jag har en del annat jag skulle behöva göra och får inte komma i säng för sent.

Har precis börjat på nytt jobb så nu är det dags att ställa om igen till att ha mindre tid att slösa med!
I informationen i förväg fick jag veta att vi bara skulle jobba 6 timmar per dag vilket jag tycker är kanon, eftersom jag får räkna med ca 3 timmar extra i restid. Visade sig att nu ca en månad under utbildningen blir det 7 timmar per dag. Med restiden inräknat blir det en kännbar skillnad för mig. Tur att det bara är under en begränsad tid!

Igår blev det enkelslalom (eller vad man ska kalla det) för pålle mellan koner. Och så tränade jag lite att flytta inåt/utåt i traven på volt i varje steg. Det kändes bra, som att han kanske börjar bli lite jämnare i kroppen igen, eller så har jag bara hittat en mer lagom krav-nivå så inte pålle måste komma med så stora skyddsreaktioner - att det inte märks lika tydligt.
Busige herrn

Nu när pålle fäller så mycket har jag lärt honom att man ska bli sopad under fötterna när jag sopar det som trillat på golvet efter rykten, så han inte drar med sig tussar i resten av stallet. Så han får lyfta på fossingen så jag kan sopa undersidan medans han håller den uppe. Jättegulligt! :D

Idag provade jag göra en fålla av koner. Mycket lättare att ta fram än sockerbitar/bommar även om det senare ser mycket proffsigare ut. Den blev kanske lite i minsta laget kände jag i efterhand, det gick liksom inte att rida en volt runt utan man fick snedda på rumpan för att ta sig runt. Bra träning men lite för svårt för att ta i trav eller galopp.
Grabben var fin idag iallafall, lyssnade bra, pigg och glad. Fast är man för tråkig drar han iväg på egna rundor. Försökte växla mellan att lägga lite press - vila, prova lägga betydligt mer press någon gång emellanåt men låta honom avlasta igen ganska snabbt, nöja sig med ett svar liksom. Ärligt talat var nog större delen av passet vila idag, men han gjorde bra ifrån sig de gånger jag satte mer press.WE igen

Jag försökte dra ihop ett gäng igen för att träna WE under påsklovet. Det var mindre lätt! :P Vet ju hur det brukar vara så jag försökte styra in det på att ta det så tidigt som möjligt, ändå lyckades det ta slut på dagar.
Men jag måste ju inte låta bli för att jag inte fått ihop träningskompisar, även om det är roligare och lättsammare att vara flera (går snabbare att bygga hinder). Så jag drog upp några hinder själv idag och tränade.

Eftersom jag skulle få plocka fram och bort allt själv blev det lite latmansvariant, jag använde bara hinderstöd och koner. Parallellslalom, rygga slalom mellan koner, treklövern och grind blev det idag.
Det känns som att jag förstår mig på Deluxen bättre nu sedan jag tittat på videoklippen från Birgitta-träningen. Och jag tycker nog att det märks på honom också *peppar peppar*.
Han klarar inte så mycket press på vänsterbak så jag får göra avvägningar när det är bättre att släppa fram honom för att avlasta, när man kan prova lite till för att se om han hittar rätt men sen gå ur, när man ska låta honom få en lite längre vilopaus för att slippa pressen ett tag. För samtidigt kan jag inte låta bli att lägga press överhuvudtaget, då blir det ingen utveckling (eller något vettigt gjort), bara försöka backa tillbaka/förenkla/ge vila vid behov.

Grabben var ungefär som innan vid grinden, och här känner jag att det får ta lite tid för att inte lägga för mycket press på honom. Han har lite svårt att flytta snett sidvärts åt vänster som vi kommer behöva kunna om vi ska kunna stänga grinden efter oss. Tog tillfället i akt att öva lite på att stå stilla och ta det lugnt emellanåt. Det är inte riktigt vår grej! ;)

Slalomet gick kanonbra. Jag provade att be om galopp i bågarna och i höger kunde han få till några språng i sträck, i vänster blev det för svårt för honom så jag nöjde mig med att han använde annat muskeltonus så vi kommer i ett trevligt jobbläge.
I treklövern kunde han också galoppera en bit någon gång men överhuvudtaget tyckte jag att han jobbade fint och att det var bra träning för pålle och matte! Där blir det lite större och mjukare bågar än i slalomet så jag försökte vara noggrann och ge bra förutsättningar för balans och böjning. Riktigt trevlig trav hade han emellanåt!
Ryggningen är han egentligen duktig på men rygga i slalom mellan koner är ganska hög svårighetsgrad för oss. Försökte ha tålamod och överseende med att det inte alltid går åt rätt håll. ;) Två gånger fick vi till det iallafall, sen var jag mycket nöjd med det för dagen.


Det bästa ändå var nog när jag precis hade hoppat upp och pållen såg hindren. Hade knappt hunnit sätta till mig i sadeln så travade han iväg med spetsade öron och verkade tycka det var jätteskoj! :D Man kan inte låta bli att skratta åt pålle och åka med ibland! ;)

Tänkte försöka träna själv nu regelbundet (om jag inte får ihop fler såklart) en gång per vecka-varannan vecka. Man behöver ju inte göra så många och avancerade hinder varje gång.


Blev för övrigt en riktigt hästig dag för mig idag, 6-7 timmar i stallet. Deluxen blev verkad och så passade jag och ägaren till hagkompisen på att mocka ur en del ur hagen. (Det har hunnit tina fram mycket bajs nu så det var extra mycket att ta.)
Skönt att ha det gjort!
RSS 2.0