Pigg farbror!

Varannandagsvilan (typ) har gjort min pålle gott tror jag, eller snarare så har det genererat spring i benen! ;)

Igår red jag iallafall och då hade jag radion på (ganska högt, var hon som ridit innan som slagit på den så lite väl högt i min smak) för att det blåste lite så det är praktiskt att överrösta blås-ljuden litegrann. 
Haha, jag tror min pålle blev mer pepp av radioljudet än de få gånger det hade låtit av blåsten! ;) Inte så att han blir skraj direkt men han brassade på lite extra precis när man red förbi radion. 
Sen så försökte jag rida lite mer samlande/uppmjukande nu när jag lyckats fila till bakfötterna lite. Det gjorde nog också att pålle tyckte det var lättare att ösa på framåt när man får chansen än att samla - usch vad jobbigt! 


Det gick ganska bra ändå tycker jag, utifrån omständigheterna. Fast jag kom på mig själv med att sitta med handbromsen i ibland när han tänkte öka på till travartrav och rulla över i galopp på eget bevåg snarare än att fatta galopp. 
Det är både och det där. Jätteroligt med energi att omvandla, roligare ju längre man kommer såklart så man har mer att spela med. Fast liite jobbigt när pålle letar ursäkter att använda det framåt och samtidigt inte har någon av-knapp i galoppansatserna! ;) 

Vi lyckades få till "trappan" riktigt bra den här gången. Snabba och bra övergångar och rätt gångarter på rätt ställe för det mesta. Förmodligen tack vare all energi. Det var jättekul att faktiskt känna att jag kunde fortsätta välja gångart (för det mesta) trots att jag hade lagt in en fattning! :)  

Det gäller att prioritera!

Nu ett tag så har det varit lite mycket med stalljourer, jobb, övertid på jobbet, och lite sysslor utöver stall och jobb att hinna med såklart. Jag känner att det tyvärr har gått ut över stallsysslorna och ridningen ibland. :P
Någonstans måste man nalla tid om man ska orka och hinna med.

Nu är det hög tid att verka bakhovarna på Tabben och jag vet inte riktigt när man ska hinna (orka) med, och det riskerar att bli lite färre och kortare ridpass än vad som hade varit önskvärt.
Tråkigt att det gäller såpass lång tid. Det känns som att jag tar det vecka för vecka och varje vecka tänker att "äh, det är ju bara den här veckan, sen blir det lugnt!" men den där lugna veckan verkar dröja! ;)
Ska inte skylla på jobbet eller någon annan för det känns som att det är jag själv som drar på mig för mycket.

Igår blev det lite speed-ridning igen på ca 20 minuter. Heh, jag har ridit så många korta pass på sistone att det kändes som ett riktigt långt pass med alarmet inställt på 20 minuter! ;)
Det börjar kännas att bakhovarna behöver verkas för han börjar kännas lite stelare i bakbenen och svårare att få till nigning bak. Så vi jobbar inte så mycket samlande just nu och inte med så petiga krav, försöker mjuka upp lite snällt sådär.

I galoppen har vi på sätt och vis gått tillbaka litegrann, det är lite hattigare med fattningarna i höger nu (att benen sprätter lite hit och dit ibland) och inte riktigt lika stadigt. Men jag ser det ändå som positivt att han fortsätter dribbla med hur han ska göra med fötterna, någon gång har det ju blivit knasig galopp i höger - och då borde han snudda på att hitta teknik till vänster galopp bättre än om han är toksäker i höger! ;)

Lite bortskämda

Nu över sommaren har vi blivit riktigt bortskämda med att det är lugnt i ridhuset. Knappt man har behövt rida samtidigt som ett endaste annat ekipage (!). Därav att jag igår reagerade på att det var en häst i ridhuset som precis hade tränat och skulle lastas och åka hem. Jag tänkte vänta tills dom hade åkt för att undvika att störa koncentrationen om det bullrar och har sig under lastningen (och när de går ut från ridhuset och min pålle vill försöka följa med ut! ;) )men det dröjde så länge att jag tänkte hästen går väl och ojar upp sig mer av tristessen! :P

Mycket riktigt blev han ganska spänd, säkert mitt fel som inte kunde koncentrera mig fullt ut och säkert var lite spänd i onödan. Men utifrån omständigheterna tyckte jag han var duktig ändå, man får såklart sänka kraven. Märks att lägstanivån är höjd iaf.
Bäst att börja vänja sig, med tanke på att ridhuset kommer vara bokat mer framöver när snön kommer! :P


Sen när störningsmomentet försvunnit och vi slappnade av igen så provade jag diagonalsluta -piruett - diagonalsluta övningen igen. Med galoppförsök lite när det kändes bra, väldigt kravlöst.
Han har blivit så duktig nu i höger med att det känns som man kan "tänka med sitsen" och bara genom det få honom i galopp! :) Det känns så enkelt! Idag kunde han också "rulla på" med några språng i taget efter en del av fattningarna, det kändes ännu ett snäpp enklare för honom. Så roligt när man känner att det händer något från dag till dag! :D


I vänster var jag väl lite orolig att han skulle sluta försöka, eftersom han tycker det är svårt, men det gjorde han inte, och det är det viktigaste! Även denna gång kändes det som att jag fick lite bättre påskjut i ytterbak av övningen, men jag tror inte det blev rätt galopp någon gång, däremot känner man ju ändå att det händer något och att poletten kanske lirkas ännu pyttelite till för att så småningom kunna trilla ner! ;)

Upp en nivå

Nu har Tabben varit så duktig på att fatta galopp (åtminstone i högervarvet) att det kändes lite trist att bara sitta och göra samma saker pass efter pass, på den biten alltså. Tänkte att det var läge att prova gå vidare ett snäpp. :) 

Tanken var lite som så att han kommer ju förmodligen behöva tid på sig att lära sig tekniken, både i det "bra" varvet (höger) för att bli ännu säkrare och starkare i det, och i det "dåliga" varvet för att han så småningom ska hitta tekniken där också. 
Men det kanske underlättar om man har lite olika lägen att prova ifrån, så pålle får dribbla med kroppen på olika sätt, och man själv kommer åt lite annorlunda inverkan. 

För dagen blev det uppvärmning med lite rakriktande tänk (som vanligt? :P ) och lite av de övningar vi fått som är tänkt att komma åt just det. Jag hade inte så höga prestationskrav på pållen men försökte få till det så bra som möjligt ändå och med galoppen lite i bakhuvudet i det vi gjorde. Hålla koll på höfterna/bogarna och hålla med i fokuset att jag vill att ytterbak ska vara med och driva ekipaget framåt.  


En av dom övningarna är diagonalsluta- piruett - diagonalsluta tillbaka. I trav i det här fallet. Vi har fortfarande lite svårt för det, jag har svårt att hålla reda på hela hästen och hinna med så det inte glider iväg åt något håll. Men jag försökte fortsätta hålla fokus på det jag skrev ovan även om rörelserna blev långt ifrån perfekta. ;)

Sen la jag till galoppkommando i piruettvändningen. I vänster tyckte han det var toksvårt och det blev ingen galopp alls (bara något anslag i fel galopp när han tog initiativ själv..) och det kan jag ju förstå eftersom han inte brukar få till det även utan att krångla till det med övningar.
Men vändningarna och diagonalslutorna efter blev ibland faktiskt riktigt bra tack vare tonuset och tekniken han fick till när jag försökte be om galopp. :) Kändes som att ytterbak började driva på bättre.

I höger var han helt gudomlig! :D I det som skulle vara diagonalslutor-tänk och även i vändningen mot diagonalen tog han ibland spontant galopp. Kändes som att det läget var ganska lättsamt för honom i höger. Ibland rullade han på några språng i sträck, ibland blev det bara fattningar som kunde vara riktigt fina! Även så klarade han av att fatta i själva vändningen en-ett par gånger och då blev fattningen lite mer samlad.


Sen avslutade jag med att prova ett par fattningar i vänster från nästan motsatt läge, att jag tänkte lite öppna i fattningen och försökte trigga lite extra genom att dutta med handen på rumpan. Men det var för höga krav tyckte han så det blev inte mycket av det! ;) Förhoppningsvis kom iallafall hjärnkontoret och nervsystemet i rullning så det blir konstruktivt på sikt!
Lite klurigt läge när det skiljer så mycket mellan varven, känner att jag gärna vill gå vidare men inte riskera att han helt "dör" och slutar försöka i svåra varvet för det.
Men det var jättekul att det gick så bra i höger, han kändes ett ordentligt snäpp bättre idag i höger tack vare övningen! Min duktige lille pålle! :D

Ute och knatar
Speed-träning

Jag har försökt vara lite ambitiös med vardagsgörat på sistone vilket har gått ut över rid-tiden senaste dagarna. :P

Håller bland annat på att höstrensa lite bland hästgrejerna, städa och rensa bort sånt som inte används. Jag har lagt ut lite grejer på Tradera, hittills en säkerhetsväst strl. Small, vita dressyrbenskydd strl Full, två par rid-/stallkängor strl 37. Om någon är sugen lägger jag in länkar! :)


Hojta till också om någon är intresserad av täcken i storlek 140!
Jag ska spara ihop till ett till Rambo Optimo så jag har två att växla mellan, ska försöka köpa det som *host* födelsedagspresent till Tabben nu vid nyår då han officiellt blir 20! :)
Därför ska jag rensa bland de andra täckena som blir överflödiga.

Ett Shires Three crown tornado, grönt 100g foder strl 140, bra skick och håller tätt bra
Bucas Smartex Rain 140cm guldfärgat täcke, fleecefodrat. Kanonskick!
Eventuellt också ett Shires Three Crown Tornado med halvhals, strl 140, blått, 300g foder. Jättebra skick.
Kan fås tvättade eller otvättade (håller sig ganska rena eftersom pålle bara haft täcke när det är snö ute).
Nu kom jag av mig lite känner jag. Speed-passen var det jag tänkte på. Och inte ösa på i hundra knyck, utan speeda på så man hinner rida överhuvudtaget för dagen! ;)
Måndag -Tisdag blev det 20 min pass. Idag blev det 13 minuter...
Tabben klagar nog inte, för han har ändå fått galoppa varje dag! Och matte har inte hunnit ställa så mycket jobbiga krav på att man tar i ordentligt.

Imorgon och Fredag skulle det enligt prognosen blåsa ordentligt, så jag tänkte försöka passa på medans jag kan rida. Men nu har jag nästan rid-abstinens trots att jag ridit tre dagar i sträck! haha!


Favoritövningar

Just nu har jag (och kanske Tabben?) två favoritsysslor i ridningen. :)
Man kommer ju alltid få blanda in lite "behöver träna på"-övningar så det inte bara blir samma sak, men det blir lätt hänt att favoritövningarna smyger sig in i så gott som varje pass! ;)

De gammeldags serpentinbågarna i trav är en hit. För att det släpper pressen på samlingen, rakriktningen hinner jag inte riktigt med ännu att vara petig med, med andra ord kan vi göra det i ganska "fri" trav vilket Tabben verkar uppskatta. Men det händer ändå mycket, kräver en del koncentration och att matte är med och hinner föra hela tiden.
Samtidigt är det inte hela världen heller om det blir fel, vilket säkert sitter i min skalle. På ett bra sätt. För vi har haft så himla svårt med såna saker tidigare, så nu känns det som en barnlek i jämförelse- jag känner mig duktig även om det inte alltid blir 100% eftersom jag blir imponerad över hur bra det ändå går! :)
Andra övningen är galoppansatserna. Dom tycker vi är jätteroliga! :D
Säkert för att det är lite samma där, förväntningarna börjar på noll, allt över det är bra! Skit samma om det blir fel galopp, skit samma om det råkar rinna iväg en eller ett par gånger innan det blir någon ansats, skitsamma om det bara blir ett halvt - ett språng åt gången, de där ynka riktigt häftiga sprången vi får till är det som räknas! :)

I höger, särskilt när vi kommit igång lite, så känns anslagen riktigt mäktiga nu! Som att det blir riktiga skolgaloppsanslag istället för ansatser, och han är värsta galoppmaskinen som gör ansats på ansats vare sig man säger till om det eller ej, när man väl tryckt på "på-knappen". Bara att hänga med och se glad ut! ;)

Spöträning del 1

Igår var första gången jag red nu efter träningen. Kändes bra, jag övade mycket på min sits och inverkan, samtidigt som vi försökte få med lite andra övningar från träningen, hemläxor.

En hemläxa var ju att öva på att rida med spö så han blir van. Det var ju väldigt effektivt när B gick bakom med spö när jag skulle peppa upp för att försöka fatta galopp. Nu tror jag nog att B vill ha det även i andra syften, få bättre svar på drivningen till travuppgångar, kanske framtida rörelser och övningar som underlättas med spö osv. Men det var just galoppen jag själv hakade upp mig på, att det blev sån skillnad! ;)

Jag orkade inte börja med spöet det första jag gjorde, vet inte ens vart jag har mitt dressyrspö. Inte använt på kanske 2-3 år. Det är så trevligt att ta ett eller några pass direkt efter träningen där man kan njuta av att "åka på" resultatet från träningen innan man tar nya tag med grovjobb. Han blev ju väldigt pepp den ynka gång jag provat hoppa upp med spö. Spänd och lite avstängd (introvert kanske PNH:are skulle sagt).
Men jag var ändå väldigt sugen på att prova om jag kunde få samma effekt. 

Först fick jag faktiskt till något spontant pytte-anslag redan när vi övade "trappan" med tänket galoppanslag efter traven, måste ha suttit kvar sen träningen för det var lite otippat. Men som sagt, pytte-ansats, mest en taktändring och liite gest framtill som visade att han tänkte galopp. 
Sen skulle jag öva "riktiga" galoppansatser tänkte jag. Då provade jag dutta med handen som ersättning för spöet, bara peta där jag kom åt. Vilket i det här fallet blev strax bakom sadeln med högerhanden, håller ju tyglarna i vänster och vill inte luta mig alltför mycket - man ska ju hålla sig kvar i sadeln när ansatsen kommer! :P 

Funkade kanon! Räckte med 1-2 försök så började han reagera med ansats alt. åtminstone öka energin ordentligt och tänka galopp (om han råkade hinna rinna iväg framåt) när jag bara tänkte tanken att jag skulle dutta med handen, egentligen knappt någon positionsändring men han kände nog av tanken och den minimala tonusförändringen i mig. :D
Vi fick till flera fina ansatser, något/några språngs fin galopp, i båda varv (fast jag ska inte svära på att det var rätt galopp alla gånger, det kräver vi inte än), och då använde jag ändå bara "petet" med handen kanske tre gånger! :) Jättekul! Nu håller vi tummarna för att det håller i sig, för då lär det gå i raketfart framåt i utvecklingen med galoppträningen fortsättningsvis! :D Haha i jämförelse med vad det gjort hittills iallafall... 
Får tänka på att ändå skärpa mig med att ge rätt förutsättningarna för honom bara, inte låsa i handen men ändå vara med och be honom vänta kvar om han håller på att rinna iväg framåt, försöka hålla egna balansen och ha honom i helst bakvikt eller iaf ok form innan jag ber om ansatsen. Så lätt att bli ivrig när man märker att han är med på galoppen! Haha!
 
 

Bilder från träningen!

Ett par bilder fotade av Sara Thörnblad som är kanon och delar med sig! :)Inte världens snyggaste sits, men tro´t eller ej så känns det bättre än det brukar! ;) Viker mig inte framåt lika mycket från midjan. :)Får demonstration på tygelkramningar.

Träning för Birgitta 3/9 2011

****Uppdaterat med illustrationer****


Efter ett tappert försök att vila oss i form *host* var det så dags att få en statuskoll och vidare övningar av Birgitta igen. :)

Pass I

Det började bra, Tabben var väldigt "med" redan från början. Vi började med att flytta inåt-utåt på volt och det var mycket för min egen skull, för att jag ska börja hitta hästkroppen och mig själv. B tyckte vi höll på onödigt länge eftersom han var "med" så snabbt, och då tyckte jag ändå det var ganska lite. :S Kanske 4-5 varv totalt i båda varv.

Vi visade lite öppna och sluta, därefter fick vi gå in i övningen med öppna längs långsidan - vända lite piruettvändning inåt, fortsätta upp längs medellinjen i några stegs sluta - byt böjning till öppna åt andra hållet ett par steg - liten volt utåt som sen stretchas ut till en större volt andra halvan av volten som avlastning. Och sen börjar man om igen vid långsidan. Till att börja med fick vi göra det i skritt.
Övningen är ganska klurig och det gäller att vara fokuserad på det man gör samtidigt som man ska hinna med till nästa moment, varje del är lite av en svårighet i sig (tycker jag iallafall ;) ). Så även om någon öppna blev lite kort och det blev lite sisådär med någon sluta så tyckte jag det gick helt ok.
Jättebra övning för efteråt känner jag att vi får med båda bakben bättre, får det som kvitto i volten.
*Några stegs öppna längs långsidan
*Vänd à la piruettvändning in mot mitten
*Fortsätt parallellt med medellinjen i ett par steg sluta
*Ändra böjning till motsatt öppna ett par steg
*Följ böjningen ut på en volt
*Efter ca halva volten - stretcha ut till en större volt och läng ramen, låt hästen avlasta
*Vid nästa långsida - börja om övningen i motsatt varvVi övade ett par travövergångar och sen samma övning i trav - vilket är mycket svårare, gäller för mig både att hålla igång hästen och hjälpa till med att höja tonus vid behov, och samtidigt hinna med att placera honom rätt. Slinker det iväg går det fort att jag känner att jag tappat hela hästen. Men det gick helt ok ändå tycker jag.
Både i travuppgångarna och övningen i trav märktes det att jag måste driva mer och hjälpa till mer för att få igång honom. För mig själv känns det som att han får till såpass bra kvalitet att han "dör av" lite när man försöker få till något ännu mer krävande, men samtidigt behövs det för att få honom starkare och att det ska bli lättare för honom så småningom.
Samma sak konstaterade vi när vi sen övade "trappan". Det var väldigt klurigt att få igång honom i trav ibland. ;) Krävande läge.
"Trappan" är en övning som kan varieras väldigt mycket beroende på vilken nivå man är på, men grundtanken är densamma.

Vi började att öva såhär:
*4steg vanlig skritt
*4steg skolskritt
*4steg trav
*4steg skolskritt
*4steg vanlig skritt
...och sen börjar det om.

Tänkt att höja tonus och få hästen "dribbla med benen", de får gärna själva börja föreslå saker ex. att gå upp till trav eller göra ett galoppanslag, det är en del av målet. T ex kan det resultera i ett par stegs tramp om de är starka nog. :) Eller som jag gärna vill ha i mitt fall, att pålle spontant "tänker" galoppansats.

Det blir inte alltid så många steg man tänkt, men målet är att hålla exakt 4 steg av varje. För mig blev det t ex inte trav varje gång det var tänkt... Men när vi väl fick till det så blev det bra övergångar.
Sen utökade vi med "tänket" att det även skulle vara med galopp efter traven. Utan krav på att det blir någon galopp utan bara för att blanda in tänket, ge utrymme för det.
Alltså: Vanlig skritt - skolskritt - trav- galoppansats -trav - skolskritt - vanlig skritt.
Det blev ingen galopp men han tänkte rätt iallafall och det är huvudsaken. :)
Sen red vi övergångar mellan 8 stegs skolskritt - 8 stegs trav. Då var han lite mer igång av de tidigare övningarna så det var lättare att gå över till trav och hålla rätt antal steg.

Avslutningsvis fick han sträcka ut lite i trav.Pass II

Vi fick en ny övning som kallades för gammeldags serpentinbågar, som vi började med i skritt.
Vanliga serpentinbågar är ju som en halv voltbåge - rakt över medellinjen - halv voltbåge osv.
De gammeldags serpentinbågarna blir nästan en hel volt som rids snett över medellinjen och då påbörjas nästa volt som nästan avslutas men vänds snett över medellinjen och påbörjar ny volt. Man får plats med ganska många såna på ridbanan eftersom de snirklar in i varandra.
Syftet var bland annat att kolla av hur jämn hästen är, de har ofta en tendens att vilja gena åt ena hållet och eventuellt bli för stort åt andra hållet. I skritten gick det dock helt ok för oss tycker jag, även om jag kände att hästen ville dra lite ibland så hann jag med att placera honom.

Illustration av "gammeldags serpentinbågar"
Viktigt att man försöker hamna i samma vinkel över medellinjen efter varje båge.
Sen red vi ett par travuppgångar och gjorde samma sak i trav. Där är det svårare att hinna med att styra hela hästen och mer blottande i att han gärna vill gena åt vänster, tar inte i ordentligt då med ytterbak (höger). Nyttigt att öva på men ingen direkt nyhet, tycker jämt jag har det problemet och får se till att försöka förekomma honom. ;)Vi övade lite i trav på långsidan med några steg sluta - några steg öppna - böja om till några stegs förvänd sluta.
Det var svårt att lägga den efter traven kände jag, och svårt överhuvudtaget eftersom vi inte övat på det på ett tag. :P Gäller att verkligen hålla reda på bogar och bakben, och min egen kropp och inverkan såklart. Bra att ta med som hemläxa igen!
Tog någon diagonalsluta-piruett-diagonalsluta däremellan som varvbyte i trav. Klurigt som vanligt men det kändes helt ok utifrån förutsättningarna.
Det känns mycket lättare numera att inverka i traven och placera pållen, men bara lätt jämfört med när det kändes omöjligt, inte lätt. Alltid klurigare i traven!


Hoppas det syns trots att det är lite taffligt ritat, ska illustrera denna övning:
(Rött markerar övergångar mellan/till rörelserna)
*Några stegs sluta längs långsidan
*Övergång till några stegs öppna
*Övergång till förvänd sluta genom att ändra böjning och flytta ut framdelen

Denna övning är väldigt bra bland annat för att "komma åt" ett bakben då samma bakben behövs både i öppnan och i den förvända slutan.
Vi red några övergångar med 4stegs skolskritt - 4 steg samlad skritt - 4 steg skolskritt - trav. För att öva lite på samlingen.

Avslutningsvis provade vi några galoppansatser med tänket att börja ladda ett tag i förväg för att spänna bågen och därefter ge galoppkommande. Vi började från skritt och i svåra varvet så då förväntade jag mig inte direkt någon galopp. Efter ett par gånger gick Birgitta bakom med långspö för att ge lite extra pepp - vilket var kanon för att få igång pålle men han tyckte det var liite läskigt. ;) Försökte gå ut från ridbanan någon gång.
När han väl hade kommit igång blev det en ok ansats på kanske 4:e försöket (två i skritt, två i trav) varpå vi bytte varv och då j*klar, då kom pålle igång! :D
Väl uppladdad och lätta varvet. Han gjorde ansatser spontant säkert 4 gånger på knappt ett varv på volten! Det blev ju inte så mycket men kvalitén var ovanligt bra, fick till ca ett helt språng i taget och sen bröt han av.
Duktige pållen! :)
Det känns som att han tycker det är roligt när han väl har kommit igång och får utrymme att försöka. Han blir pepp men inte negativt stressad, kan stå lugnt och vila efteråt.
Annat smått och gott jag ska försöka komma ihåg är att inte ta handen bakåt utan röra i tygeln på plats, mer krama än ta tygeltag så att säga, eftersom det är kedjan som ska röra sig, inte egentligen stången. Rackarns ovanor! ;) Hellre att jag kortar tygeln innan jag ska ta om det behövs än att jag kortar tygeln under tiden jag tar tygeltaget genom att dra handen mot mig.
Sitsen finns det alltid mer att jobba med men jag hade bra hållning för att vara mig. Det var en kurskompis som tittade på som påpekade det och jag tyckte själv det när jag såg videoklippen från träningen. :) Säkert tack vare att jag blandat in mycket såna småsaker som tänk i övningarna vi ridit på sistone.

Jag ska hålla koll på att han inte förböjer sig, vara noggrannare med att fånga upp på yttertygeln så han rätar upp sig om han håller på att bli förböjd. Tumregeln var att yttre betthalvan aldrig får gå över mitten av bringan (hoppas jag kommer ihåg detaljerna rätt!). Han förböjer sig spontant när han försöker avlasta och då kan det gå snabbt. Tycker jag har blivit bättre på det, att tänka att man rider yttersidan och håller koll på ytterbogen, men ibland hinner det trilla iväg ändå.

B trodde att det nog var bra att vi vilat i form. Han jobbade bra men såg mer avspänd ut. Ofrivilligt bra strategi! ;)Som vanligt tror jag att Birgitta hade några favoritövningar för dagen som flera fick öva på. Det var kanon, då lär man sig av att se andra och höra vad hon säger om de ekipagen. :) I mitt fall var det nog mest de gammeldags sepentinbågarna som jag hade sett några ekipage rida redan innan jag skulle göra det.

Även var det roligt med några lite grönare ekipage. Två unghästar och ett ekipage som redan var rätt sammansvetsade och skolade inom vanlig dressyr men bara ridit AR-lektion för Birgitta en gång tidigare, lite halvgröna inom det mao. Alla tre hade bra förutsättningar och det såg lovande ut! jättefina hästar! :) Ett kallblodssto, en frieser och ett halvblod.
Det var intressant att få en repetition av vart man en gång börjat. Det är ju egentligen samma saker vi jobbar med nu, men det syns mindre tydligt med tiden.


Jätterolig och lärorik träningsdag, så nu hoppas jag att vi har inspiration och motivation att ösa ifrån ett tag! :D
Bilder kommer säkert längre fram!


RSS 2.0