WE-träning

I förmiddags blev det WE-träning med några stallkompisar! (Ingen tränare alltså utan på egen hand.) Vi hade ställt upp 7 olika hinder att öva på om jag minns rätt. Först övade vi på hindren fritt som vi ville, det gick mycket bättre än jag hade trott, inte kaos att alla vill vara på samma hinder eller är ivägen för varandra. ;) Sen avslutade vi med att de som ville fick rida igenom hindren som en bana, tänkt som speed-test men man behövde såklart inte brassa på mer än man behärskar. Vi valde själv ordningen på hinder men red ett varv runt de hinder man inte ville/kunde ta.

Deluxen verkade tycka att det äntligen var dags att få användning för det vi har tränat på. Han var jätteduktig! :) Överraskade matte mycket positivt.
Det som var svårast var att rida sidepass över en bom, jag provade inte ens över bommen utan bara ett par gånger på sidan om. Han förväxlade sidepass-hjälperna med ryggning när vi inte hade väggen att ta stöd vid och det blev lite kortslutning i hjärnkontoret på stackarn! :P
Att rygga genom ett "L" gick jättebra! Vi har ju knappt tränat på ryggning bortsett från ett par gånger den här veckan, och bara brukat ta ett par steg i taget med utslängande rumpa och inte mycket till styrsel, så jag hade verkligen inte höga förväntningar på det hindret. Vid något försök råkade han kliva på bommen bakom sig istället för att svänga och hajjade till lite men inte mer, sen var det som att han skärpte sig och valde att lyssna på mattes styrning. Så sen klarade vi hela "L"-et två gånger! :)
Grinden var svår, fick inte riktigt in tekniken för att stänga den efter oss (repgrind). Men bara att kunna öppna den och rida igenom var ju alltid något, dessutom fick vi en del miljöträning när han fick gå under repet med huvudet, eller matte var tvungen att släppa repet, eller råkade dra med sig repet med hinderstöd och allt! :P

Sen var det lite slalom och treklöver och grejer, där försökte jag i första hand tänka på styrningen, i andra hand be om galopp där det passade. Det lilla i galoppväg han har passar bra för ändamålet eftersom det går lätt att styra och snabbt att bryta av. :)
Fick passa på att han inte står emot för mycket utan vara tydlig med att han ska fram, samtidigt som man såklart vill kunna ha tillbaka honom snabbt också för precisionens skull (det var nog det senare och ryggningen som gjorde att han fick bakåttänk-tendenserna).

Annat bra att träna på var att stå stilla och vänta. Deluxen tycker inte riktigt om det. Förutom att han var tvungen att visa sitt missnöje genom att tugga på bettet, klappra med överläppen, vifta med huvudet, eller prova ta något steg med jämna mellanrum, så var han egentligen duktig på att stå och vänta. För att vara honom! :)
Stackarn blev ju rätt pepp av träningen och var dyngsur innan vi var klar. Men han verkade faktiskt tycka om att bli avsvampad sen, sin "vattenskräck" till trots.


Sammanfattningsvis hade vi jättekul och det blev mycket nyttig träning! :D Det måste vi göra fler gånger!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Kul :)

2013-03-09 @ 07:27:52
URL: http://walkyria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0