Vilodag nr. 3

Det har varit väldigt intressant att jobba lite kravlöst från marken nu några dagar. Kunnat studera rörelserna på ett helt annat sätt (t ex vid longeringen) och koppla ihop olika situationer.

Särskilt idag kändes det som att polletten började trilla ner.
I vänstervarvet vill han gärna antigen snedda inåt över innerbogen eller trycka framdelen utåt över ytterbogen. Men i grunden handlar det nog om att han inte skjuter på jämnt bakifrån och kanske att han har lite svårare med tekniken i höfterna i vänster.
I högervarvet är han läskigt duktig på att vinkla och ta vikt i innerbak (höger). Med tanke på att jag inte aktivt inverkar utan han får knata på själv i grimma och grimskaft.
Jag tolkar det som att det framförallt är vänsterbak som är svagheten, att han fortfarande behöver lära sig bättre bär-teknik för att kunna bygga bättre styrka i det bakbenet också.
Har nog inbillat mig att det är h.bak som ytterbak som har varit det kluriga, kanske har det också varit så förr! Vi har ju t ex haft väldigt svårt för slutor i v. varv.
Men just i dagsläget är det nog tamejtusan vänster!

Dags att börja klura på övningar för att hitta tekniken! :)
 
(Ragg-olle var måttligt glad över att vänta på att matte grävde efter kameran, så han tänkte gå och kolla om det hände något roligare någon annanstans! ;) )
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0