Lärorik vecka!

Eller kanske man skulle kalla det en riktig lyx-vecka. :)

I Onsdags så red jag först ut med Birgitta och fick prova rida ut på Lojo (brukar annars rida Karamelle). Det var en härlig upplevelse! Han är så stabil, inte så mycket fysiskt som mentalt, och är så härlig bara att sitta på, ger en speciell känsla.
Senare samma dag red jag premiärpasset på min lille Delux (han hade vilat ca tre veckor och inte gått många pass alls på 1½ månad). Så himla roligt att få rida på honom igen med gott samvete! :) Så matte lattjade väl i ärlighetens namn mer än vad vi orkade träna så mycket teknik, mycket galoppanslag blev det t ex. Han var lugn i munnen så irritationen är tack och lov helt borta.
Det kändes annorlunda efter att ha ridit Lojo, som att jag lyckats bevara en del av känslan i mig som jag fått av Lojo och kunde "ge" det till Tabben, för han kändes också lite annorlunda. Svårt att sätta i ord, men mer trygg/nöjd kanske man kan säga.

Torsdag blev det samlingsträning på Karamelle under instruktioner av Birgitta, vilket också var kanonroligt och väldigt nyttigt! Så häftigt att få känna på vad hon som läromästare kan! :)
Voltige på kvällen, roligt och utmanande som vanligt!

Och så imorse blev det lektion med Delux för Birgitta. Det räckte med ett "uppvärmningspass" så kändes han på sin vanliga nivå igen idag. :) Jätteduktig var han! Nästan lite loj, men inte mer än att jag fick övertyga honom lite vad han faktiskt orkar göra så gick det bra, och sen får man ju mer och mer gratisenergi ju bättre han kommer igång.
Temat för dagen var att ändra balanspunkt mellan jämnvikt/bakvikt ofta.

Veckan är iofs inte slut än, men bara dom här senaste dagarna hade jag kunnat leva på ett tag! :)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Låter som härliga pass.

2012-10-05 @ 15:12:53
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Sara & Sir Louie

Vad skönt att Tabben är tillbaka i god form igen! Det är bra eländigt då pållarna inte mår 100%. Vi har ju oxå haft ofrivillig vila då Sir L gjorde hål på ögat, men nu är han piggis och energisk som bara den. Låter som att du & Birgitta har det fantastiskt med hästarna, träningen och allt ni gör. Jaaa...lätt avis blir man minsann ;-) Nyttigt att träna och rida flera hästar, speciellt då de är så himla olika. Oj, oj vad du kommer lära dig mycket!! Hälsa Birgitta & Jonny!

2012-10-09 @ 16:08:33
URL: http://louie.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0