Nästa lektion

Ikväll var det lite liv och rörelse i ridhuset! Stackars lille Tabben blev skraj när en unghäst började studsa fram i galopp och hon på backen försökte smacka fram den, han trodde väl den kom studsande mot honom! Inte lätt att vara en liten pålle! ;) Men det gick bra, försökte att inte vara så nära när dom skulle galoppera.
En annan tjej höll på att galoppjobba sin ponny och öva lite annat smått och gott med olika ridvägar. Ibland blev det missförstånd om vem som skulle väja, t ex om jag redan var en bit innanför spåret och hon kom rakt emot, så då fick vi öva ibland på att snabbt flytta sidvärts à la skygga på kommando. Funkade förvånansvärt bra! :P

Funderade på om jag ska prova den grejen när man övar t ex diagonalslutor! Låtsas som att man skyggar för något för att få mer tvärning och energi! Hehe!


Det matte egentligen hade tänkt öva på var lite kvarts-piruetter (rida på en fyrkant med många varvbyten) och samling i skritten + travövergångar. Ffa mattes fokus i sitsen. Jag kände mig nästan taskig och tjatig till en början när det kändes som att jag emellanåt var övertydlig och det inte hände något ändå. Sen tänkte jag mer i stil med att nej, nu får jag bli "taskig", jag vill ha svar! Och det märks tydligt hur mycket mer han kan svara för sitsen när man väl har fått till några bra steg, behöver inte alls vara övertydlig på samma sätt när man väl tagit sig över tröskeln. 

I kvartspiruetterna däremot kändes det hyfsat bra/konstruktivt direkt. Lättsammare än att gå på en volt, och det blir ju snabbt eftergift - avlastning igen. Kändes lite lättare att få h.bak på plats då iom att det blev så få steg i taget.  
Men sen när pållarna runtomkring började komma igång funkade inte koncentrationen lika bra!

Märks stor skillnad om man fått till skritten ganska bra så vi har ett bra utgångsläge för att göra travövergångar. Efter några övergångar blir det en helt annan balans i traven! Men ibland känner jag att det inte heller är värt att sitta och nöta på i skritt, särskilt om man har lite för dåligt med energi för dagen. Därav att det ibland kan bli lite si och så med övergångar, även om jag vet vilken skillnad det gör med bra utgångsläge! :P

Kommentarer
Postat av: Johanna

Är det ett stort stall du har Tabben uppstallad på?

Trist med alla störningsmoment, svårt att få den fokus man önskar av sig själv & av häst.

2012-03-13 @ 08:27:04
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0