Trickträning

Kanske ska förtydliga rubriken på förra inlägget, det hade inte med ridningen att göra utan att min semester tog slut! Haha, så går det när man börjar skriva på något, kommer av sig och börjar om men ändrar inte rubriken! ;)

Angående denna rubrik då; trickträning, så har vi pysslat lite med det, men inte på någon ambitiös nivå utan bara sporadiskt för skojs skull, oftast sånt som samtidigt kan ha en praktisk nytta. (För fysiken eller kanske härda för något som från början är läskigt, lyfta fossingarna när man ska sopa stallgången osv! ;) )
I första hand med klickerträning-tänket men egentligen vet jag inte om det går att kalla det klickerträning när jag inte använder klickern utan det uttjatade ordet "bra!". (Har en klicker också men den används så sällan så jag hinner slarva bort den emellan...) Tror iofs pållen är smart nog att känna på sig om han kommer få godis eller inte, och än så länge *peppar peppar* är han inte den tiggiga typen.

Än så länge kan vi (fast ta med en nypa salt, det mesta kan vidareutvecklas/befästas bättre); "vacker tass" (basic men bra när man haft pålle som varit lite dålig på att lyfta fötterna!) och som lite spinoff på det att han ska lyfta fötterna för sopen så man kan sopa där han står, praktiskt när man ska verka och vill ha rent i fossingarna. :)
Yoga har jag för mig det heter när han kan böja halsen i sidled och ta en godis under bakbenet. Sparka på en boll/putta iväg bollen med nosen. Apport, fast hittills bara plocka upp en grej från backen.
Har påbörjat att lära honom ställa framhovarna själv på ett litet hovstöd, inte hunnit komma så långt med det än bara ett embryo, och likaså början till bugning men just nu bara att ta godis mellan frambenen och börja flytta tyngdpunkten bakåt. 
Två nya saker samtidigt kanske var att ta i, skulle göra en snabbdemonstration av ett par gulliga trick idag och han hade lyckats snurra ihop det mesta som han borde kunna redan. Kaos i hjärnkontoret! ;) 

Tips på andra mindre seriösa trick skulle vara kul! :) Lätt att råka tappa inspirationen och att det blir lite längre perioder utan trickträning alls eller att man nöter för mycket på sånt han redan kan. (Som är lättsamma att hitta möjlighet till, tränar oftast i stallgången, eventuellt i boxen, inga redskap som är svåra att få tag på eller så, och helst som går att göra utan medhjälpare.)


********************

Det blev ridning idag också och utifrån omständigheterna (porten gick inte att stänga pga att den frusit fast, blir lätt distraherad av det när man plötsligt kan se ut) skötte vi oss riktigt bra tycker jag! :D
Övade vidare på att bli mer konsekvent med att be honom forma sig, provade att tänka "ta, ta -bjud på handen" de gånger jag behövde bromsa med tygeln t ex för att korta steget, för att kunna vara tydlig vid behov men komma ihåg att inte fastna i handen och att han får bära sig själv, får inte samma möjlighet att hinna stödja i handen. Det kändes bra! Uppnådde önskad effekt! :) 

Nu börjar han kännas mer stabil och cool i skallen igen. *peppar peppar* Lättare att kunna separera gångarterna och hålla honom "med", och det sitter inte kvar i skallen till nästa pass om jag trissar upp det till högre krav i slutet av passet, t ex högre samlingsgrad/tramp/galoppansats. :)




 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det vore kul om du la ut en ridfilm

2012-01-18 @ 07:23:09
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0