Imponerande!

När jag läste "utmaningen" från Linda igår så tog det säkert 6 timmar innan jag fick det gjort, var ju dels på jobbet då och sen tog det ett tag att knåpa ihop, vet inte hur länge det stått på bloggen (inte för att det är så svårt att kolla... haha) eftersom det väl var något dygn sen jag kollat den sist.
Oj vad imponerad jag blev när jag såg att inte nog med att alla tre utmanade hade skrivit kommentarer innan kl 12 idag när jag kollade, dessutom hade alla hunnit skriva svaren! Speedat! :D



**********************************



Tänk vad man blir inspirerad och påverkad av sånt runtomkring mer än vad man tror! Små spontana kommentarer, inlägg med andras tankar, kan ju faktiskt styra oss i en eller annan riktning. :)
Som Karoline´s inlägg om hur ofta hästen motioneras, nu ska jag bannemej prova att göra som jag skrev som kommentar; försöka träna 2 pass per dag 3-4 gånger/vecka istället för ett pass per dag så många gånger man har möjlighet att träna i veckan.

Antingen kommer det generera i att man kör mer "fullt ös" de dagar vi tränar och lite mer tid över och mindre ambitionskrav att jag måste rida resterande dagar, hinner ju ändå troligen jobba igenom hästen hyfsat varje dag jag rider. Eller så är förhoppningen att man kan använda övriga dagarna till att variera sig mer utan större prestationskrav, plumsa lite snö, prova lite av sånt jag inte är så haj på än utan prestationskrav (arbete från marken i olika former t ex) när man inte behöver se det som träning, kanske longera över lite bommar, osv.
Som det är nu kan det bli lite väl sporadiskt med sånt, veckorna går och jag inser ibland i efterhand att det knappt blivit något alls som variation. (Jag tror faktiskt inte hästen lider av det, eftersom han kan vara lite stressad/otrygg så är det snarare så att han tycker om rutiner och att han vet vad som gäller, det finns alltid lite ditt och datt att titta på med en halvstor gård där det händer saker. Mer att jag vill variera för MIN skull, om jag skulle vilja kunna göra det ena och det andra bör man ju ta sig i kragen och prova då och då.)


Har t o m skrivit ett preliminärt träningsschema och räknat på hur man ska få ihop det tidsmässigt, vissa dagar kommer jag vara tvungen att sätta vila pga tidsbrist och då lär man ju inte hinna med något annat heller, andra dagar är det noterat vila med sysselsättning. 
3 timmar och 15 minuter räknade jag med att jag behöver om man ska hinna träna två pass. Och det om jag gör minimum stallsysslor de dagarna, har jag kvällsjour t ex hinner jag inte rida enligt det schemat, och jag kan inte börja jobba tidigare än 12 på förmiddagen eller sluta senare än 17:30 på kvällen om jag ska hinna! :P (Tar med i beräkningen att man ska ha ork nog att motivera sig till båda pass! Vilket man nog inte har om man måste kliva upp före 7 på morgonen eller ska påbörja ridpass nr. 2 efter 21 på kvällen.)


Ska faktiskt bli spännande! Kul med inspiration! :) Tack, bloggbekanta! Och alla andra inspirationskällor om det är någon som läser som kan ta åt sig! :D (de flesta är ju det på något vis... även om man inte alltid märker det!)


 
Här tränade vi lite att manövreras över bommar på backen lös. Skumt att jag hade mer tid/inspiration till sånt DÅ, 2007 när jag hade två hästar att hinna med!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Du är så bra på att planera

2012-01-20 @ 23:12:11
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Linda

Hurtbulle. Inspirerande att läsa i vilket fall :-)

2012-01-21 @ 21:25:46
URL: http://xmyheart.blogg.se/
Postat av: Karoline

Jag blev också väldigt inspirerad, nu ska jag ta tag i att skriva ett veckoschema.

Sen kanske aktiviteterna får byta dagar ibland, men jag skulle verkligen behöva ha en plan för att få ut så mycket som möjligt :)



Kan inte du lägga upp ditt träningsschema sen så jag får hur du har tänkt?



Det var en bra utmaning, så den tackar jag för!

2012-01-22 @ 16:49:25
URL: http://karolinesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0