Äntligen slut på ridvilan! :)

Nu är veckan som jag inte får utsätta mig för damm eller rida! :)
Hoppas kunna rida ikväll, det ska bli spännande att sätta igång igen!




Jag har "fuskat" och tränat lite på kommunikationen i ridhuset för ett par dagar sen så pålle iallafall blivit lite aktiverad. Han var ganska på tårna och lyssnade bara med ett halvt öra - ville hålla lite koll, kanske behöver invänjningstid nu när han varit borta såpass länge. Men lustigt nog gick det vi övade på ändå bra, bättre än vad vi normalt sett brukar få till!

Jag longerade lite i bara grimman och långt grimskaft, inget avancerat för det var tänkt som uppvärmning. Han såg aningens stel ut, säkert sen resan, inte överdrivet men inte så spänstigt liksom. Tror pålle var skeptisk till mina snowboardbrillor för normalt sett brukar han vara bekväm av sig och kräva mycket övertalning för att börja trava, nu ökade han på skrittsteget till snabbare än normalt och började trava direkt med bara en smackning! :)

Övade sen lite sidepass front och sidepass away längs väggen. Den brukar jag ha jättesvårt för, men idag var det som att poletten trillat ner i Tabbens skalle iallafall, och kanske andra gynnsamma förutsättningar, för det gick kanonbra! :) Inte perfekt på något vis, jag fick ta med baken lite ibland med spöet och han vill gärna hamna före med bogen, Det senare har jag inte ens brytt mig om att försöka korrigera än, har varit för mycket grovjobb för att träna finlir än så länge.

Passade också på att öva lite början till inkallning, att jag backar och han riktar huvudet rakt mot mig och följer efter, perfekt att kunna öva det i trav när han var så pigg, annars brukar jag ha så svårt att få honom trava i det läget.

Ska erkännas att han gick mig på nerverna ibland när han inte kunde stå stilla och ibland försökte ångloka över mig. Det var säkert träningen som triggade det (och att han var pepp redan innan), brukar väl ofta vara så? Att i början när man gör grovjobbet så får man ibland negativa bieffekter först, tills man kan ta sig förbi det och få positiva bieffekter istället! :)
Å ena sidan skäms jag lite för att tålamodet tröt, å andra sidan försökte jag använda det till att bli tydligare gentemot hästen och sätta gränser, vilket säkert behövdes!




Har också aktiverat pållen med lite klickerträning i boxen. Jag var så full av inspiration att det nog blev väldigt rörigt för stackars pållen! ;) Men liiite kul är det ändå när han försöker med en massa saker samtidigt i hopp om att något ska ge godis, hihi!
Hoppas att vi så småningom ska ha fler färdiga trick att visa upp! :)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Lite snö, på ängarna är det ungefär 1 meter ;)

2012-12-26 @ 18:41:08
URL: http://walkyria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0