11 frågor 11 svar



*Varje taggad person ska svara på 11 frågor.
*Sen välja 11 nya personer som ska svara
*Skapa 11 nya frågor till de nyutvalda personerna
*Gå till deras blogg & berätta om utmaningen
*Du får inte tagga den person som skickade utmaningen till dig




Såg att jag var utmanad så då kör vi! ;) Fast jag kommer inte på 11 personer att skicka vidare till, inte ens i närheten! :S Särskilt som ett par jag hade tänkt på redan var utmanade!

1. Har du några andra intressen än hästar?

Musik, mest metal, men tiden räcker till så väldigt lite annat än jobb/hästar/nödvändiga vardagssysslor att det blir alldeles för lite av sånt. Kan knappt kalla det intresse längre så skamligt lite tid som jag lägger ner på det!

2. Om du fick välja vem som helst i hela världen att träna för, levande eller död, vem skulle det då vara?

Svårt! Såna "stora" ryttare och tänkare som man läser böcker av t ex har man ju ingen aning om hur dom är som tränare. Perry Wood hade varit kul att prova. Tycker för övrigt det är en ära att få rida för både Ewa och Birgitta, tycker de borde klassas som drömtränare! :D

3. Varför skulle du vilja träna för henne/honom?

För att det vore roligt att få uppleva hans tankar i praktiken, tycker han verkar ha en trevlig inställning till hästar och ridning!
Skulle vilja lägga till också en tränare i USA som ridit mycket för J-C Racinet, tyckte ridningen och tänket är väldigt likt det vi pysslar med (och ändå en annan inriktning och nog en del som skiljer) så det hade också varit jättekul att prova och uppleva själv! :)

4. Vilken är din favorithästras?

Kallblodstravare såklart! Inte alls partisk! ;) Men jag gillar många raser, svårt att säga något omdöme bara om såna raser man är nyfiken på men inte har så stor erfarenhet av! T ex Connemara, Lusitano, m fl som hade varit roligt att få lära känna mer!

5. Beskriv din drömhäst?

Oj... Det är ju lite som människor- ibland kan man älska en personlighet som innan hade varit väldigt otippad att man skulle falla för! :) Eller "typ" för den delen!
Väldigt generellt så är min drömhäst iallfall samarbetsvillig, "ärlig" med sina åsikter (men på ett schysst sätt, att man inte behöver vara rädd om livhanken för att hästen uttrycker sig.. Fast det är ju mycket hur människor påverkat hästen inklusive jag själv!), ej aggressiv, trygg överlag och säker i terräng och trafik (hehe, tycker jag nog för att jag saknar det lite! ;) ), känslig men mottaglig kanske är ett bättre ord för känsliga är ju alla egentligen, en häst som har kommit långt inom sin grej - vissa är ju nätta och graciösa, andra blir mer maffiga och pampiga och utstrålar styrka. Det var det jag kunde komma på nu!  


6. Hur många par ridbyxor äger du?

Kommer säkert märka i efterhand att jag räknat fel (är precis på gång att rensa i garderoben) men jag tror det är 5 par! Använder typ två par.

7. Om du fick förändra vad som helst inom hästvärlden idag, vad skulle du då förändra?

Inställningen överlag hos hästmänniskor, fast jag själv är inget undantag även om det finns dom som är värre! Jag tänker på det faktum att man är väldigt dömande och värderande och ofta har svårt att sätta sig in i andras tänk och varför man gör som man gör, jag tror det skulle vara lättare att ta emot kritik och råd om man inte är van vid att utsättas för andras värderingar utan man vet att det är pga välvilja, och jag tror dito det skulle vara lättare att kunna inverka positivt på andra med det man faktiskt kan om man har en tillräckligt ödmjuk och respektfull inställning gentemot andra!

Visst önskar man såklart att kunskapen vore högre och att alla djur skulle skötas väl, men man får ju inte glömma bort människan heller! Det är ju vi som kommer avgöra hur djuret mår! Blir väldigt lätt "vi och dom" trots att vi alla i grunden är hästmänniskor! :)


8. Om du tänker dig all hästkunskap som du idag besitter, och vi säger att du skulle få minnesförlust & bara fick behålla en kunskap, vilken kunskap skulle du då behålla?

GAAAH, hemska tanke!!!
Om man får uttrycka sig flummigt och luddigt; förmågan att lyssna på hästen.

9. Varför får hästar dig att må bra?

Dels för känslan av att vara behövd, det går inte att sunka ner sig eller deppa ihop på samma sätt när man har ett ansvar att ta hand om sin häst. Dels för stimulansen det ger när man försöker utvecklas, hästar och ridning blir man ALDRIG fullärd inom så det kommer ju alltid finnas stora och små utmaningar! Om man inte har det ändå så ger det som ett syfte i livet. Sen är det väldigt skönt att umgås med djur, dom är väldigt ärliga - inte dömande, och de har inte åsikter/värderingar på samma sätt som oss, men känslor! De reagerar på här och nu och lever här och nu, vilket är bra att bli smittad av. Sen om jag ser till mitt nuvarande läge så är hästen en form av stabilitet och trygg kompis som har hängt med länge, det blir som en trygg punkt när mycket annat har hunnit ändras under tiden. Hästen styr ju jag över (usch, det lät lite fel... men den gör inte slut eller flyttar till annan ort t ex! ;) ) bortsett från sånt man självklart inte kan styra över, dess egna känslor, om olyckan är framme osv.
På sikt får den mig att vilja utveckla mig själv, mycket av det jag lär mig för hästens skull har jag ju nytta av som person också! Och core-träningen jag *host* försöker hålla igång, är kanon-friskvård för mig själv!

10. Berätta en hemlighet om dig och hästar som ingen annan vet?

Nu blev det till att tänka till! :S Oftast finns det ju någon som vet om allt även om det är många olika personer. Men att jag har drivit en egen webshop med hästutrustning (tillsammans med en kompis) kanske det inte är många som läser bloggen som vet! :)

11. Om du blev tokallergisk mot hästar, vad skulle du då fylla dina dagar med?

Massor med antihistaminer. Är ju allergisk mot damm så när jag har haft torrhö blir det redan nu stora allergireaktioner sådär att man knappt hinner återhämta sig förrän man ska greja med hö igen, lite mindre ofta och mindre reaktioner om man ska borsta häst med intorkad lera, sopa stallet om det är riktigt dammigt, med mera. Om jag blev tokallergisk mot hästar skulle jag få bli bättre på att ta allergitabletter men det skulle inte hindra mig från att hålla på med hästar så länge det inte är livshotande, knappt ens då!




11 nya frågor:

1. Vad är din allra högsta dröm inom ridningen/hästhanteringen?
2. Vad är ditt mest pinsamma hästrelaterade minne?
3. Vad för hästutrustning respektive ridkläder är det fulaste du vet?
4. Om du skulle kunna köpa vad som helst men bara EN sak för obegränsat med pengar, vad skulle det bli?
5. Vad är din största rädsla?
6. Vilka är dina tre största styrkor inom ridningen eller hästrelaterat i allmänhet?
7. Bortsett från den gren du själv pysslar med nu (inte någon av dom om du tränar flera inriktningar) vad skulle du kunna tänka dig prova satsa på?
9. Rider du med sporrar och/eller spö?
10. Har du simmat med hästen någon gång?
11. Nämn tre citat eller tips som har hjälpt dig markant framåt i ridningen!


Skickar vidare till Linda och Johanna (bullerbacken) och till alla som läser som känner sig manade! ;)




Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är sambons föräldrars gård & dom är bortresta men det kommer väl bli mer och mer när vi flyttar hit...

2012-04-23 @ 21:18:58
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Karoline

Kul att läsa :)

Jaha, så du är en metaltjej... hahah, tänk va kul det är när man får reda på saker man aldrig anat!



Sv: Ja, det var riktigt kul med träning. Nu kommer det inte att gå så lång tid mellan, typ 2-3 veckor bara (förutom när man är bortrest då).



Lättridningen kommer jag nog prova på mest ute, när jag tränar i ridhuset så kan man jobba på de lite mer krävande delarna.. haha, så som att försöka sitta kvar på hästen i trav :)

Även skönt när man rider ut med någon som håller högre fart än en själv.



Men om det visar sig att Odessa blir förvirrad eller inte kan slappna av så får jag nog lägga det åt sidan, vi får se helt enkelt.

2012-04-23 @ 21:23:26
URL: http://karolinesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0