Krafttag med bantningen

Det är såklart lite riskabelt att "banta" när man inte har någon analys för årets hösilage ännu. Hoppas på att det ska gå att fixa snart så eventuell felberäkning inte blir så långvarig. Så länge har jag gjort en överslagsräkning från gammal analys och hoppas att energi- och proteinvärden är något liknande iallafall... Viss felmarginal är inräknat iallafall men man vet ju aldrig!

Så just nu i väntan på analys/fler slowfeedingnät tror jag att det ligger aningens i överkant i energi för att kunna räknas som bantning. Ska försöka rida lite längre/fler pass i den mån det går för att kompensera.


Nya grejerna:



Understället som förhoppningsvis ska få mig överleva vintern! ;) Från Stadium.se




Handskarna från Hööks.






Igår hade jag planerat rida ett 45 minuters-pass med mycket trav, eller allmänt hyfsat intensivt iallafall så det går åt lite energi. Haha, trodde jag ja! ;) Pålle var inte riktigt på topp, lite seg att komma igång. Först blev målet att hitta lite teknik och bärighet i skritten och få till några stegs skolskritt innan traven. Det tog dock sån tid att komma igång, så många små marginella förbättringar innan vi väl lyckades få till något som kan liknas vid skolskritt, att vid det laget kändes det taskigt att fortsätta klättra uppåt en massa på krav-stegen så att säga! :P
Körde lite övergångar skritt-trav, när övergångarna började sitta ok tänkte jag att jag ÄNTLIGEN skulle börja travjobba. Men vid det laget tyckte pålle att det började vara dags att galoppera istället! ;)

Klantmatten hade glömt hjälmen i stallet och hade därför inte tänkt galoppera något alls. Men då blir det nästan ännu värre, när hästen är totalinställd på galopp och man sitter och bromsar = studs på stället och åt alla möjliga håll! ;) Det blev lite antingen galopp eller inget alls över det hela, han stannar när man säger till men så snart jag ska fortsätta rida igen så är pållen helt inställd på galopp. Han brukar bli så när han blir trött, så vi rundade av där efter ändå ca 40 minuters ridning. 






Ska bli spännande att se om han lyckats sätta i sig allt silage han fick igår!
Inne körde jag dubbla 3*3cm-maskiga nät alltså med ett lite större nät utanpå. Såg helt inbrottssäkert ut men man vet ju aldrig! ;) ca 4kg i det + 2kg löst på sidan av.
Ute fegade jag lite med risk för att jag inte lyckas få det svårt nog, vill inte riskera att han står utan halva dagen om man misslyckas med att dra ut på ättiden. Så dels blev det ett vanligt 4*4-maskigt nät med 3kg hö som han har lätt att äta ur (fast jag hängde det på en gren i förhoppning om att det skulle försvåra lite), och utöver det ett med dubbla 4*4cm-maskiga nät med 6kg hö.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0