Uppdatering igen

Känns som att jag hittat en bra balans i hönäts-svårighetsgrad nu. :) *peppar peppar*
Snitt 10kg/dag nu i två dygn varav bara 4-4,5kg ute. Hoppas det håller sig så för det känns ganska lagom, hittills iallafall, återstår att se på analysen och hur det artar sig!


*****

Fredag

Nu blev det lite väl lite käk ute i hagen igen. Han hade fått i sig ett kilo silage på 11 timmar... Det kanske var ännu svårare att äta ur näten när det var blött ute, alternativt så tyckte han det är för mycket jobb för att vara värt det, för han hade minst 4kg kvar i näten som verkade fräscht. 

För att kompensera lite fick han ett kilo extra silage löst i boxen och lite krafft muskel (ca 300g, om jag minns värdena rätt blir det ca 111g smrp och 3,5-4 MJ). Och för att förebygga att det blir så lite ute imorgon också la jag ett kilo hösilage löst på backen och hade ett nät som "bara" var dubbelt istället för trippelt, med 2kg silage, utöver det vanliga. Hoppas ju på att han ska äta 4-5kg.
Mindre så börjar jag oroa mig för att mängden TS ska bli för liten och att det blir långa uppehåll i ätandet, mer så är det risk att det blir för mycket energi ändå.



Kommentarer
Postat av: Johanna

Ca: 10kg fungerar bra för Vargen att hålla normalhull :)

2011-11-03 @ 18:12:12
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Johanna

10kg torrhö :)

Ja skönt att broddarna är på plats men den här hösten är ju så otroligt varm, knappt varit frost än!

2011-11-04 @ 10:35:27
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0