Premiärturen

Ja, vad ska man säga? Vill mycket men råkar röra ihop mycket! ;D Haha!
Har bestämt mig för att vara snäll mot mig själv och så pedagogisk jag kan, så de mindre bra sakerna ser vi som "utvecklingspunkter"!

Jag hittade inte mitt gamla bett tyvärr, E tyckte ju vi skulle byta till ett tyngre, så det fick bli det andra alternativet- fästa en till kedja nertill på bettet för att få lite tyngd. Väldigt provisoriskt just då, bara med krokar så det satt ju inget vidare och lossnade i slutet av passet. Nu i efterhand har jag använt små gummisnoddar för att det förhoppningsvis ska sitta bättre.
En extra bonus är ju att man får en till kedja som det blir skak i, tror han reagerar mer på det än själva rörelsen i tygeln.
Herr Delux var väldigt cool och fin igår, och jag också tyckte jag. Mycket bra! :)


Några punkter som jag faktiskt tyckte jag gjorde bra:

*Träningsupplägg med mycket halter och dels tänka sig ett stup framför oss där vi ska stanna, och dels tänker att jag i första hand stannar för sitsen och (helst) redan innan har honom i ett bra läge att stanna, i andrahand använder jag en väldigt tydlig men kort impuls i tygeln. Känns pedagogiskt upplagt, och det känns ännu viktigare att det är pedagogiskt för mig än för hästen just nu!
*Tror vi fick till något stegs tramp. Mycket rolig övning! :D Haha, tanken är väl inte att det ska vara roligt, men E hade så roliga instruktioner att jag inte kommer glömma det i första taget!

Sen har jag mycket kvar att pränta in känner jag. Försöker jobba med att bli "hårdare" (som i mer konsekvent) med öppna/stänga dörren för hästen, går den inte dit jag vill ska den inte gå alls. Vi kommer nog få träna det väldigt konsekvent en period misstänker jag och få prioritera bort en del annat under tiden.
Samma med handen, att jag behöver vara "snäll" med mig själv, inte ha så höga krav, för att tillåta sig att träna på grovjobbet. Något jag också kommer ihåg som E sa: det SKA inte se bra ut i början!
Men självklart med målet i sikte att kunna jobba med mycket mindre och mer vältajmade impulser, kunna rida på känslan!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0