Sommarprojekt?

Om jag har tid och råd i sommar så tänkte jag bygga lite hinder till ridbanan!
Tid har jag väl egentligen, 4½ veckors semester, men oj vad fort det kan kännas som att den går! :-) När man börjar sätta igång med allt man tänkt hinna med i kombination med att hinna slöa lite och känna sig ledig.

Vad för slags hinder? Jo, lite Working Equitation-sugen som jag är så tänkte jag försöka knåpa ihop lite såna hinder. Dels "allti-allo"-grejer som långa pinnar med vikter som man kan använda för att markera lite av varje. Borde ju vara ganska lätt att fixa. En bro och en grind vore kul att få till. Och kanske en fålla, det borde ju inte vara så svårt att fixa egentligen bara man klurar ut något smidigt sätt att få den stå stadigt och vara delbar så man kan plocka fram och plocka undan den.

Träbron funderar jag på att göra plan i tre delar men ca 20cm hög eftersom minimåttet som högsta punkt ska vara 20cm enligt vad jag läst mig till. Det jag klurar mest på är hur man ska lösa fästningen emellan så det blir enkelt men stadigt. (Är man lite händig borde det inte vara så klurigt, men jag är synnerligen oerfaren byggare! :-) ) och även hur man får till halkfrihet på plattan de ska gå på.
Lättast borde ju vara att bara ta en tjock plywood-skiva och spika på, och den lär inte vara särskilt halkfri i sig.
Inhägnaden av bron tänkte jag ha som ett stadigt fristående räcke som också är uppdelat med någon slags fästanordning. Så man enkelt kan välja om man överhuvudtaget ska ha räcke och hur lång bro man vill använda, kan ju vara praktiskt när man börjar träna. 

Grinden borde vara lätt att fixa, två stadiga stolpar och ett rep. :-P Fast även där funderar jag lite på fästanordningen. Det ska ju vara lätt att manövrera från hästryggen så vanligt grindhantag och en ståltrådsögla kanske dels inte är så säkert och dels lite svårt att manövrera? Det kanske går att bara göra en ögla av repet och lägga över stolpen? 

Tips emottages tacksamt! :-) 




Tabben är fortfarande lite små-slö. Praktiskt eftersom matte har lättare att hinna med, men i sann gräset är grönare på andra sidan- anda så saknar jag ändå energin. ;-) 
Samtidigt tror jag ju det har lite att göra med hur han känner sig, att han kanske fortfarande känner sig nyverkad, att det börjar bli varmt, osv, så det känns taskigt att vara som en terrier och hetsa igång. Svårt att hitta en bra balans i att inte kräva för lite men inte för mycket! 

Kommentarer
Postat av: Johanna

WE är super duper kul & riktigt pressitions dressyr :D Håller på att jobba lite för att ev kanske få igång någon träning här uppe i samband med hästcentret som byggs.



Har nörjat lite med galoppslalomen nu med Ellisen.

Tipps till grinden är att ta två hästskor som du sätter fast i antingen hinderstöd eller om du gör nya stoplar. Då fäster du ena skon så att de blir en ögla som du kan knyta fast ena repänden i, & den andra skon sätter du fast så att den blir en "krok" & så gör du en ögla i repänden som du ska öppna & krokar sedan fast den i hästskokroken på den dndra stolpen :D



Bron kan du lätt göra genom att lägga en plyfa skiva på en eller ett par lastpallar beroende på hur lång eller bred du vill ha den, så har vi här hemma :D



Alla andra hinder är de ju bara fantasin som sätter gränser för. Alltid brukar de finnas lita bråte i & kring stallar som går att använda som slalom, konor, bommar, tunnor mm :D

2011-06-06 @ 17:57:23
URL: http://www.bullerbacken.com
Postat av: Johanna

Ja tror inte viblir nå proffs häller, men de roliga med den grenen är att ALLA kan vara med oavsett ras, ålder, kön mm. Personligen så tror jag nog de är den bästa ridsportsgrenen som finns. Förutom att den är kul & hästarna gillar den så krävs riktig dressyr med med fina hjälper & lyhörda hästar, inte bara bensprattel & hopkrullade halsar ;)



Oj nu kanske man sa för mycket, men tyvärr så är de så man upplevt dressyren själv för de mästa :P



Kolla med tex granng¨ården eller liknande butiker som får stora leveranser på pall, dom brukar ofta vilja bli av med dom & villigt ge bort till kunder. Djuraffärer, & byggaffärer kan jag åxå tänka mig ha pallar.



Om de inte vore så långt så hade du kunnat komma hit & hämta hur många du ville, vi har en uppsjö sedan husrenoveringen & så får vi ju allt hästfoder på pall & tidigare då vi hade fler hundar kom hundfodret på pall :) Så de finns några här ;)

2011-06-07 @ 09:28:24
URL: http://www.bullerbaclen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0