Hemma igen!

Nu börjar vardagen. Men det var nog länge sen jag var så peppad inför vardagsjobbet! :)
Kanske lite också för att jag bara har pålle att jobba med just nu och inte vanliga jobbet som stjäl tid! ;) Än så länge..

Jag har varit superambitiös och lagt upp ett detaljerat träningsschema. Anpassningsbart, men så man ska hinna med det jag vill göra innan nästa träningsträff. Ska rida ganska korta och intensiva pass, så tanken är att hinna med 8-9 pass/vecka men ändå hinna med att variera med ett par promenader/uteritter och någon dags helvila per vecka.
Får se hur det blir sen när jobbet börjar, kan nog bli ganska bra tajming med att "vila hästen i form" lite mer precis innan träningen! ;)

Hittills verkar mitt träningsupplägg lovande. Jag har försökt kompromissa mellan Vladimirs rekommendation att bara rida slutor och totalfokusera på det, vs. Birgittas träningsupplägg och övningar i hemläxa.
Kompromissen blev alltså korta och ganska intensiva pass, med mycket slutor i samling, men också lite annat per pass för att inte bli helt uttråkade och glömma bort allt annat under tiden.



Tabben/Delux har känts kanon! :D Det märks att slutorna gör susen och att såpass stor del av passet rids i samling. Jag har fått mycket lättare att rama in honom och hitta båda bakben så att säga.
Även alla andra skolor tycker jag har blivit mycket lättare! :)
SÅ UNDERBART att faktiskt kunna rida övningar med olika skolor och byta böjning med mera, och faktiskt känna att man hinner med att växla emellan! Visst kan det fortfarande kännas lite klurigt att hitta linjen för t ex sluta på medellinjen, men det är mer att man ska hinna med själv än att det känns svårt att få dit hästkroppen.
Så underbart att börja kunna rida diagonalslutorna också, samma sak där- lite klurigt är det fortfarande så ibland tappar jag det en bit, men de sträckor vi faktiskt får till det känns det mer som en "riktig" diagonalsluta, och vi klarar av det fler steg i sträck! :)


Min häst är dyr nu! ;) Haha

Kommentarer
Postat av: johanna

Låter härligt, klart din häst är dyr, han är ju Delux!

2011-07-20 @ 20:22:35
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: johanna

http://butik.ridakademi.se/ridutrustning/St%E5ngbett/Akademiskt+bett



Mitt är helsvart, nypris 650:- säljer det för 450:-

2011-07-21 @ 06:40:33
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0