Klara får en flygtur

Syrran gifte sig i Lördags så släktingarna har varit i Härnösand och hälsat på! :)
Igår passade Klara, yngsta brorsdottern på att åka häst. (kommer inte ihåg exakt hur gammal hon är, 10-11 år?)
Inte så jättebra dag för det blåste ganska mycket och lät i ridhuset men Tabben var rätt cool ändå.

Nya sadeln visade sig tyvärr inte vara någon hit, Klara måste ha råkat luta väldigt mycket åt sidan när hon skulle få trava lite, plötsligt vred sig hela sadeln nästan ner under magen på hästen! :S Klara trillade i sanden och pålle blev skraj och drog iväg en bit. Sen fick jag hjälp att ta av sadeln. Så både pålle och Klara klarade sig utan några men, förutom att Klara fick sand i ögonen. Hon tog det bra, inte skraj för att ramla! ;)
Sen fick hon hoppa upp och skritta ett par varv barbacka och det gick bra. Hon var riktigt duktig!



Herr T var också duktig tycker jag. Matte var liite okoncentrerad jämfört med när vi är på topp, jag blir ju också lite sån att jag måste komma ihåg att inte reagera på oljuden som uppstår. Därför blev det inget topp-pass prestationsmässigt, men när vi skulle prova galoppera var han riktigt duktig tycker jag! :) När han väl kom igång var han väldigt pepp och fick till flera fattningar/ansatser både i höger och vänster.
Det roligaste är ju att man märker hur han verkligen försöker och att det blir ganska stor gest när han väl börjar få till det. Tufft att sitta på då! :D


Kommentarer
Postat av: Karoline

Tur att det gick bra när hon åkte av. Svårt med sadlar, jag funderar för fullt på vad jag ska välja.



Sv: Träningen gick bra igår. Vi fortsatte med öppna/sluta från marken. Det är så svårt! Jag har lite problem med att komma åt henne, men det är bara att fortsätta träna :) Sen red jag öppna, det gick mycket bättre. Vi testade sluta uppsuttet för första gången, jäklar vad svårt det var. Jag tycker att det är svårt att inte spänna mig och att komma ner på rätt sittben. De gånger jag gjorde det så gick hon i sluta, men jag kände det inte. Surt!



Det är dyrt att rida för tränare, så den måste passa perfekt. Annars tappar man lätt motivationen. Jag höll på att göra det när A-C aldrig hade tid att hålla träningar med oss, men nu verkar hon faktiskt ha avsatt tid för oss i stallet och det är så underbart!

2011-08-29 @ 12:20:08
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Linda

Haha varför ny sadel? Jag som tyckte din med luddet var rätt skön :-)

2011-08-29 @ 21:19:38
URL: http://xmyheart.blogg.se/
Postat av: Irene

Svarar båda här ifall fler undrar samma sak: Det är inte ännu en ny sadel utan den jag skaffade för ca 1½ månad sen. Jag trivs ganska bra med den men det var ingen hit med sadel som lätt glider + lite löst spänd gjord och obalanserad ryttare som tydligen hade lutat rejält inåt i traven. ;)



Måste ha varit med ganska mycket kraft för såå löst satt den inte, och den for åt motsatta hållet än det håll den brukar glida snett åt.

2011-08-30 @ 14:43:01
URL: http://tabbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0