Pigg rackare

Tabben fick hovarna verkade "på riktigt" idag! :-)
Känns bra, nu senare veckorna har det varit jättesvårt att hinna med i underhållsverkningen.

Vi skulle dressyra lite i ridhuset och jag hade planerat att börja med att träna böjning/omformning (alltså mycket fokus på volter, varvbyten, hörnpasseringar) som vi brukat börja varje pass med nu på sistone.
Tabben var rätt pigg, han tyckte det var tråkigt att skritta och hade lite svårt att koncentrera sig. Men böjningen och omformningen sitter ändå mycket bättre nu så det var väl inte hela världen.
Den lille rackarn demonstrerade att det är roligare att öva galoppfattningar.. Så vi började med det ganska tidigt efter lite skrittjobb och ett par travövergångar.

Tabben var en riktig galopphäst idag! :-D Oj så duktig han var!
För det första fick vi ju till galopp ganska snabbt. Han bjöd till den väldigt bra, var ovanligt styrbar i det läget särskilt i högervarvet där han gärna velat snedda inåt tidigare, och hade rund och fin galopp kändes det som! :-)
Första försöket blev bara sisådär 1½ språng, men de(t) sprången kändes väldigt bra, lite gratisenergi av något som lät utanför precis då. ;-) Sen kunde han galoppera runt och fint ca en halv 20m volt i taget, säkert längre t o m vid något tillfälle. Bryr mig inte så mycket om hur långt det blir, men det är ju ett tecken på att han börjar få till det när han klarar hålla galoppen med ganska bra kvalitet så länge. :-)
Jag bryr mig inte så mycket om ur vilket läge galoppen blir heller, om han ökar på lite eller om det blir ur lite mer samlat/kortare läge, så länge man märker att han "bjuder till galopp". Men även det var kul att se att idag kunde han göra båda varianter. Han var så duktig! :-D
Känns som att jag hittat något som fungerar på honom - äntligen!

Sen avslutade vi med en kort promenad ut längs grusvägen. Den är ganska bra att börja härda in barfotafötterna på nu, eftersom den är lite mjuk och inte så stenig.


(Gammal bild)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Kul att han bjöd på! Fin bild.

2011-04-21 @ 20:19:16
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Johanna

Oj vilken snygg bild!

Snart ser de vel ut sådär när du sitter på åxå så duktiga som ni är på att träna :D

2011-04-22 @ 11:56:56
URL: http://www.bullerbacken.com
Postat av: Linda

Åh kul att det går framåt :-)

2011-04-22 @ 18:52:01
URL: http://xmyheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0