Nya tag

Tabben mår bättre nu, tack och lov! Sitt vanliga jag igen. :-)

Senaste dagarna har jag kämpat med att hålla ordning på fötterna på pållen, som i vanlig ordning på våren växer i raketfart. Har hunnit med att träna två pass också, ett normalt och ett lättare.

Nu saknar jag min kamera! :-P På Lördag har vi planerat att löshoppa. Hade varit jätteroligt att ha bildbevis på spektaklet!
Börjar vara väldigt fint ute även på kvällskvisten nu, igår saknade jag också min kamera. Pållen tycker ju inte om vattnet/geggan och envisas med att hålla sig på sin stig i hagen borta vid hönäten. Ser rätt komiskt ut nu när det är en upphöjd stig istället för nedsjunken som i vintras, att han envisas med att klättra omkring på upphöjda smala stigar med snö som han sjunker igenom med jämna mellanrum, hellre än att gå emellan stigarna där det är snöfritt eller mycket mindre snö. Jag blit imponerad över hur säker på fötterna han är och hur duktig han är på att fördela vikten så han nästan aldrig sjunker igenom, trots att varken isen och snön är såvärst stabil. :-) Han envisas med att gå på sin snökant som inte ens borde hålla för en häst, så långt som det går, hellre än att gå i geggan.


Det känns som att jag har börjat få till lite bättre grepp nu när jag ska hålla i hovarna och fila till. Även om det är ganska marginellt så sätter han inte ner hovarna lika frekvent. Det finns hopp om oss också! ;-) (Jag tror ju alltså att han oftare brukar vilja sätta ner fötterna för mig för att jag har klenare och mindre stadigt grepp än t ex hovslagarna.)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Våren är ju helt galen, vilken jäkla växtspurt det blir på hovarna!!!!

2011-04-14 @ 14:07:14
URL: http://walkyria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0