Det här med tålamod

Dagens svammel och funderingar:


Ja man är ju ännu ganska ung och rastlös.
Även om jag tycker att jag överlag har bra tålamod så brister det när det gäller att vänta på resultat. Ok att man litar på att det ger resultat, men ibland vill jag bara ha nu, nu NU! :-)
Haha, det kanske ni som läst igenom bloggen eller känner mig redan har listat ut.

Jag tror garanterat att det till slut kommer bli fina galoppfattningar, piaff och hela fadderullan, av det som känns rimligt att ta sig till öht innan hästen blir pensionär vill säga! :-P Det ska vara vägen som är det roliga, och det är det garanterat egentligen, men ibland blir det som sagt: "vill ha NU!!" Tur att jag (oftast) kan lägga band på mig gentemot hästen iaf... Haha särskilt med galopp-ansatserna. Känns som det går i snigelfart men det går faktiskt pyttelite framåt varje gång, och det är ju det som är poängen för att pålle ska få tid att hitta tekniken, utan press och med belöning av försöken. För varje gång det blir ett litet pyttesnäpp längre så dyker den där känslan upp att man vill så mycket och vill få till det där sista lilla snäppet.
Men jag tror stenhårt på att det är bättre med "less is more", så man inte låser sig och ..*host*... vill för mycket... ;-)
Haha, det var ju det där med att det är en sak att veta hur man borde göra, och en annan att få till det i praktiken!






Idag blev det tufft!

Hemma efter jobbet så invigde jag en träningsvideo som jag precis fått hem i brevlådan.
Flexi-bar, firm abs, strong back. Har ju en Flexi-bar sen tidigare som jag improviserat lite med utifrån en träningsplansch. Det är en superb manick! :-) En lång stav med vikter i varje ände och ett handtag i mitten som sviktar när man rör på den. Tanken är att man ska få den att svänga fram och tillbaka och hålla staven i rörelse. På så vis tränar man de stabiliserande musklerna i mage, höft och rygg, (går att komma åt det mesta med lite olika träningsprogram).
Själv skaffade jag den för framförallt två syften:
*Hålla rygg/mage i trim i friskvårdssyfte. Med tanke på mitt stillasittande jobb.
*Träna upp bålstabilitet och hållning för att få bättre sits och inverkan i ridningen.

Ute i stallet sen så filade jag till lite, det värsta bara, från Tabbens hovar. Det tar sig! :-) Haha, men där blev det mjölksyra i benen och möra armar också!

Och sist men inte minst - ridning. Red iaf 30 minuter och var lite mer krävande än senaste passen. Fast jag försökte vara minst lika krävande med mig själv, att jag försöker inverka rätt och avlasta vid behov = dvs nästan hela tiden men mer eller mindre (ajaj för låren! ;-) ). Känner att min högerhöft gärna hamnar ivägen, som att högersidan kollapsar och högerhöften blir felvinklad. Det ska jag tänka på och försöka träna mer på!
Tabben var jätteduktig. Vi övade en del i traven också men jag har svårt att komma mig för att öva på lite svårare saker (skolor och små volter t ex). Det är så mycket ändå bara med att hålla koll på kroppen! :-P
Tabben var iaf jätteduktig, även om matte var lite klantig på att hålla koll på ekipagets alla kroppsdelar. Han hade en underbar trav!
Lyckades t o m vara så seriös att vi travade av ett par varv på lång tygel (det har varit ganska svårt för oss, och kräver fortfarande mycket av mig, att jag har hästen "på sitsen" så han kan släppa ut halsen och ändå hålla balansen).

Nu är jag minst sagt mör!



(Bilderna är från i Lördags.)





Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är ju inte för inte som tålamod är en dygd ;)



Vackra bilder!

2010-06-08 @ 19:46:26
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Fina bilder! Rider du också akademiskt?:)

2010-06-17 @ 23:30:11
URL: http://puissance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0