Pälsmonstret

Nu längtar jag tills pälsfällningen är över! :-P
Och det verkar som att den precis satt igång "på riktigt" för Tabben. Nu kan man dra loss stora tussar och borsta loss en hel matta av päls varje dag, men ändå har inte ens rätta färgen börjat komma fram än. Haha det i kombination med att leran börjar komma fram i hagarna (lindrigt än, än så länge är det värst på väg till hagen) gör att man har en fin ragg-olle att piffa till när man ska rida! ;-)








Nöjd med att han har schasat iväg hagkompisen! ;-)




Vi övar lite förberedande för galopp. För att förbättra självförtroendet och förmågan att "vänta ut" men våga prova snarare än att reagera med förutfattade meningar (press).
Det är även förberedelse inför skolgalopp. Iom att det är mer krävande fysiskt behöver han få chans att pussla/bygga upp, och oavsett hur långt man då kommer på skolgaloppsfronten kommer vi få lite av de fysiska fördelarna på vägen dit. (Förhoppningsvis kommer den träningen också ta oss ett snäpp närmare piaffen - nu under träningen har jag upplevt att det är ungefär samma teknik/tonus vi kommer åt som kommer krävas i skolgaloppen.) Målet är att han ska lära om sina instinktiva svar och lära sig att det inte är något särskilt utan som vilken träning som helst, sen när vi väl nått det målet gör det inget om det blir just skolgalopp eller jag väljer att gå tillbaka till "vanliga" fattningar.
Huvudsaken i träningen är att han tänker galopp och att vi kommer åt rätt tonus något/några steg iaf. Hittills har han svarat bra på träningen förutom att jag får passa mig så att jag inte pressar för mycket, då kan det komma surt nästa pass även om han fortfarande kan "vara med" just då. Samtidigt som jag inte vill nöja mig med för lite heller och hamnar i ett för bekvämt läge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0