Lite mer motion

Ridning i ridhuset idag igen på Tabben. Han kändes "sned" fast förmodligen stel i högrbogen eller så enkelt som att sadeln hade kanat lite åt sidan och jag inte lyckades trampa den på plats! :-P
Han var inte lika lättmanövrerad tycker jag men inte "svår" heller mot vad han har varit tidigare. Motvillig till att använda högerbak så det är också troligt att han hade lite träningsvärk.
Vi övade ungefär som igår (dock ingen tanke på galopp eftersom han var så ojämn och lite kortare pass än igår) men på slutet försökte jag samla lite också. Hade tänkt göra det från skritt men kusen var lite uppe i varv och ville inte gärna skritta så det blev i trav istället. Han verkade obekväm eller hur man ska förklara det, spände sig mentalt (förhoppningsvis bara för att det var jobbigt) men var lydig och kunde samla sig en del, tror dock jag hade fått bättre kvalitet och mindre mentalt spänd häst om vi klarat av att göra det i skritt och sen bara gjort en övergång till trav.
Han växlade under passet mellan att vara spänd/stå emot  och att vara förvånansvärt avslappnad och söka sig fint framåt/nedåt. Kan mycket väl ha varit jag som spänt mig så jag får ta något/några pass och försöka fokusera bort det! Han var lättare att sitta på (bekvämare) av någon anledning så jag inbillar mig att ryggen ändå var ganska avspänd.

Inga hostningar från Tabben idag (bara något enstaka grymtande när han hade spänt ihop sig så mycket några steg att han förmodligen fick dåligt med luft eller tyckte det var väldigt jobbigt, då släpptes han fram ordentligt en bit). Det låter jättehemskt när jag skriver, ändå tycker jag inte han verkar ha tillräckligt stora anledningar att vara så "drastisk" utan att mycket sitter i huvudet, att han kämpar emot mentalt. Sen är det en väldigt kort stund av ridpasset det gäller. I det här fallet avslutade vi strax efter att han "grymtat" enstaka gånger, tar det som ett trötthetstecken. Han blir ju även lättare stressad mentalt när han börjar bli trött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0