Mygg i skogen

Jag och Tabben tog en kort uteritt/promenad i skogen idag. Hade ju tänkt ta det lite lugnt nu innan träningen och varannandagsträna och ffa är jag rädd att Tabben håller på att få dammhosta. Så vi ska försöka träna så lite som möjligt i ridhuset, kort och effektivt och inte så ofta tills jag ser om dom sporadiska hostningarna ger med sig eller inte.
 Iofs verkar det inte så sannolikt att han får dammhosta av ridhusdammet om han aldrig hostar i ridhuset. Har bara sett honom göra det i stallet när han rotat runt bland spånet. Kanske lite gammalt hösilage som har legat och blivit dåligt? Lite skumt för jag och Erik brukar också nysa och snörvla mycket i stallet trots att dörrarna är öppna dygnet runt..

Hursomhelst, kortispromenad blev det iaf! Tabben var på lite halvspänn, som vanligt, men inte så det störde så mycket. Däremot tror jag han fick en broms på sig på hemvägen för plötsligt blev han stressad och ville springa. Jag satt av eftersom det är lättare att få honom koncentrerad igen från marken. Jag känner att jag sitter snett på honom i barbackapadden, vilket inte är så bra. Men förhoppningsvis beror det bara på felinlärd teknik numera, hoppas inte det sitter kvar låsningar och spänningar, höfterna var ok sist min pappa kände efter/kollade iaf.

Idag brydde sig Tabben knappt alls om dom andra hästarna. Tittade lite, gnäggade inte utan verkade mest intresserad av att få komma tillbaka till hagen när jag var på väg tillbaka med honom. Var cool i stallet också, men nästan lite loj. Även så gick det bra att gå igenom stallgången trots att det var lite blött. Han spände sig lite men gick igenom utan problem! Har utnyttjat Erik som "stopp" framför en täckesgalge som hänger på sidan i stallgången (JAG är orolig för att han ska skygga och stöta i den, bli skraj och kasta sig fram över mig - det har han redan gjort en gång och då fick han liksom bekräftat att det var läskigt att gå i stallgången!) och då är det lättare för mig att bara gå rakt framåt när jag inte behöver känna att jag måste styra hästen rätt.
Efter den så kallade ridturen så fick han lite kraftfoder. Har tänkt börja stödfodra med lucern eller hö så snart som möjligt, tycker inte betet verkar ge så mycket näring längre. Men nu tog jag det jag hade!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0