Sjusovar-Irre

Söndag
Idag blev det som jag tidigare hade skrivit lite ridning utan kapson med bara stången, red dessutom hädiskt nog tvåhändigt för att lättare känna om jag sitter rakt och annars lättare kunna korrigera.
Skrittjobbade litegrann och experimenterade lite med sitsen (gick inget vidare) och jobbade med lite förvänd böjning/skolor (den biten gick faktiskt bra! han känns inte lika ojämn/stel men fortfarande lite stum i övrigt). Sen travade jag på en volt runt en pall och försökte tänka flytta bogen inåt/flytta bogen utåt men försöka hålla manken rakt upp och behålla böjning i pållen. Ge så lite hjälper som möjligt förutom sitsen för att inte störa honom på så vis.
Det blev en hel del pusslande för att luska ut vilka delar som felas och hur jag ska få till "rätt känsla" men till slut kändes det ganska stabilt! :-) Då tyckte Tabben det var jobbigt. Inte mycket till motor som sagt. Kanske pälssättningens fel?
Sen så blir det lite för överilat tempo tycker jag även om det är ganska normalt tempo och ibland t o m sakta. Känslan förstärks av att han inte är riktigt avslappnad så steget blir stötigt, kanske för att han bromsar lite också? Jag känner mig som en skumpande potatissäck! ;-)
Tog några varv på volten åt varje håll och sen blev det in och vila.

Måndag
Hade morgonjour i stallet idag eftersom Tabben sovit inne ett par nätter. Eftersom det ändå var jag som skulle släppa ut lät jag honom sova inne tills idag! Tänkte egentligen åka ut extra tidigt för att hinna rida innan jag släpper ut - innan eventuella grävmaskiner börjar leva rövare utanför ridhuset. Men det blev lite för sent för det, när jag hade ryktat och precis tänkt sadla var klockan 7:30, dom ska ju helst vara ute till 8. Gick bra ändå, det väsnades inte så mycket så vi kunde koncentrera oss på jobbet ändå. Men han var inte jätteglad över att behöva stanna inne när dom andra fick gå ut! :-P
Idag gjorde vi ungefär samma som igår fast mer fokus på traven på volt. Med lite skrittuppmjukning först givetvis.. Men även idag gick det faktiskt inget vidare att rida på volter i skritt för att sen gå helt ok i trav. Vi fick in mer flyt idag tycker jag men det var inte helt stabilt, vi yrade iväg ibland men största delen var ändå ok. Han hade säkert fint steg och han kändes lätt i framdelen men samma som igår - stötig och inte helt avspänd. Jag kände mig som en nybörjare och ändå fokuserade jag som en tok på att hålla sitsen och tyngdpunkten rätt och den biten lyckades ju rätt bra. Men jag fick spänna mig en del för att kunna hålla mig kvar eftersom han ville ändra tyngdpunkt i varje steg! :-P

Det jag ska försöka komma ihåg är:
Vrida magen (och höften måste följa med för att jag inte ska vika mig) i riktningen dvs inåt i vänstervarvet. Tänka att vänster verkligen är "ståben" och ibland känna att jag vinklar fram/upp högerhöften och får in vänsterhöften - eller som jag tänkt förut, räta upp ryggen genom att flytta mage och rygg något i sidled inåt precis ovanför höften.
I högervarvet vete sjutton hur jag har gjort... Men en sak som fungerat hyfsat bra genomgående har varit att växla mellan öppna och sluta, och varje gång vi ska gå över till öppnatänk så får jag föra fram ytterbenet och lägga lite vikt där. Om det är i normalläge så åker benet bak och då blir hela tyngdpunkten knasig. Sen samma tänk i övrigt, göra så lite som möjligt men försöka tänka att manken är "rakt upp" och rätta min kropp efter det, vara extremt noga med att han inte flyttar mina höfter eller tyngdpunkt. Ev. höja vänsteraxeln något.

När jag släppte ut honom imorse så insåg jag att han har börjat med hagvandringen igen. Förmodligen därför ryggen börjar bli ful, han har en tendens att få uppstickande tornutskott och se ut som att ryggen blir sned precis i mitten (vet inte om det är thorakal-kotorna eller lumbal- eftersom det verkar vara flera kotor och precis på gränsen, kanske både och?) kanske därför också som han brukar få en bula på ryggen efter ridning, att han går sig sned i hagen! :-P Vet inte om jag kom ihåg att skriva det men för ett par dagar sen hade han bulan igen vid ryggraden efter ridning. Men borta dagen efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0