Koncentrationssvårigheter

Första besöket av Tabben sen jag kom hem från kursen var det igårkväll! :-) Känns som längre än 4 dagar.
Det hade varit regnigt och ruggigt så alla hästar stod inne (skulle stå inne över natten sen) utom Tabac. Han kom springandes till mig i leran och var nog jätteglad över att slippa stå ute själv. Var rätt yrsig också, men det var nog en kombination av att vara blöt och att sakna sina kompisar skulle jag tro. Hagkompisen åkte i helgen dessutom så nu står han själv.
Jag var ganska upprörd till sinnet, kombination av huvudvärk och att vara irriterad över att ha fått beordrad övertid på jobbet UTÖVER att jag ska jobba 9 dagar i sträck och fått till svar (grovt förenklat och förmodligen lite förvrängt) att jag får skylla mig själv som bytt helg. Som om man har något val om man behöver vara ledig och inte får beviljat ledigt under helgen trots sökt semester 2½ månad i förväg. Hursomhelst så var jag lite i obalans och växlade konstant mellan att vara på gränsen till att börja grina/vilja slå på någon eller något/vara halvt apatisk. Inte bara för den incidenten utan rent överlag, gissar att jag blev lite i obalans efter kursen.
När jag sen skulle rida i ridhuset var det mer folk där än jag är van vid, två st islänningar och ett av halvbloden i stallet. Även fast ridhuset är stort så kände jag mig hela tiden i vägen och distraherades av att behöva ha koll på de andra ekipagen. Blev inte mycket vettigt. Dessutom (överreagerade förmodligen pga sinnesstämningen) var jag tokupprörd över att tränaren jag bett motionera hästen när jag varit borta hade satt upp dottern för att rida. Min tankegång var ungefär "ingen rider min häst utan tillåtelse!" och svor över att sadelgjorden var lossad på fel sida, att stiglädren var fel längd och jag inte vill justera sånt på hästryggen så jag fick hoppa av och justera lädren, att någon verkade ha borstat manen och pannluggen med piggborste trots att jag har som regel att reda ut för hand och på sin höjd använda rotborste! :-P
Eftersom jag stundvis satt och försökte behärska mig för att inte bli taskig mot hästen så blev jag ofokuserad i överkant och vågade inte begära något av kusen. Störde mig dessutom som sjutton på att det inte kändes som att han kom ihåg mina signaler och då hade det ju egentligen behövts att man fokuserar och "lär om" den biten innan jag kan göra något annat.
Så hela ridpasset på imponerande sisådär 20 minuter gick omkring på att sega runt i skritt med sladdande bogar/bakdelar hit och dit på små "ska föreställa volter" och försöka undvika att krocka med någon! :-P Sen gav jag upp och insåg att det inte var konstruktivt och gick tillbaka med Tabben. Motivationen är INTE på topp! ;-)
Borde egentligen ha fixat hovarna också med tanke på hur blött det har varit ett tag *dåligt samvete* men efter att ha jobbat 10 timmar orkade jag verkligen inte fiffla med hovar, krävs lite tålamod om han är uppe i varv och inte vill lyfta fötterna.

Nu har jag precis avslutat dagens 10,5 timmarspass och ska dra mig hemåt för att speed-byta om, kanske dra i mig en macka och försöka hinna ut till stallet och rida (och förhoppningsvis palla med att fixa hovar) innan det blir alltör sent! Hoppas också på att omständigheterna ska vara lite snällare mot min icke-koncentrationsförmåga idag. Humöret är lite bättre iaf, inte glatt men stabilt, mest trötthet efter jobbet. Stackars lille Tabben som får stå ut med sånt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0