Bärplockning i skogen!

Idag tänkte jag att jag skulle skicka in träckprov åt Tabben. Vore bra att få det fixat och helst hinna få besked innan jag drar iväg på kurs på fredag tänkte jag (egentligen skulle jag ha gjort det igår men glömde fixa plastpåsar tills dess!) men tji fick jag! ;-) Inget bajs idag inte, han står ju inte inne på natten så jag släppte in honom i boxen ett tag och tänkte att han nog skulle bli orolig och bajsa pga det när han stod inne själv och blev övergiven inne i boxen. Men neej då, bara för det var han ganska lugn och inget bajs blev det. Hade inte all tid i världen att vänta.
Hoppas på att det blir något imorgon, annars får jag låta honom vara inne imorgon natt och åka ut tidigt på torsdag! :-P
Så mycket besvär för lite bajs!

Sen tog jag och Tabben en promenad ut på vår vanliga skogsstig ovanför stallet. Han hade ju "dressyrvila" idag och jag tänkte det var lika bra att ryggen fick vila också eftersom han blir ful i ryggen av att gå fram och tillbaka längs grinden för mycket i hagen. Bara en pyttebit in i skogen upptäckte jag hallon! Mums! Så där stod jag och åt hallon och hästen och åt upp hallonbuskarna... Sen såg vi blåbär också (och annat som inte är lika smaskigt, lingon, rönnbär och svamp) som jag rafsade åt mig lite av vid lämpliga tillfällen. Tabben var duktig och åt bara när han "fick", fortsatte alltså att gå om jag bad honom. Duktig pålle! :-) Sen var han duktig för att han saktar ner och låter mig gå före (trots att jag går med grimma och grimskaft, han har varit lite svårstoppad i grimma) när jag säger "ptroo". Vilket nästan är ett måste när man ska gå på mer igenvuxna stigar för att inte jag och pålle ska hamna i bredd på olämpliga ställen.
han var riktigt cool idag, mycket trevlig att hålla på med!
Passade på att putsa träns/kapson/tyglar idag när dom ändå inte skulle användas (under tiden jag satt och hoppades på skit). Imorgon kanske jag hinner städa lite bland hästgrejerna också om det följer samma trend! ;-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0