Nu är det vår!

...För nu har Kalle tagit sitt första lerbad i hagen utan täcke! Och gjort sig *host* vårfin!
Var jättefint väder igår så jag funderade på att ta en kort uteritt bara för att njuta av vårsolen. Men först ville jag rida Tabbe för att förhoppningsvis få en lite bättre träningsdag.
Tji fick jag.
Sune höll på att bygga lite på den blivande sargen i ridhuset, och så var det en tjej från ett grannstall där och red sin kallblodstravare (som Tabac f ö är riktigt kär i!). Så långt inga problem, Sune väsnades inte direkt mycket eller så. Men när kallblodstravaren gick därifrån körde Tabac sina vanliga "nu måste vi gå ut! hitåt matte, du styr ju åt fel håll!" och blev lite allmänt dryg. 
Traven blev spänd och snabb, men skritten hade nästan varit omöjlig att jobba i (vill bara trava i det läget så det är liksom det eller tjata på som dagen innan med att försöka stå stilla istället), fick ingen struktur på pålle utan yrsade bara iväg fram och tillbaka i övertempo kändes det som. Trots att jag försökte vara konsekvent och få honom lyssna igen men idag verkade ingenting fungera bra utan bara göra saken sämre- tog jag "igenom" förhållningarna satte han till slut upp underhalsen och ville inte vara med, vilket gjorde att det riskerade att bli en rackarns massa slitande om man skulle vara konsekvent och inte bara låta honom bränna på i sitt övertempo. 
Till slut tog vi en time-out (delvis ofrivilligt eftersom Sune skulle köra ut bilen ur ridhuset, ville inte behöva stå ut med samma "halvt kasta sig mot dörren" igen under samma ridpass så jag satt av) och nästa gång lät jag honom börja trava direkt men tänkte skritt och red honom i samma tempo och struktur som i skritt. Då blev traven faktiskt riktigt trevlig igen, sådär att man började känna igen det han visat på senaste träningen och veckan innan det!

Kanske finns det hopp ändå.. 
Ska försöka komma ihåg den biten med att tänka skritt och att göra time-out om han hinner dra iväg i traven. Måste ha kontroll på varje steg och bra balans redan från början i traven (och skritten...). 

Eftersom det tog längre tid än väntat att rida Tabac och jag blev rätt trött både i huvud och kroppen så orkade jag inte rida ut något. Får ta det en annan dag istället om det håller sig såhär fint! :-)
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0