Tränar på

Både matte och Delux fick några dagars extra vila över helgen. Jag kände av mina benhinnor och lite leder här och där så läge att ta det extra försiktigt. Deluxen hade tränat mycket för att vara honom också nu på sistone så det var nog bra för arbetsmoralen.

Spinner fortfarande på "full fokus på galopp", passar på enstaka transport- eller vilosträckor bara att lägga in lite mer noggrann ridning, så vi hittar tillbaka till lite styrka och rakriktning kanske så småningom.
Det tog ett tag att ladda igång honom, sen när det väl började lossna så var han jätteduktig och kunde galoppera motsvarande nästan en hel långsida i taget i ett par omgångar. :) Bra galopp också för att vara oss. (Vi fick mindre bra galopp också, men den skiter vi i! ;) )

Nu har jag bara fått ännu mer vatten på min kvarn att fortsätta med "full fokus galopp!" och se hur långt vi kommer. Man kan ju oroa sig över att det blir för lite noggrann ridning och skolning, att det blir mycket ensidig träning om han fortfarande har mycket svårare för ena galoppen (och behöver få gå lite ojämnt för att klara av att ta den öht), att det blir lite flängigt för en 24-åring osv.
Men nu väljer jag att bortse från dom orostankarna. Den dag han visar tecken på att något dylikt faktiskt skulle ha inträffat, den dagen kan vi backa. Man måste ju våga satsa mot sina mål! :P
"Flängigt" för oss i dagsläget är inte flängigt som det var för 7 år sen. Vi kan hålla mycket bättre balans och jämnvikt/bogfrihet överlag nu. Knappt så det går att jämföra ens! Vi missar såna kanoneffekter man kan få av samlade övergångar, skolskritt osv om man aldrig gör sånt. Men vem vet, kanske har vi gjort sånt så mycket att det redan gett varaktig effekt? Återstår att se! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0