Lite annorlunda träning

Var och en har sina mål och sin upplevelse av vad som blir konstruktivt för att ta sig dit. Eller kanske vad man uppskattar mest att ta för väg dit.
Mina vägar kan nog ses som konstiga ibland. ;) Målen likaså. Det viktigaste är att det känns rätt. (Även om det såklart kan omvärderas efter en tid.)

En träningsmetod vi haft på senare tid är att träna i ett trångt utrymme med hårdare golv, för att styrketräna och börja med levadansatser. Eller rättare sagt, börja träna på mer bäckenvinkling och högre muskeltonus.
Sen är det ett snabbt sätt att komma igång och använda musklerna ordentligt de dagar man behöver en genomkörare.

Jag styr inte så mycket vad hästen gör, även om man såklart försöker uppmuntra mer i vissa riktningar och lägga till/ta bort energi eller muskeltonus, försöka kolla av hur man inverkar, allmänt experimentera lite. Uppmuntra hästen till att göra försök i hur han kan använda kroppen och helst då en bra muskelanvändning, stärka muskler som är bra att ha.
Han blir lite överpepp. Man får ta det onda med det goda, skulle jag ha honom helt cool i skallen skulle jag aldrig få till samma energi och framåtbjudning.

http://youtu.be/BGf9qKkQLV4


För att vara lite mindre seriös (från i början av samma ridpass) så har jag här videobevis på att vi pysslat med lite oseriösa hopp-skutt! :D

http://youtu.be/Zuel5fDDwpQ

RSS 2.0