Sommar-omställning

Deluxen fick fler hagkompisar häromdagen. Bland annat en ung fuxhingst som verkade ha fått för sig att han var ett sto! :P
Så vad jag fått höra hade han försökt klättra på hästen min och Delux blev stressad så han hade försökt springa ifrån den och fick väl inte vara ifred.
Så igår när jag kom dit hade han en fux klistrad vid sin sida och verkade väldigt mör! Hade flera småsår uppe på rumpan men bara ytliga som redan hade börjat läka ihop.

Jag passade på att ta en skritt-tur med ett par stallkompisar. Inte så bra väder, åska och regn, men det var trevligt ändå!
Lille Deluxen var lite rolig. Han gillar som bekant inte vatten. Ibland gick det bra att plaska igenom ändå när det var småpölar mest överallt. Men plötsligt märkte han att han stod mitt i ett flöde av vatten på vägen (inte mycket, men så att man såg att det rann längs vägen) och tyckte det var jätteläskigt. Men sen hade det blivit som en liten rand av sand bredvid som vattnet väl hade sköljt åt sidan, och den tyckte han också var farlig. Så stackarn stod fångad mitt i "forsen" haha! :P Vågade inte stå där och vågade inte ta sig ifrån! Inte lätt att vara en liten fux!

Idag blev Deluxen mätt. Han var faktiskt lägre än jag hade trott! Det är väl halsen som luras säkert eftersom den är högre än manken.
Landade på 147cm. Verkar iofs rimligt eftersom han var 146,7cm på slutmätningen för ca 7 år sedan, då var han nog högre i fötterna (har brukat haft mycket hov kvar så att säga även efter verkningarna, och när vi själva mätte ett par år efter var han 148, då också med lite högre hovar säkert) men jag upplever ju att han blivit lite högre i manken sen dess. Då såg han aningens överbyggd ut bak, nu ser han mer jämnhög ut. Men det är säkert mycket visuellt också när dom satt muskler.
Skönt att fortfarande kunna säga att jag har en ponny utan att ljuga! :D

Idag verkade han inte alls lika trött, hade väl lugnat sig i hagen. Så jag passade på att dressyra. Det blev faktiskt ca 45 minuter. Tidsmässigt i längsta laget på ett enda pass, men jag var nog lite ineffektiv mot vad jag hade tänkt med onödigt mycket vilo- och transportsträckor. Han kom iallafall igång ordentligt på slutet. :)
Det började bli sent, annars hade jag nog ridit två pass idag. Är ju perfekt att kunna rida mer i det läget när man redan är igång ordentligt, men att han ändå får vila lite emellan och har nya krafter.

När jag hade släppt ut honom i hagen igen var det jättelustigt att titta på hästarna.
Deluxen knatandes på åt sitt eget håll, sen började han springa när dom andra hästarna kom efter. Dom verkade nästan tycka att det var en följa john-lek och jätteroligt att springa efter, haha! Deluxen verkade just då lite missnöjd, men sen stannade han och käkade hö och fick vara ifred. Med fuxhingsten tätt bredvid, han apade efter och ställde sig och käkade.
När Deluxen sen gick iväg åt ett annat håll följde fuxen efter igen hack i häl, och sen fem andra valacker på rad i släptåg! Han är ju ganska självständig egentligen, kan vara lite av en ensamvarg som går dit maten finns (om det inte är en stenhård ledare, som i förra flocken, som ser till att alla andra gör som resten av flocken).
Men nu har han ändå fått sin flock med följeslagare! :)

Kommentarer
Postat av: Johanna

147 är väl en perfekt storlek :)

Svar: Ja, det tycker jag! Speciellt när man har en lite grövre byggd också så det inte gör något om man gått upp några kilo, haha! :)
Irre

2014-06-11 @ 21:22:52
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Johanna

Tack för det Irene, allt har sin tid :)

2014-06-12 @ 07:34:55
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Linda

Tur han inte blev skadad utav att bli hoppad på :-)

2014-06-13 @ 10:09:17
URL: http://xmyheart.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0