Söta lilla ponnyn

Deluxen har inte gått så mycket den här veckan. Jag har varit tokförkyld. :P
Men en sväng utomhus och en i ridhuset har det blivit.

I Lördags så blev det mest fokus på jobbet på fast underlag. Vårt pillar-jobb! ;) I tre omgångar, först komma igång och trampa, sen fick vi med lite fina skolsprångs-försök och levadansatser, och något skolgaloppsanslag.
Man får ju lirka lite med honom för att försöka hamna på lagom. Han kan bli väldigt snabb i takten och vilja fly undan så man får överdriva lugnet i sin egen kropp (lite ovant faktiskt eftersom han ändå är bekväm av sig normalt sett, ska till mycket för att få det hända något, men just i den situationen har han lite tvångstankar vilket jag ju utnyttjar till att få energi.)
Och han kan bli lite väl överpressad ibland, så man får ta det på hans villkor och låta honom bara stå och nosa därinne emellanåt eller vila på hängande tygel en stund (och hoppas att han inte hinner ta tillfället i akt att springa ut ;) ).
Samtidigt som jag ju vill ha det där drivet. Vill inte överdriva det coola och lugna och kravlösa, då går poängen förlorad.

Sen får han såklart sträcka ut emellan i lite rulla på-trav, eller springa på-trav tycker Deluxen, och lugnare lättsammare övningar i skritt, kanske några galoppansatser också.

Avslutningsvis fick Deluxen agera ponnyridningshäst igen.
En kompis, knappt suttit på en häst tidigare, fick åka omkring lite.
Det gick ganska fort fast han var duktig och höll sig i skritt och blev inte spänd eller nervös. Vi provade lite trav också och det gick bra. Båda skötte sig jättebra! :)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Duktig Delux!

2013-09-30 @ 22:54:48
URL: http://walkyria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0