Häststädning igen

Så har då äntligen marken frusit sen ett par dagar tillbaka! Inte så mycket gegga längre i hagen. Pyttelite snö har vi tillockmed! :)

Eftersom hästen fortfarande var geggig, och nu dessutom hade frusna lerklumpar i dreadlocks i svansen som piskade till honom i benen och lät som ett kul-draperi när han gick, så kändes det som bra läge att försöka städa hästen. Kanske han kan hålla sig ren lite längre när det är fruset i backen?
Deluxen verkar trivas ganska bra i spolspiltan nu! Liiite missnöjd pålle för att jag inte fick vattnet varmt kanske men det var iallafall inte iskallt. Nu känns han iallafall som en riktigt tvätt-rutinerad häst! (Vilket han ju säkert är!) :)
 
 
 
 

Sen blev det ridning i ridhuset. Vi travade på ganska tidigt så han skulle komma igång och bli varm hade jag tänkt. Står ju "alltid" en massa hinder framme så vi red lite krumelurer runt dom. Jag försökte tänka på att försöka inverka så bra som möjligt och känna in hästen, känslan av att "glida med" och anpassa sig efter vad hästen behöver, låta bli att störa. (Yeah right, lättare sagt än gjort! Särskilt när man sitter i för långa stigläder för vad som funkar med halkiga stall-gummistövlar! )
Sen kände jag väl att jag ville jobba med trycket framåt, hitta lite dragläge. Blev lite övergångar skritt-trav-skritt och skritt-trav-galopp-trav-skritt osv lite olika kombinationer. Med tanken att försöka få hästen börja niga i steget och använda lite krut till bärighet, sen kombinerat belöna och utnyttja energin till att gå på framåt i trav.
Leka lite med påskjutet.
Det märks att Deluxen tycker om att travjobba! Öronen framåt och pigga ben! Kanske tokigt att lägga över känslor på en häst, men jag upplever att han känner sig stolt i travjobbet, som att han får känna sig duktig, visa sig från sin bästa sida! :)

Vi tog en liten vända "pelar-jobb" också. Med lite tramp-träning och pålles embryo-försök till halvhöga skolor och skolor ovan mark. Känns som att han börjar förstå konceptet. Hur man får matte nöjd. ;) Har börjat ge morot både när han gått in i det lilla utrymmet och morotspaus när han gjort fina försök.
 
Det finns alltid saker att slipa på men jag är mycket nöjd med dagens träningspass! Mycket för att herr Delux också kändes nöjd! Vi smittar säkert av oss på varandra.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Du hade ju kunnat korta lädrena ;)

2013-11-22 @ 08:14:44
URL: http://walkyria.blogg.se
Postat av: Karoline

Å så skönt att det börjar frysa på, hemma har vi lervälling.

2013-11-22 @ 10:20:57
URL: http://karolinesliv.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0