Får redigera årskrönikan

Bland bästa köpen för ifjol borde helt klart pulkorna finnas med! :)
Skaffade en vanlig pulka och ett tefat för att dra vatten och hönät på till hagen. Nu har det varit bra pulk-underlag på väg ner till hagen så jag har kunnat sätta mig på en pulka med ett hönät i knät, ha tefatet på släp, och åka nästan hela vägen till hagen!
Lite vardagsskoj ska man ju ha! ;)

Funderade på att skippa ridning idag också pga förkylningen, men kom på bättre tankar. Man vet ju aldrig hur länge det blir, kan inte låta bli att rida varje dag bara för det.

Tänkte ta ett lätt pass, vilket det väl på sätt och vis blev, och på andra vis inte blev.
Övade på rakriktning igen och försökte få in känslan för när framdelen verkligen är mitt framför bakdelen och bakbenen så att säga har fri väg att skjutsa på jämnt framåt. Med öppna-stänga-dörren tänk gentemot hästen samtidigt som jag försökte inverka rätt själv i sits och höfter.
Gjorde någon gång en sån snurr-variant när hästen kändes väldigt fast på en bog, att man försöker flytta framdelen snabbare än bakbenen och rider ur igen så snart bakbenen har läge att kunna skjuta på jämnt (vet inte om jag förklarar den övningen så bra, har aldrig ridit den för tränare, bara sett någon gång när andra gjort det).
Red på en fyrkant med kvartspiruetter i hörnen för att göra det lättare för mig själv, att alltid ha hästen hyfsat rak hellre än att höja/sänka böjningsgrad när man kommer till hörnen. Jag red också lite flytta inåt - utåt på volt för att se om vi kunde komma åt något steg här och där. Växlade mellan olika samlingsgrader.
I slutet av passet tog vi galopp några gånger. I vänster blev det bara trav ett par gånger men någon fattning i rätt galopp blev det! :) Hursomhelst är det viktiga att komma åt rätt muskulatur, blir det mer och mer så är jag säker på att vi kommer få lättare med vänstergaloppen också. Just nu använder jag fattningarna lite som kvitto på om han var stadig nog i rätt ram för att kunna hålla det i en fattning. Att det blir trav känns bättre än att det blir fel galopp i det läget, i traven kan han ju faktiskt ha kvar samma ram! (Och det är bättre än att han inte svarar på signalen alls utan fortsätter skritta.)
Tålamod! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0