Sommar igen! :)

Jag var inte beredd på det fina vädret den här veckan! Förra veckan var det dels inte så roligt väder och så jobbade jag ändå dagtid.
Underbart att hinna njuta av sommaren lite till! :)
Ska se till att piska upp mig själv tidigare imorgon så man hinner få något gjort.

Idag hade jag ca 40 minuter på mig att ta in pålle, piffa till/klä på/rida och sen ge honom käk. Velade lite om han skulle få stå istället eftersom det inte skulle hinna bli mycket till ridpass, men något kan man ju få gjort iallafall, så ridning bidde det.

Orkade inte ta mig till ridhuset så vi invigde rundbanan runt gården som uppvärmning. Herrn tyckte det var jättespännande att titta på hästarna på andra sidan vägen. Hade nog väldigt gärna gått dit och hälsat! :)
Sen lite träning på asfaltsplattan utanför stallet, provade om vi kunde få till lite samling där (i förhoppning att få till lite tramp eller något skolgaloppsprång) med tighta vändningar/skrittpiruetter, och så gå ur rakt fram på grusvägen en bit emellanåt som avlastning.
Skulle vara praktiskt att vänja honom vid att på asfalten jobbar man.
Och så en kortis-sväng rakt ut på grusvägen med trav tillbaka så pålle skulle få sluta positivt. Han älskar ju att få jogga på!

Imorgon ska vi förhoppningsvis få sällskap en sväng ut till Alnö Ridklubb. Så jag lär mig hitta dit! :)
På Torsdag kanske farsan kan hänga med en sväng och fota. Och på Fredag får pålle fossingar fixade.
Bra att ha lite inplanerat!

Kommentarer
Postat av: Sara & Sir Louie

Kul att höra att ni börjar landa på nya stället! Jag tänker ofta på att vilken tur att jag valt denna träningsform för mig & min häst. Finns det någon annan slags ridträning man kan bedriva på 15-20 minuter på gårdsplanen och känna YES! vilket träningspass :-) Jag dammade av Sir och arbetade honom vid hand idag några varv på gårdsplanen och känner mig helnöjd med vår insats! Det känns väldigt mycket lättare att åka iväg och jobba då man hunnit med att träna tycker jag. Ha det fint!

2013-08-20 @ 16:04:42
URL: http://louie.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0