Pedikyrdags

Hovarna äntligen fixade! :)

Kunde inte låta bli att rida lite, vet ju hur mycket lättare han har det när han är nyverkad (och så hade jag inte ridit på två dagar).
Liiite taskigt kanske att ta det på asfalten/grusplan, man märkte efteråt att han var rätt mör i bakfossingarna. Men det blev inte länge. Får ta det på sandrundbanan eller i ridhuset istället om jag rider imorgon.
Pålle var duktig iallafall, kunde få till lite skolgalopp på asfalten. Dt känns lättare för mig att rida honom där, att hitta rätt läge, men det har säkert med underlaget att göra. Fast mark. Är det lättare för hästen blir det såklart lättare för mig också (och vice versa).

Deluxen visade återigen exempel på sina superba nerver. Det hade åkt förbi en bil med transport precis bredvid oss, en moppe precis bakom, med mera störningsmoment utan att han brydde sig, han var i "work mode". Men jag kom lite för nära en hösilagebal så foten skrapade i plasten. Vet knappt vad han gjorde för jag hann inte med, fort hände det och jag hamnade med fötterna i huvudhöjd på honom! Haha!
Kunde inte låta bli att skratta och berömde när han stannade nästan direkt efteråt, då coolade han ner väldigt snabbt och lät matte rätta till sig själv igen, kunde skritta iväg på lång tygel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0