Igång igen

Å ena sidan har jag alltid lite dåligt samvete när jag "pressar" pålle till att ta i lite mer eller ta sig förbi sina hjärnspöken.
Å andra sidan tycker jag det är så otroligt häftigt att rida när man märker resultatet av det! :)

Att jag kom att tänka på det beror till exempel på vilka mentala spärrar pållen har att gå in igenom ridhusdörren, och då även in och "jobba" som jag brukar göra en del. Utnyttjar hans tvångstankar om att vilja ut därifrån igen till att få upp tonus, bjudning och lätt kunna kvicka på fötterna, och sen bara lägga till lite takt och bäckenvinkling på det så har vi tramp. Tokhäftigt! :D
Sen att överhuvudtaget gå in dit kan kräva en hel del tålamod. Liksom om det är något vid uteritter han inte vill gå förbi och vid en del andra situationer. Göra det obekvämt när han är på väg åt helt fel håll och se till att han hamnar åt rätt håll igen, sen ha is i magen och inte just driva framåt utan mer sitta och vänta ut.
Gjorde misstaget att jag drev honom framåt igår. Det tyckte han var för pressande. Så då ville han (såklart) ännu mer därifrån.
 
Har provat att hålla kvar tonuset och kvickheten i fötterna även efter att vi gått ut från det lilla rummet med cementgolv i ridhuset. Ibland funkar det klockrent och jag kan sitta och leka med det, prova göra någon galoppfattning, länga-korta ramen utan att tappa tonuset m.m.
 
Igår blev det mycket rulla på i trav också. Tänka att jag flyter med så gott jag kan utan att störa men försöker hitta de små sakerna som kan hjälpa honom till bättre takt, balans, rakriktning. Det blir extremt mycket fokus på min kroppskontroll, och även att andas så man saktar ner tiden och hinner följa med i nuet.
När jag väl hittat den känslan så kan jag ändra till att tänka galopp, då brukar pålle vara i ett bra läge att ta lite galopp. Igår var väl inte riktigt någon galoppdag och då tappade jag snabbt kroppskontrollen igen pga de oförutsägbara rörelserna, men då är det ju bara att hitta tillbaka och prova igen. :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0