Sommarsprutt med bildbevis!

Första bilden är för några dagar sen när Tabben inte ville följa med in från hagen, tyckte det var roligare att reta matte!


Jag skäms väl lite över att säga att efter kanske 40 minuters försök att få med herrn till grinden och stanna kvar där så gav jag upp. :-P Så långt bort från höet som han var på bilden ovan kom han nog bara 2-3 gånger och sen fullt ös tillbaka igen. Tur att det hör till ovanligheterna!


Sen släppte vi som sagt Tabac och Isi en stund i lånad hage med lite gräs för att börja beta in sig lite. Dom är så fromma av sig båda två så det blev aldrig något bråk, eller "göra upp om rang".
Vilken timing jag har med bilderna känner jag... !






Pälsvårds-paus





Haha, han ser halvt muterad ut! Men snygg ökning! ;-)




Polare hjälper varandra med pälsvården.



*******
Idag blev det en pyssel-/skötseldag. Kändes som att det behövdes. Jag raspade till framhovarna och lite grovjobb bak, orkade inte riktigt med allt. De har växt som ogräs! Massvis att ta! Fast när jag tänker efter har det gått mycket längre tid än jag trodde, nästan 3 veckor sedan verkningen. Pga förkylning och väntan på nya raspen. (Som för övrigt är kanon, går mycket snabbare att raspa nu! Kräver lite mer styrka och teknik bara.) Jag får ta resten imorgon.
Sen tog vi en mysig skogspromenad (men lite rask för mattes smak, Tabben hade gärna travat i friskt tempo hela vägen om han hade fått!). Det har torkat upp hyfsat men var lite geggigt på vissa ställen och två pölar kvar. Dom var inte stora alls, man hade lätt kunnat kliva över bara man gått på smalaste ställena, men den andra tyckte Tabben man skulle ta sats och hoppa över istället! :-P Haha, hellre det än att han fegar ur och vill gå hem! Både på bort- och hemvägen blev det skutt över liten pöl.
Hemma i stallet igen fick han lite ks-behandling av vänster bak, fick intrycket att han var lite stelare i det benet.

Sen väntade jag ett tag med stallägaren och hennes dotter på att se om deras sto skulle föla. Det verkade på gång, hon verkade lite orolig och la sig/reste sig flera gånger. Men det blev sent så jag åkte hem. Ska bli spännande att se imorgon om det blivit någon fölis! :-)



Kommentarer
Postat av: Johanna

Fina bilder.

2011-05-11 @ 09:55:42
URL: http://walkyria.blogg.se/
Postat av: johanna

Jag vet inte hur länge man räknas som "grön" men vissa ekipage hade ridit i flera år för tränaren...

Jag tyckte man inte fick någon förklaring till varför dessa flexions användes...och att rida runt flera varv på fyrkanten med 90c böjning känns inte logiskt för mig...

Vi fråga henne varför det var bra och fick till svar att det var bra för slutan....(jaha, på vilket sätt då?)



Visst är det som du säger svårt att ge en rättvis bedömning när man inte sett så mycket och inte är insatt teoretiskt, men jag antar att jag hade andra förväntningar eftersom det kallades just Klassisk Dressyr.

Hur som helst har jag lärt mig lita på känslan, och känslan säger mig att det där inte är något för mig :)

2011-05-11 @ 12:26:35
Postat av: Hanna och Goliath

Sötnöten! Vad har du för märke på nya raspen?? Jag har en Save Edge som jag är rätt nöjd med, även om jag nog ska investera i en som tar lite snabbare när jag väl gått hovkursen här i maj. Man vill ju inte jobba ihjäl sig!

2011-05-11 @ 19:05:34
URL: http://irmelin.bloggagratis.se
Postat av: Julia

Vilka härliga bilder :D

2011-05-13 @ 15:12:21
URL: http://juliaeldh.se
Postat av: Irene

Tack så mycket! :-)

2011-05-13 @ 22:13:23
URL: http://tabbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0