Stackars lille ponnyn!

Deluxen vill INTE gärna gå till grinden nu. Djupt med gegga! :P Men det är ju ännu större anledning att man ska komma ut från hagen emellanåt på fastare och torrare mark, så matte får känna sig lite hård ibland.
Tack och lov fryser det väl på mer och mer nu, hoppas inte det blir alldeles för halkigt istället bara.
Det känns som att det är svårt att få till saker och ting optimalt. Är det inte för mycket åt ena hållet så är det åt andra.
Som nu t ex är det påfyllt med nytt underlag i ridhuset. Självklart bättre att rida på än att halka omkring på den isiga stallplanen eller gå på den knöggliga hårda rundbanan. Men alldeles för djupt för lille Deluxen att jobba på.
Jag vill såklart inte jobba onödigt mycket på så tungt underlag så det blev mest jobb vid utgången där det är hårdare. Bara ut lite emellan för att få sträcka på sig och pusta.

Herr Delux var inte riktigt med på det här med att gå fram för hjälperna idag heller. Tredje gången vi skulle in i lill-rummet blev det en del diskussion.
Och första omgången därinne, började med soppatorsk. :P Tog en hel del övertalning att få pålle börja röra på sig.

När vi sen hade kommit igång så kom herrn igång ordentligt. En del explosivt styrkejobb blev det!

Efter jag hade hoppat av funderade jag på om det var något fel på hästen, han var så andfådd stackarn. Kom fram till att det blev en del explosivt jobb som sagt, varvat med tungt underlag, och framförallt -isolerat ridhus för pålle som börjat få ordentlig vinterpäls. :P

Blir orolig att jag kommer behöva klippa ändå! Det blir ju liksom lite av en ond cirkel för då lär man ju få börja med täcke i hagen också för att han inte ska bli kall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0