Stackars turbon

Måndag
Idag skämdes jag lite över min ridning... (försöker trappa ner såna känslor men dom kommer ändå ibland! :-P ) eftersom Tabben var pigg och jag hade gett mig sjutton på att vi skulle kunna skritta. Det var några åskådare, eller egentligen folk som var och tittade på stallet/ridhuset och så två personer som var i ridhuset och red sina islänningar. Först fick jag faktiskt kommentaren från ena islandsryttaren att det såg ut som att vi hade kommit en bit och hon småpratade lite om tränare (tror hon är nyfiken på AR eller om hon t o m håller på själv) men jag kände själv att det inte kändes bra att sitta och slita och dra i kusen som bara ville framåt. Han blir liksom inte så lydig när han är på det humöret - bara så länge det passar honom... Och skritta passade då verkligen inte! Inget höjdarpass idag. Det gick lite bättre efter att jag hade hoppat av och vilat ett tag och väntat tills dom andra hade åkt därifrån, då kunde han skritta lugnt på hyfsat korta/halvlånga och långa tyglar även om han kunde få för sig att börja trava enstaka gånger även på slutet, det var iaf lättare att få tillbaka honom. Men jag drog ner kraven rejält, upplevde att han kanske känt sig pressad av all samling igår eller kände sig mör.


Tisdag
Idag fick Tabben vilodag. Ville låta honom få chans att vila bort sin pigghet! :-P Eller orsaken till den iaf. Jag tror inte det är överskottsenergi, isåfall av kylan och att han håller på att få bättre kondis, så OM han är öm någonstans eller känner sig mör så vill jag ge honom en vilodag. Bevisligen funkar det inte att bara dra ner intensiteten, han överjobbar när han är så där i huvet.
Tänkte klickerträna men det blev bara pyttelite. Han var rätt så ofokuserad så vi la ner för dagen. Kanske brydde han sig inte när jag inte hade äpple! :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0