Liten turbo

Okej, det var inte otippat att Tabben skulle vara pigg idag. Han har vilat två dagar i sträck, sen lösgalopp vilket bara det kan få honom att bli pigg och lyssna lite sämre och så ska jag rida på morgonen när han helst vill gå ut till kompisen i äckel-gegghagen. Men så är det ju inte det där pigga som blir frustrerande utan att han stänger av. Nu ska vi inte vara orättvisa, det är max en tredjedel så mycket "avstängt" mot vad han kunde vara från början och inte så mycket stress inblandat längre, han lyssnar ju fortfarande bara att han är svårövertalad till att lyssna på mig. Kanske en ledarskapsfråga egentligen eller att han gör lite som han vill tills jag har klargjort att -neej, då blir det jobbigt!

Han var ganska kul att rida idag ändå. Lyckas man fokusera tillräckligt och därmed vara tillräckligt "övertygande" så kunde man omvandla energin uppåt. Hela början av passet spenderades till att göra "halvhalter", egentligen tänkt som samla - länga men jag fick vara nöjd med att han lyssnade på tygeltaget/sitsen minsta lilla till en början och sen kräva mer successivt. Till slut fick vi till lite fin samling tycker jag. Slutet på passet ägnades åt att bestämma att nu ska vi skritta. Eftersom Tabben bara någon minut efter jag hade satt upp bestämde att nu var det trav som gällde och knappt var mottaglig för andra förslag. Tabben tyckte då att skritt = lång tygel så gjorde jag en ansats till att korta upp dom blev det trav. Eller lite då och då bara för att kolla om vi inte skulle trava NU då? ;-)
Jag hade egentligen tänkt rida lite serpentiner och uppfinna roliga öningar kopplat till det, men han kändes lite stel antingen sen behandlingen eller lösgaloppen, om något behövde "processas" fortfarande ville jag inte pressa kroppen med rakriktande/lösgörande övningar. Ska spara det tills han känns bättre! Bogen knäppte lite både idag och igår, vänsterbogen som blivit behandlad. Jag hoppas det är ett tecken på att den håller på att "ta sig lös" snarare än att den har blivit sämre! :-P 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0