Workout!

Igår fick jag mig ordentligt med motion, tror det blev totalt ca 2h 45min. Vårruset (fast jag gick och joggade lite), cykel och gång, uppvärmning och lite jogging.
Så idag var jag riktigt mör i benen.

Velade länge om jag skulle orka rida, det sved i benen bara av att hålla upp hovarna, men till slut så blev det ridning iallafall.
Körde två pass, det andra ganska kort - 10-15 minuter? Jag körde nog ganska hårt med honom men han borde palla med när han fick vila en stund emellan.
Det är roligt att rida när han verkligen har kommit igång. Under första passet hinner man inte göra så mycket i det läget för då när han väl är igång är han snart trött. Men under andra passet är han redan igång så man kan träna mer i det där roliga läget! :)
Första passet var det fokus på galopp, mest skolgaloppsanslag, red lite innanför några hinder som blev som en fålla, så att tänket blev mot piruetter, fast det blev ju max ett par språng i taget, mer orkar han inte. När vi väl hade kommit igång kunde han ta ca 5 språng i sträck men inte svänga flera språng i sträck utan en bit rakt fram också. Provade också att korta traven mest med tänket att vi skulle kunna finlira med snäva ridvägar.

Andra passet red vi "trappan" med lite jobbiga övergångar, sen blev det mer fokus på traven. Jag försökte korta i stil med tydliga halvhalter med målet att jag skulle hinna med att förhålla tydligt utan att han bröt traven och kunna be om halva steg. Det tyckte han var JÄTTEjobbigt men eftersom han var såpass bra igång gick det till slut att få lite halva steg-aktigt och även väldigt trevlig kort trav.

Nu är benen möra igen! :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0