Att stimulera en kallblodstravare

..är inte alltid det lättaste! ;)

Igår tänkte jag vara lite "snäll" mot pållen och ta det lugnt, bara röra på sig litegrann, eftersom han hade tagit det såpass hårt dagen innan.
Gick ner i ridhuset med grimma och grimskaft, longerade litegrann bara som uppvärmning i skritt och trav, sen lite sidepass front och sidepass away längs väggen i uppmjukande syfte.

Grabben tyckte det var jobbigt med porten som var öppen (tror den har frusit fast) och kanske aningens distraherande med andra ryttaren som red för tränare. I ridningen har vi kommit längre på den biten, att jag kan få honom koncentrera sig på jobbet.

Jag körde på iallafall och gjorde så gott det gick! Liite jobbigt när pållen nästan slet sig någon gång och när han höll på att springa över mig när jag skulle ta honom i sidepass mot mig, men man är ju van att behöva vara snabb att parera så det var bara att föra undan bogen och stanna honom. Som det var nu var det ändå lindrigt mot hans högstanivå, men jag valde att avbryta efter att ha gjort klart den övning jag pysslade med, känns som överkurs för mig att träna i ett sånt läge!

Kommentarer
Postat av: Karoline

Sv: Tack för bra kommentar ang. mitt lilla problem nu med kotan och kylan. Ska låta henne gå på halvfart tills kotan känns bra och sen ta tag i träningen igen.

När du värmer upp din häst innan ni startar det "riktiga" passet, hur går du till väga då? Jag har lite svårt att variera mig har jag märkt :)

2013-01-24 @ 12:42:27
URL: http://karolinesliv.wordpress.com
Postat av: Sara & Sir Louie

Har inte variot så aktiv i läsning så nu har jag sträckläst alla inlägg :-) Ni tycks vara i toppslag du & Deluxen, superkul! Kul att läsa att även andra fuxar är lite "heta". Spännande med nya bettet - tänk att så lite kan göra så mycket!! Har ett i samma modell jag oxå och på något sätt tror jag att det mer och mer blir vår favorit. Kan det ha med utbildningsgraden att göra måntro? Blir även full i skratt angående lydnadsträningen - vi håller även på med det och nu är Louie så lyhörd på varenda liten grej jag gör eftersom det KAN vankas morotsbit :-) Nu längtar man till Mars så man får se er live - det ska bli så himla kul!!

2013-01-24 @ 16:24:36
URL: http://louie.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0