Uscha!

Det blev en lite spännande kväll i stallet idag.
 
Det första jag gjorde när jag kom ut till stallet var att ta pållen direkt i grimman i ena handen, ett halvfullt och ett tomt hönät i andra handen och gick in i stallet. Släppte in honom i boxen och babblade lite med en stallkompis. Någon/några minuter senare tyckte jag Deluxen betedde sig konstigt, han stod och skakade och frustade som han brukar göra när han är skraj (t ex om jag lagt in ett nytt hönät i boxen som han tycker är läskigt). Men vad sjutton kan han vara skraj för i boxen?! Tänkte jag. Öppnade och kollade, och då var det någon som hade ställt dit boxtavlan som har brukat sitta utanför hans box, (men som en i stallet hade skruvat loss så gick den sönder, sen dess hade den bara stått lutad mot väggen utanför boxen så jag skulle ha någonstans att skriva täckesinstruktioner m.m.). Jag tog såklart ut den ur boxen, dels så han inte skulle behöva vara skraj och dels så han inte skulle råka göra illa sig på den, konstigt ställe att ställa en sån sak tyckte jag.
 
Lite senare tog jag ut herrn på stallgången och såg att han blödde ur näsan! Nu vet jag ju att det var whiteboard-tavlan i boxen han hade skurit sig på (lyste upp i näsan och kollade, och blodet kom inte uppifrån så att säga utan från ett litet skärsår) men så kort tid som han hade hunnit vara inne i boxen innan jag tagit ur tavlan så visste jag först inte säkert. Och syrran skrämde upp mig med att näsblod kan vara allvarligt! :S Så jag hann ringa veterinär och rådfråga och ojja upp mig en del innan jag fick bekräftat att han "bara" hade skurit sig. Hann inte med någon ridning idag pga det. Men det är kanske inte så kul att motionera heller med ett färskt sår i näsan.
 
Till något helt annat så har Deluxen tyvärr blivit lite knubbig igen. Troligen dels pga några missförstånd mellan mig och ägaren till hagkompisen om hur höet ska packas, och att han motionerats lättare på sistone. Han Har varit mycket coolare i skallen så han har inte gjort av med en massa extra energi i onödan heller. Hursomhelst, så tog jag ett krafttag mot att pålle inte ska kunna sätta i sig för mycket hö, igår gjorde jag fyrdubbla(!) slowfeeding-nät till hagen, alltså först ett nät packat med hösilage och sen drar jag på tre st till nät utanpå så det ska bli riktigt svårt att komma åt höet inuti. Satte fast näten i underkanten också så det inte skulle vara lika lätt för hästarna att slänga ut det i leran. Det funkade faktiskt igår iallafall, dom hade bara ätit upp ca 9kg totalt. :) Och så har jag försvårat och skurit ner lite mer i boxen också. Hoppas det håller ett tag!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Fyrdubbla nät?
Vi har dubbla nät nu och det fungerar ok, det allra bästa är som vi hade det i vintras, ett nät bara och hö blandat med halm, dom hade fri tillågng dygnet runt utan att bli det minsta tjocka...nu är dock halmen slut sedan i mars :/

2013-04-17 @ 07:52:04
URL: http://walkyira.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0