Annat smått och gott

Jag har inte ridit herr Delux så mycket på sistone, dels för att undvika irritera såret han fick på tungan i onödan. Det gick t o m upp någon gång i efterhand när han bara hade gått i hagen, så nu i efterhand misstänker jag att han haft styngflugelarver i munnen. Har varit så irriterad i munnen ibland (även när såret sett läkt ut), har dreglat mycket när han ätit hö t ex, gnagt en massa på trä och pinnar. Kanske att det t o m var därför han fick sår på tungan från första början, att han varit irriterad i munnen och tuggat på något olämpligt.
Har ju inte mycket erfarenhet av styngfluga eftersom det inte brukat finnas där jag haft hästar innan, så det var först när jag hörde en bekant där nere i Sörmland säga att hennes häst hade det som jag kom fram till den slutsatsen/gissningen.
Nu är han iaf avmaskad så vi hoppas på mindre irritation i munnen så matte kan rida igen med gott samvete! :) Om inte annat hade han behövt avmaskas ändå med tanke på hur mycket styngflugeägg han har haft på sig.

Det har ändå blivit lite ridning/jobb med hästar, fördelen med att vara på praktik! :) Jag och B har ridit ut en del, hon på Lojo och jag på Karamell. De har så himla mysig skog att rida i och Karamell är en klippa att rida ut på, så det har varit himla mysigt! :D
Sen har jag fått jobba K för hand några gånger, vilket såklart också är kanon, att kunna prova sig fram med en läromästare! Klurigt att hitta knapparna, särskilt om jag är själv utan B som kollar, men när man väl gör rätt så blir det bra! :)
Har även longerat Alteza ett par gånger, och ridit Lojo på banan en gång hittills. Liite jobbigt utan staket, överrörlig och väldigt viktkänslig hingst i en hage där det annars går ett sto = svårstyrt ibland! ;) Men det är såklart nyttigt att öva på, och väldigt intressant att rida en häst som aldrig är riden annat än på Birgittas nuvarande vis. Då kan man inte fuska!


Nu har jag varit och shoppat (göra av med pengar-ångesten sätter in! :P ) lite nödvändigheter. Ett par regnbrallor, ett måste när man ska jobba utomhus många timmar per dag, varmt underställ och två par tunnare ullsockar.
Har också beställt en halsring till pållen så jag inte behöver låna B´s längre.

Färdigbabblat för den här gången! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0